کار در سینمای تجاری را دوست ندارم
مصطفوی:
کار در سینمای تجاری را دوست ندارم
مجیدرضا مصطفوی در نشست نقد و بررسی فیلم انارهای نارس که عصر روز گذشته در فرهنگسرای فردوس برگزار شد، گفت: کار در سینمای تجاری را دوست ندارم شاید چند سال یکبار بتوانم فیلم بسازم ولی سعی می کنم فیلمی را بسازم که مستقل باشد و دغدغه های جامعه در آن نشان داده شود.
 
تاريخ : سه شنبه ۴ شهريور ۱۳۹۳ ساعت ۱۴:۳۷
به گزارش هنرنیوز به نقل از روابط عمومی فرهنگسرای فردوس، عصر دو شنبه(سوم شهريور ماه)نمایش و نشست نقد و بررسی فیلم«انارهاي نارس » در قالب شصت و سومين برنامه خانه فیلم فردوس با حضور مجيدرضا مصطفوي(كارگردان و تهيه كننده)،آرش الياسي(مجري طرح و سرمايه گذار)،بهروز معاونيان(مديرصدابرداري)،حسن روح پروري(طراح صحنه و لباس)،مهدي تراب بيگي(نويسنده)،آنا نعمتي،شبنم معززي،رابعه مدني(بازيگران) و محمدرضا لطفی مجری و منتقد در فرهنگسرای فردوس برگزار شد.

محمدرضا لطفی (مجری – منتقد) در ابتدای این نشست درباره اين فيلم گفت: وقتي يك فيلم اولي با سرمايه مستقل تن به معادلات تحميلي سينماي بدنه نمي دهد و فيلمي با پيام انساني مي سازد فارغ از اينكه كيفيت اثرش چيست بايد او را تشويق كرد و به او دست مريزاد گفت، انارهاي نارس به عنوان فيلم اول يك فيلمساز اثر قابل قبولي است و از يك پيام انساني حرف مي زند. مصطفوي مشخص است كه به دنبال يك سينماي انساني و شريف است و بايد او را تشويق كرد تا اين راه را ادامه بدهد،نمي خواهم بگويم انارهاي نارس يك اثر تمام عيار و بي نقص است،قطعا اين فيلم هم مانند تمام آثار عيب و ايراداتي دارد، اما يك ويژگي خوب در آن نهفته است كه دروغ نمي گويد و ادا در نمي آورد. فضاي فيلم شايد با مناسبات سينماي تجاري و گيشه فاصله داشته باشد، اما روح اثر مي تواند در مخاطب عام هم حتي اثر كند و فكر مي كنم اگر مصطفوي سينماي خود را پيدا كند و در همين مسير پخته شود قطعا آينده خوبي در انتظار او خواهد بود.

مصطفوی: روحیاتم با سینمای تجاری همخوان نیست

در ادامه اين بحث مجيد رضا مصطفوي کارگردان انارهای نارس اظهار داشت: قبل از این که این فیلم را بسازم چند سال تدوینگر سینما بودم تدوینگر فیلم هایی از همین جنس فیلم های مستق جشنواره ای؛ در مجموع روحیاتم با سینمای تجاری همخوان نیست و شرایط شکل گیری شخصیت آدم هایی را دارد که دارند کار هنری می کنند. کار در سینمای تجاری را دوست ندارم شاید چند سال یکبار بتوانم فیلم بسازم ولی سعی می کنم فیلمی را بسازم که مستقل باشد و دغدغه های جامعه در آن نشان داده شود. انارهای نارس ماحصل ۵ سال دوندگی من برای چند فیلم نامه بود که هیچ وقت در دولت قبلي به نتیجه نرسید و تمام آن ها در مرحله آخر مجوز ساخت نگرفت.گرفتاری های مردم در یک مقطعی متاسفانه آن قدر زیاد بود که من هم به عنوان یک شهروند تاثیر گرفتم و سعی کردم این دغدغه ها را بازتاب دهم.
وی افزود: اگر بخواهیم خوشبینانه به این موضوع نگاه کنیم ۷۰ درصد آدم های جامعه از جنس ذبیح و انسی هستند،در واقع یک اتفاقاتی افتاد که ما فراموش کردیم که چرخه های اقتصادی کشور را چه کسانی به حرکت در می آورند و در مقطعی یکسری شعار دادیم و متاسفانه پس از گذشت زمانی آن شعارها مبنی بر حمایت از قشر اکثریت جامعه که کارگران را تشکیل می دهند نیز فراموش شد. مخصوصا این هشت سال اخیر ما واضح تر دیدیم که این طبقه از طبقه کارگری به طبقات پایین تر سقوط كردند که واقعا نمی دانم چه اسمی می توان بر آن گذاشت چون کف طبقات اجتماعی طبقه کارگری است و این ها طبقاتشان را از دست دادند ولی چیزی که از دست نداند شرافت شان بود با شرافت این آدم ها نمي شود معامله كرد، حتی اگر شرایط اقتصادی، فرهنگی و معیشتی شان دچار مشکل شود.

