در انديشگاه فرهنگي كتابخانه ملي؛
نقد و بررسي كتاب «خاطرات يك روزنامه فروش» برگزار شد
30 شهريور 1393 ساعت 13:50
جلسه نقد و بررسي كتاب «خاطرات يك روزنامه فروش» حاوي خاطرات ۵۰ ساله محمد ابراهيم رنجبر اميري در انديشگاه فرهنگي برگزار شد.
به گزارش هنرنیوز به نقل از روابط عمومي سازمان اسناد و كتابخانه ملي جمهوري اسلامي ايران، جلسه نقد و بررسي خاطرات آقاي محمد ابراهيم رنجبراميري يكي از اولين روزنامه فروش هاي ايران در قالب كتاب «خاطرات يك روزنامه فروش» با حضور صاحبنظران، منتقدين و علاقه مندان حوزه مطبوعات در انديشگاه فرهنگي كتابخانه ملي برگزار شد.
در اين نشست دكتر امير خاني معاون كتابخانه ملي ضمن تقدير از اين كتاب كه حاوي اطلاعات بكر و دست نخورده از شرايط روزگار ايران در مقطع تاريخي ۵۰ ساله است، افزود: فارغ از محتواي اين كتاب، به چاپ رسيدن اين اثر كه حاصل گردآوري و تدوين خاطرات فردي از عامه جامعه است، خالي از لطف نيست. اميرخاني در بخش ديگري از سخنانش با اشاره به تقسيم بندي منابع به طيفي از منابع كه شامل كتاب و سند است تصريح كرد: در حوزه كارهاي مطبوعاتي بسياري از موضوعات اطلاعات اسنادي است و كمتر مولف در آثار با رويكرد مطبوعات دخل و تصرف دارد. معاون كتابخانه ملي در ادامه سخنان خود با اشاره به تاريخ نگاري طبقه پائين دست جامعه كه از هند آغاز شد افزود: بحث وضعيت معيشت و موضوعات مرتبط با آن درباره كارگران مهاجر هندي كه به كشور هاي ديگر سفر مي كردند باعث به وجود آمدن اين گونه تاريخ نگاري موسوم به تاريخ نگاري طبقه معمولي جامعه شد. وي در جاي ديگري از سخنان خود با اشاره به فقر اين گونه منابع و به تبع آن كاستي هاي موجود در اين دست پژوهش ها افزود كتاب هايي از اين نوع با وجود سبك خاطره گويي مي توانند منابع ارزشمندي براي تاريخ نگاري طبقات معمول و توده جامعه باشند و اسناد و مدارك موجود در سازمان اسناد و كتابخانه ملي نيز به فراخور موضوع منابع مفيدي براي اين گونه پژوهش ها به شمار مي آيند. در ادامه اين نشست غلامي ، اديب ، نويسنده و ويراستار آثار ادبي به ايراد سخنراني پرداخت. وي با اشاره به كاستي ها و كمبود هاي جامعه در حوزه فرهنگ و ادب گفت: امروزه نياز به اين كتاب ها در جامعه بيش از پيش احساس مي شود. با بررسي اين كتاب سير تكاملي مطبوعات قابل مشاهده است و بامطالعه آن مي توان ديد كه ما چه مسيري را طي كرده ايم و بايد كجا باشيم و كجا هستيم. در جامعه اي كه وضعيت شعر و نقد و بحث خوب نيست كسي كه عاشقانه كار مي كند اثري ماندگار از خود بر جاي مي گذارد . غلامي در بخش ديگر صحبت هاي خود تصريح كرد: علم و دانش و آگاهي بهشت است و پيام من اين است كه با دستان خود بهشت را بسازيم. در قسمت ديگري از اين نشست جوادي آملي سردبير اطلاعات هفتگي ضمن تقدير از اين كتاب گفت: اين كتاب از منظر و زاويه ديد تازه اي به مطبوعات و حواشي آن پرداخته است كه از اين نظر بي نظير است. جوادي آملي با اشاره به گرد آوري خاطرات يكي از افراد معمولي جامعه و نگاه پائين دستي به جامعه تصريح كرد: اين كتاب نگاهي است كه نماينده اي از طبقه عام جامعه به وقايع و حوادث رخ داده در دوره زماني خاص دارد و حاوي چند نكته خاص است كه از آن جمله مي توان به سبك جديد و روايت تازه از منظر توده مردم و مشكلات چاپ و توزيع نشريات در آن دوران اشاره كرد. وي در بخش پاياني سخنانش عمده مشكل جامعه كنوني را غفلت اخلاقي و فرهنگي دانست و گفت: الان بيش از هر زمان ديگر جامعه نياز مند روحيه و اميد است و به مقوله فرهنگ و اخلاق با ديد كاسب كارانه نبايد نگاه شود. در پايان اين نشست محمد ابراهيم رنجبر نويسنده كتاب، ضمن اشاره به دلايل و روند شكل گيري اين كتاب به سخنان كوتاهي در مورد كتاب خود پرداخت. رنجبر با اشاره به عدم فعاليت حقيقي عاملين توزيع مطبوعات در سطح شهر در حوزه روزنامه و نشريات افزود: جرقه گرد آوري خاطرات چند ساله من از حرفه فروش روزنامه به ۱۴ سال قبل برمي گردد و اينكه به صورت تصادفي با معاون كنوني كتابخانه ملي آشنا شدم وبا كمك و مشورت دوستانم در روزنامه اطلاعات و دوستاني در سازمان اسناد و كتابخانه ملي اين كتاب شكل گرفت.
در پايان اين مراسم لوح يادبودي از طرف دكتر صالحي رياست سازمان اسناد و كتابخانه ملي توسط دكتر امير خاني معاون كتابخانه ملي به مؤلف كتاب اهداء شد.
شايان ذكر است انديشگاه فرهنگي كتابخانه ملي با رويكرد جديد سازمان در زمينه برگزاري نشست هاي فرهنگي ادبي و ايجاد كرسي هاي مباحثه و آزاد انديشي، پذيراي انديشمندان و پژوهشگران و علاقه مندان است.
کد خبر: 74857
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdca0an0.49nym15kk4.html