سينماي بي تماشاچي و آمار فارابي درباره سرنوشت 128 فيلم در دست توليد
14 دی 1387 ساعت 17:49
كاهش شديد مخاطبان سينما در سال هاي اخير، صنعت سينماي كشور را با بحران مواجه كرده است.
بنابه اين گزارش، سال 42، سينماي ايران 15 ميليون مخاطب داشت و در سال 71، مخاطب هاي سينماي ايران به 54 ميليون رسيدند و بعد از آن كاهش شديد فروش بليط فيلم هاي ايراني تا جايي رسيد كه در سال 82 سينماي ايران تنها 13 ميليون و 250 هزار نفر رسيد.
بعد از آن، در يك دوره كوتاه، باز ميزان تماشاچيان سينما در كشور افزايش يافت و به رقم 22 تا 23 ميليون نفر رسيد كه البته در اين ميان مقايسه جمعيت 35 ميليون نفري در سال 1340 و جمعيت 70 ميليون نفري اواسط دهه 1380 قابل تأمل است.
فيلمسازان و دست اندكاران سينماي ايران بيش از هر چيز دولت را مسئول اين بحران و خروج سينماي كشور از اين وضعيت اسفناك را وظيفه وزارت ارشاد كه اتفاقاً او نيز خود را متولي سينما در كشور معرفي مي كند مي دانند. بسياري از فيلمسازان و اهالي سينماي كشور، عملكرد معاونت سينماي وزارت ارشاد را ناكارآمد و ساختار فعلي مديريت سينماي ايران را فرسوده، منفعل و ناتوان ارزيابي مي كنند.
اما مديران سينمايي با اين ديدگاه كاملاً مخالفند و مسئوليت بحران فعلي سينما را به خود فيلمسازان وضعيت بودن فيلم ها نسبت مي دهند و در مواردي نيز پاي مسايل ديگر از قبيل فرسودگي سالن هاي سينما و تعداد اندك آنها، ترافيك، افزايش ماهواره ها و رواج اينترنت، افزايش و تنوع تفريحات سالم و ناسالم، تورم، تهاجم فرهنگي و ... از همه مهم تر اندك بودن بودجه سينما را به وسط مي كشند.
اما فيلمسازان و دست اندركاران سينما همچنان بر اين اعتقادند كه با شيوه مديريتي موجود و ساختار فعلي و نگرشي كه در معاونت سينمايي وزارت ارشاد نسبت به سينما حاكم است، وضعيت فيلمسازي در كشور روز به روز اسفناك تر مي شود.
در چنين وضعيتي و در آستانه جشنواره فيلم فجر بنياد سينمايي فارابي اعلام كرده است 128 طرح سينمايي دلداري پروانه ساخت در مراحل مختلف توليد قرار دارند. 23 فيلم آماده نمايش، 20 فيلم در مرحله صداگذاري، 6 فيلم در مرحله تدوين، 12 فيلم در مرحله فيلمبرداري و 63 فيلم در مرحله پيش توليد هستند و از اين ميان تاكنون فقط 4 فيلم اكران شده است.
کد خبر: 3600
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdca.wnek49niw5k14.html