آنا نعمتی: دغدغه بازی در نقش های متفاوت را داشتم


در ادامه این نشست آنا نعمتي بازیگر نقش انسی در فیلم انارهای نارس درباره حضورش در اين فيلم گفت: من همیشه دغدغه بازی در نقش های متفاوت را داشتم و تجربه نقش های متفاوت و جنس فیلم های متفاوت را دوست داشتم. نقشی که در این فیلم بازی کردم شاید واقعا یکی از آرزوهایم بود و فکر می کردم هیچ وقت این اتفاق نیافتد و دلم می خواست یک بار هم که شده این تجربه را داشته باشم. به خاطر جنس فیزیک، صدا و یا صورت؛ هیچ وقت هیچ یک از کارگردانانی که من با آن ها کار کرده بودم جسارت این که این تپیپ کار نقش را بدهند نداشتند.

وی افزود: من از بازی در این نقش ترس داشتم ولی آقای مصطفوی با آرامش و اعتماد به نفس با من صحبت کردند که جرات بازی در این نقش را به من دادند؛ فیلم نامه اینقدر کامل بود که بار اول که فیلم نامه را خواندم آنقدر ریز به شرح صحنه، حس و سکانس ها پرداخته شده بود که متوجه نشدم چه فیلم سختی است و تازه در دفعات بعدي دورخوانی به سختی کار پی بردم.

نعمتی خاطرنشان کرد: در چند سال اخیر بیشتر کارهای من با کارگردانان کار اول و دوم بوده است به دلیل این که احساس می کنم انگیزه و دغدغه شان برای کار خوب بسیار است. این کارگردانان بیشتر نگاه و دغدغه مردم را می شناسند و همین طور که می بینید اغلب با سرمایه شخصی فیلم می سازند.

بازیگر نقش انسی در ادامه صحبت هاي خود گفت: از نتیجه کار ب بسیار راضی هستم،اما از مطبوعات و بي مهري هايي كه در زمان جشنواره به فيلم شد بسيار گله دارم، نمیگویم که دلم پر است چون مطمئن هستم که این فیلم هنوز موفقیت های بیشتری خواهد داشت نیازی به تشویق هیچ کس ندارد و خودش تشویق شده است و راهش را پیدا کرده است.

تراب بیگی: داستان انارهای نارس شخصیت محور است

در ادامه اين نشست مهدي تراب بيگي كه به اتفاق مجيدرضا مصطفوي فيلمنامه را نوشته است توضيح داد: ما قصه ای کم حجم را انتخاب کردیم چون این داستان شخصیت محور است و در واقع زنی را داشتيم که اول وابسته به شوهرش است و مردهایی که دور و برشان است کودک هستند، چیزی که از اول مد نظر بود استقلال انسی بود. شخصیت انسی برای آقای مصطفوی خیلی روشن بود و تمام تلاش ما پرداختن به درون اين شخصيت ها بود.

وی افزود: متاسفانه بعضي ها ما را متهم به سياه نمايي مي كنند كه اين نگاه كاملا غلط است.در فيلم ما به شدت و كرات نشانه هايي از اميد و عشق و محبت و خوبي و مهرباني وجود دارد، اينكه شما دوست داري سياهي ها و مشكلات را بيشتر ببيني مشكل فيلم نيست، مشكل اين افراد است.

الیاسی: دورنمای اقتصادی نداشتیم

در ادامه اين بحث آرش الياسي مجري طرح و سرمايه گذار فيلم اظهار داشت: این پروژه پیشنهاد آقای مصطفوی بود و ما هیچ دورنمای اقتصادی نداشتیم بلکه دورنمای ما رسيدن به هدفمان بود و این که نشان دهیم در این قشر از جامعه انسانیت و زندگی شرافتمندانه هنوز وجود دارد و از بین نرفته است.

