مینا صدری دبیر بخش نگارگری در سومین جشنواره هنر مقاومت درباره کیفیت آثار این بخش از جشنواره توضیح داد: آثار نگارگری در این جشنواره در سطح قابل قبولی ارائه شده و برخی هم در سطح عالی آثارشاران را آفریدهاند این در حالی است که نگارگری امسال برای نخستین بار به جمع سایر رشتههای این جشنواره اضافه شده است و عدم اطلاعرسانی کافی در این زمینه باعث شد که بسیاری از نگارگران امکان شرکت در این جشنواره را پیدا نکنند همچنین جا افتادن این هنر در جشنواره هنر مقاومت نیز نیاز به زمان بیشتری دارد تا توجه نگارگران را به خود جلب کند و هنرمندان این رشته نیز بتوانند همچون سایر رشتههای این جشنواره حضور پر رنگتری را داشته باشند.
صدری درباره توفیق نگارگران در ارائه موضوع مقاومت در آثارشان توضیح داد: نگارگران موضوع مقاومت را به صورت نمادین و با جسارت خاص خود به همراه دیدگاهی که در نقاشی نگارگری و ایرانی وجود دارد، ترکیب کردهاند و آثار قابل قبولی را به این شکل ارائه کردهاند.
صدری درباره امکان حضور آثار هنرمندان نگارگر دیگر کشورها در این جشنواره هم توضیح داد: بخش نگارگری در این جشنواره به شکل ملی برگزار میشود اما میتوان با یک فراخوان گستردهتر از حضور هنرمندان سایر کشورهای همجوار از جمله ترکیه، افغانستان و ترکمنستان هم در این جشنواره استفاد کرد.
وی افزود:کشورهای همجوار ما نگارگرانی دارند و هر چند در طول تاریخ برخی از این کشورها از ایران بزرگ منشعب شدهاند ولی در دورههایی ایرانیان این هنر را به همسایگان خود انتقال دادهاند و با یک فراخوان گستردهتر هنرمندان دیگر کشورهای همسایه نیز میتوانند نقش خود را در این جشنواره بینالمللی پر رنگتر ایفاء کنند.
صدری درباره آثار استادان نگارگری در این جشنواره هم گفت: در بخش استادان نگارگری حدود ۶ اثر از هنرمندانی چون پرویز حاصلی،حسین عصمتی، امیرحسین آقامیری و ...ارائه شده است.
صدری در بخش دیگری از سخنانش در پاسخ به این سؤال که موضوع مقاومت که در هر دوره این جشنواره مورد توجه است، باعث تکراری شدن آثار نگارگری این جشنواره خواهد شد یا خیر توضیح داد: هنر نگارگری سابقه چند صد ساله در ایران دارد و این هنری است که قابلیت دارد تا با توجه به پیشینهاش با موضوعات گوناگون ارائه شود. همان طور که در بی نالها و جشنواره فجر آثار این بخش قابلیت ارائه در موضوعات مختلف را داراست که آثاری با هویت و به صورت نمادین ارائه کند.
وی افزود:این افتخاری است برای هنر نگارگری که دارای این قابلیت است که با موضوعات هر دورهای میتواند پیوند داشته باشد و بنابراین لازم نیست که هنر نگارگری برای پیوند با موضوعات مختلف از ویژگیهای سنتی خود بریده شود بلکه هر هنرمند با مبانیهای فکری و نگاه خاص خود می تواند این هنر را در دورههای مختلف با موضوعات متفاوت ارائه کند. یعنی جلوههای مختلفی از این هنر را وارد عرصه کند.
صدری ادامه داد: نگارگری از نگاه سنتی خود بریده نمیشود که چیز جدیدی در یک دوره دیگر خلق شود بلکه حقیقت مستتر در این هنر است که در همه دورهها وجود داشته است و در دوره کنونی ما نیز میتواند با موضوعات امروزی به شکل جدیدی جلوه کند.
این هنرمند نگارگر درباره موضوع مقاومت هم گفت: مقاومت دارای یک معنای عمیق با مرتبهها و معانی بسیار است و میتوان جلوههای مختلف از آن ارائه داد، به همین دلیل این موضوع که هر ساله در جشنواره هنر مقاومت مورد توجه قرار دارد،هیچ گاه تکراری نخواهد بود به خصوص در بخش نگارگری که میتوان با استفاده از نشانههای نمادین در ادبیات و دین و آیین خود و با توجه به پیشینه گذشته این هنر، هر بار جلوههای جدیدی از این موضوع را ارائه کرد و در واقع این نگاه هنرمندان است که می تواند این موضوع را پویا کند.
او در خاتمه تصریح کرد: جشنواره هنر مقاومت میتواند چندین جشنواره دیگر را نیز دربرگیرد و ما را با حقایق بیشتری آشنا کند.
دبیر بخش نگارگری در سومین جشنواره هنر مقاومت درباره حضور پر رنگ تر نگارگران در دورههای آتی این جشنواره گفت: یکی از مشکلات جشنواره امسال برای نگارگران این بود که چون اولین سال حضورشان در این جشنواره بود، اطلاعرسانیها برای آنها کافی نبود و نمیدانستند که آثارشان در کدام بخش از نمایشگاه ارائه شده است و فکر میکنم بهتر است اطلاعرسانیهای بیشتر و دقیق تری داشته باشند.