علی معلم؛
متاسفانه در کشور طنز در حد دست انداختن شده است
10 آبان 1391 ساعت 14:44
علی معلم منتقد سینما گفت: متاسفانه در کشور و در حال حاضر طنز در حد دست انداختن شده است و هر چند هم اکنون برنامههای جدی نیز در حد خود طنز شده است.
به گزارش خبرنگارهنرنیوز؛ نشست «جایگاه طنز در مطبوعات و تلویزیون» با حضور «رامبد جوان» کارگردان و بازیگر تلویزیون و سینما، «علی معلم» منتقد سینما و «شهرام شکیبا» در سرای روزنامهنگاران نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاریها برگزار شد.
در این نشست «علی معلم» منتقد سینما اظهارداشت: مسائل فرهنگی تک شاخه نیست و یکی از بخشهای مهم این است که به اندازهای که درام را تحویل میگیرند، کمدی تحویل گرفته نمیشود و به این دلیل است که فکر میکنیم کسانی که کار طنز میکنند آدمهای عمیقی نیستند.
وی افزود: مردم ایران آشنا به طنزهستند و مطمئنا اگر کاریکاتور کسی کشیده شود، یعنی او آدم مهمی شده و در حقیقت ما پس از آن وارد یک گفتمان مردمی شدیم و گاهی شاهدیم که طنزپردازان خودشان را خیلی جدی نمیگیرند و به دلقکبازی نزدیک میشوند. به عنوان مثال من به شخصه مقام «رضا عطاران» را بسیار جدیتر از خیلیهای دیگر میدانم.
معلم تصریح کرد: متاسفانه در کشور و در حال حاضر طنز در حد دست انداختن شده است و هر چند هم اکنون برنامههای جدی در حد خود طنز شده است . ازطرفی طنز قرار نیست با آدمهای عادی سر و کار داشته باشد بلکه قرار است با آدمهای بزرگ کار داشته باشد پس اجازه دهید یک مقدارش را مسخره کنند و کمی شما را نقد کنند.
وی خاطرنشان کرد: ظرفیت فرهنگی و هنری جامعه ایران بالاست، هر چند دستگاههای فرهنگی ما نسبت به طنز غیرت دارند و مطمئنا نیاز فرهنگی کارگری که ساعت هشت شب خسته به منزل برمیگردد با کسی که از صبح فرصت مطالعه داشته است فرق دارد.
این منتقد سینما تاکید کرد: مدیریت فرهنگی احتیاج به اصول و جریان شخصی دارد، در حوزه طنز آدمهای جدی داریم و عمده کمدینها آدمهای تلخی هستند. اما من معتقدم که با سه چیز میشود خیلی خوب شوخی کرد؛ مذهب، مسائل جنسی و سیاست. این سه چیز در زندگی همگان حضور دارد.
کد خبر: 48847
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdca0any.49nay15kk4.html