وی با بیان این که سرمايه گذاري در يك فيلم می تواند بازگشت مادی باشد و يا بازگشت معنوی، گفت: اساسا در فيلم هايي كه به بدنه و گيشه تعلق ندارند برگشت پول و سود در رتبه دوم قرار مي گيرد و هدف نخست چيز ديگري مي شود.من فكر مي كنم همين كه در اين جامعه به اندازه خودمان توانستيم حرفمان را بزنيم به سود رسيده ام و خوشبختانه در اولين استارت بين المللي در جشنواره مسكو كه جزو جشنواره هاي الف دنياست توانست در بخش اصلي و در بين شانزده فيلم پذيرفته شده قرار بگيرد و اين يعني رسيدن به خواسته و هدف اصلي.

در ادامه اين نشست حسن روح پروري طراح صحنه و لباس اين فيلم كه در جشنواره كانديد دريافت سيمرغ شده بود گفت: فیلم نامه اين فيلم بسیار دقیق و با تمام جزئیات نوشته شده بود و همين نشان مي داد كه نويسنده و كارگردان روي تك تك عناصر فكر كرده اند و مي دانند كه چه مي خواهند. اساسا بر اين باورم كه طراح صحنه مانند يك كارگردان كه با بازيگران مختلف قصه و فضا را معرفي مي كند و پيش مي برد، او نيز با لوكيشن هاي مختلف قصه را معرفي مي كند.در واقع ابزار اجرايي يك طراح صحنه لوکيشن هايش است و من در انارهاي نارس با فيلمنامه اي روبرو شده بودم كه تنها سه لوكيشن مختصر اصلي داشت و متوجه شدم كه هرآن چيزي كه قرار است در صحنه خلق كنم و به بوجود بياورم تا حس و حال مناست منتقل شود در اين سه جا خلاصه مي شود و براي همين شروع كردم به فكر كردن و تركيب و فكر كردن و آناليز كه چگونه مي شود در كمترين زمان ممكن اين لوكيشن ها معرفي شوند.

در بخشی دیگر از این نشست شبنم معززي ديگر بازيگر اين فيلم درباره نقش خود توضيح داد: سارا برای من نقشی بود كه در عین سادگی خاص بود، در فیلم نامه دکتر سارا پررنگ تر بود ولی در تدوین برای تندی ریتم یکسری از پلان ها را حذف کردند. این شخصیت را دوست داشتم چون در عین کوتاهی با توجه به این که در فیلم نامه پر رنگ بود روزنه امیدی برای انسی به شمار مي رفت.

وی گفت: دکتر سارا را به خاطر سادگی و نزدیکی به شخصیت خودم كاملا باور كرده بودم و احساس می کنم نسبت به پزشکی که وظیفه اش را در چارچوب شغلی انجام می دهد مهربانی خاصی داشت.

در پايان بهروز معاونيان مدير صدابرداري اين فيلم گفت: يكي از ويژگي هاي اين فيلم اين بود كه طراحي صدا قبل از فيلمبرداري صورت گرفته بود و اين گونه نبود كه ما تازه سر صحنه برويم و ببينيم كه چه كار مي توانيم انجام بدهيم. در این فیلم سعی کردیم به یک لحن متناسب و خوب برسيم كه مظلومیت طبقه کارگری که به طبقات پايين تر سقوط مي كند نشان داده شود. صدا روح فیلم است و مخاطب يك فيلم در خودآگاه خود در ابتدا با صداي يك فيلم ارتباط روحي برقرار مي كند.شما فیلم آواتار را كه میلیاردها برايش خرج شده را با صداي بسته تماشا كنيد.مطمئن باشيد بيشتر از ده دقيقه نمي توانيد آن را تحمل كنيد.به جرات مي گويم كه روح فیلم صدايش است و اين صداست كه با بیننده ارتباط برقرار می کند.

در پایان این مراسم با اهدای لوح تقدیر و هدایا از عوامل فیلم انارهای نارس تقدیر شد.

خاطرنشان می شود، سلسله نشست های نقد و بررسی فیلم «سکانس» هر دو هفته یکبار (دوشنبه ها) ساعت ۱۸ در فرهنگسرای فردوس واقع در فلکه دوم صادقیه، بلوار فردوس، بعد از چهارراه مخابرات برگزار می شود.
کد خبر: 74559
Share/Save/Bookmark