زبان ساده «فیزيولوژی اعصاب و غدد» را به چاپ سوم رساند
9 مرداد 1389 ساعت 12:58
نویسنده کتاب «فیزیولوژی اعصاب و غدد» علت چاپهای مکرر این نوشتار را زبان و بیان ساده آن برای دانشجویان و علاقهمندان به حوزه روانشناسی و پزشکی به شمار آورد.
به گزارش هنرنيوز،حسین ابراهیمی مقدم در گفتوگو با ایبنا، این نوشتار را ویژه مخاطبان دانشجو در رشتههای روانشناسی و پزشکی دانست و افزود: توضیحات مربوط به مباحث فیزیولوژیکی در حوزه عصب و غدد در این کتاب بیان شده و علاقهمندان به مباحث عصب شناسی را قانع خواهد کرد.
وی با اشاره به این که این نوشتار دربرگیرنده سرفصلهای دروس مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی است، بیان داشت: متاسفانه به استثنای این کتاب، تاکنون کتابی با این ارتباط معنایی و روشی در حوزه تالیف در کشور قلم زده نشده است.
ابراهیمی مقدم با تاکید بر این که کتاب حاضر اکنون به چاپ سوم رسیده است، بیان داشت: ویژگی اساسی این نوشتار، بیان و زبان ساده در حوزه سیستم عصبشناسی و غدد با ارایه سرفصلهای هماهنگ و نوین است.
وی سراسر وجود انسان را دارای گیرندههای عصبی دانست و اظهار داشت: امروز ثابت شده که تعداد حواس انسان بسیار بیش از پنج حس بینایی، شنوایی، بویایی، چشايی و لامسه است، مانند تعادل که به گوش میانی ارتباط دارد و دیگری فشار و حرکت نمونههای این حسها هستند.
نویسنده کتاب «فیزیولوژی اعصاب و غدد» بسیاری از اصطلاحات پزشکی را قابل برگردان به فارسی ندانست و توضیح داد: دانشجویان رشتههای روانشناسی و پزشکی خواسته یا ناخواسته باید با برخی از اصطلاحات این رشته آشنا شوند، با این وجود برخی اشتباهات نیز اکنون در کتاب مشاهده میشود که از نظر مخفی مانده و در چاپهای بعدی برطرف خواهد شد.
وی ادامه داد: برای نمونه، برخی اصطلاحات نظیر سمپاتیک و پاراسمپاتیک، اصطلاحات بیماریهای روانی، عمل فیزیولوژیک، خواب و بیداری، یادگیری باید برای دانشجویان این رشتهها آشنا باشد.
وی منابع مورد استناد این کتاب را بسیار گسترده دانست و توضیح داد: بسیاری از این منابع، لاتین و خارجی بود، اما در ایران پیشتر نیز کتابهايی نظیر «فیزیولوژی گایتون» نگاشته شده بود، ولي به دلیل قطور بودن کمتر مورد استفاده و استقبال قرار میگرفت.
ابراهیمی مقدم درباره سرفصلهای کتاب توضیح داد: بسیاری از مباحث انتقال پیام بین نرونها، طرز کار سیناپسهای تحریک پذیر و بازدارنده، دستگاه عصبی مرکزی، انواع رفلکسها و سیستمهای عصبی در این نوشتار مورد بحث قرار گرفته است.
کتاب «فیزیولوژی اعصاب و غدد» به قلم حسین ابراهیمی مقدم از سوی نشر مدبر به چاپ سوم رسید.
کد خبر: 14187
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdca06n6.49nya15kk4.html