معاون پژوهش مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست ‌جمهوری خبر داد

سند راهبردی و توسعه موسیقی از سوی اهالی موسیقی مورد پذیرش قرار نگرفت

خبرگزاری فارس , 21 مرداد 1393 ساعت 14:49

معاون پژوهش مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست ‌جمهوری گفت: سند راهبردی و توسعه موسیقی از سوی اهالی موسیقی مورد پذیرش قرار نگرفت.


نشست بررسی سند راهبردی و توسعه موسیقی صبح امروز با حضور جمعی از مسئولین و اهالی موسیقی در مرکز بررسی‌های استراتژیک رئیس‌جمهوری برگزار شد.
مراد‌خانی بعد از اتمام این جلسه در میان خبرنگاران گفت: این جلسه به منظور بررسی سند راهبردی و توسعه موسیقی که توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی تهیه شده برگزار شد.
دکتر آشنا در خصوص این سند سوالاتی را مطرح کردند و از اهالی موسیقی دعوت کردند تا نظرات این دوستان را هم بشنوند و به صورت میدانی و تخصصی این موضوع بررسی شود.
وی افزود که اگر قرار است سندی جامع و متقن تهیه شود باید همه جوانب در نظر گرفته شود و نظر اهالی موسیقی نیز در آن دخیل باشد.
دکتر قادر آشنا مشاور فرهنگی رئیس‌جمهور هم در خصوص این جلسه گفت: این سند سیاست ملی موسیقی کشور است چون موسیقی وضعیت مشخصی ندارد نیازی به وجود این سند احساس می‌شود. سندی که بتواند در همه زمینه‌ها از جمله ساماندهی تولید، ترویج، واردات و صادرات موسیقی راهگشا باشد.
وی افزود: موسیقی دستاویز نیست بلکه دستاورد است. اتفاقی که امروز در این جلسه افتاد اتفاق مبارکی است چرا که همه کسانی که صاحبنظر هستند در حوزه موسیقی در این خصوص نظر دارند.
نکته ویژه‌ای که این جلسه داشت این بود که نظر خود اهالی موسیقی در خصوص این سند بیان شد.
در ادامه پیروز ارجمند مدیر مرکز موسیقی وزارت ارشاد درباره این سند و جزئیات آن گفت: این جلسه اولین جلسه‌ای بود که پس از پیشنهاد دبیرخانه شورای انقلاب فرهنگی برای تدوین یک سند در حوزه موسیقی برگزار شد. این سند به طور خاص به مسئله موسیقی و مشکلات آن می‌پردازد.
وی افزود: این سند از سوی اهالی موسیقی در حال بررسی است اما این سند موردنظر ما نیست. مسائلی که در این سند مطرح شده بود خیلی کلی بودند و راهکاری را برای برون‌رفت از مشکلات و معضلات موسیقی ارائه نمی‌کرد.
ارجمند ادامه داد: این سند نیاز به بررسی‌های بیشتر دارد چرا که باید ظرفیت‌های موسیقی را هم در سال‌های بعد در نظر گرفت. در این سند واژه‌هایی مثل موسیقی فاخر، موسیقی حرام و موسیقی حلال به کار گرفته شده بود که واژه‌هایی بسیار کلی هستند.
ارجمند خاطرنشان کرد: نکته‌ای که در این جلسه مورد تاکید قرار گرفت این بود که نقش مردم باید در این سند پر رنگ‌تر باشد و حقوق آنها در این زمینه را باید جدی‌تر گرفت.
از دیگر مسائلی که در این جلسه مطرح شد بحث صدا و سیما بود که به عنوان یک نهاد که بالاترین میزان مصرف موسیقی را دارد باید حق کپی‌رایت را رعایت کند. همینطور در خصوص نهادهایی که در حوزه موسیقی فعال هستند و بعضا موازی‌کاری می‌کنند هم نظراتی ارائه شد.
دکتر محمد فاضلی معاون پژوهش‌های مرکز استراتژیک رئیس‌جمهور در نشستی که با خبرنگاران داشت در خصوص این جلسه گفت: سند ساماندهی و توسعه موسیقی سندی است که از سوی رئیس‌جمهور به این مرکز اجرا شده و در دست بررسی قرار گرفته است که ما امروز با جمعی از متخصصین، اساتید، ناشران و پژوهشگران موسیقی جلسه داشتیم و در خصوص این سند به بحث و گفت‌وگو نشستیم.
وی افزود: این جلسات ادامه پیدا خواهد کرد و جلسه بعدی در خصوص سند راهبردی موسیقی با حضور متولیان فقهی و دینی که در حوزه موسیقی هم تخصص دارند برگزار خواهد شد.
فاضلی ادامه داد: همچنین در این نشست نماینده مرکز به همراه علی مراد‌خانی و دکتر ساسان فاطمی به عنوان شورای پیشبرد این جلسات انتخاب شدند.
وی خاطرنشان کرد: سندی که از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی تهیه شده مورد پذیرش اهالی موسیقی نیست. ما سعی داریم تا سندی جایگزین را به عنوان سند پیشنهادی مطرح کنیم و به رئیس‌جمهور ارائه کنیم.


کد خبر: 74127

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdca06n0.49nyu15kk4.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com