در برنامه موسیقی «هفت اقلیم»صورت گرفت؛

هدیه داوود گنجه ای به شنوندگان رادیو فرهنگ

28 ارديبهشت 1392 ساعت 16:11

درحالی که تعدادی از بزرگان موسیقی همچون داوو گنجه ای، محمد سریر، شاهین فرهت، حسن ریاحی،عباس خوشدل، زیداله طلوعی، علی مرادخانی و جواهری در موزه موسیقی گرد آمده بودند تا روز جهانی میراث فرهنگی را جشن بگیرند، داوود گنجه ای با ویلونی از قنبری مهر ساز زد.


به گزارش هنرنیوز به نقل از روابط عمومی شبکه رادیویی فرهنگ، برنامه موسیقی «هفت اقلیم» روز گذشته با روز جهانی موزه ها همزمان شد و به همین دلیل موزه موسیقی میزبان پیشکسوتان موسیقی شد تا از این میراث کهن ایرانی سخن بگویند.
در بخشی از این برنامه علی مرداخانی، مدیر موزه موسیقی که طی برنامه موزه، مجری را همراهی می کرد، گفت:«در طول همین چند سالی که از عمر موزه موسیقی می گذرد، توانسته ایم امکان خوبی را برای آیندگان فراهم کنیک و از گذشتگان برای امروز و فردا به عنوان یک گنجینه استفاده کنیم.»
پس از آن محمد سریر، هم درباره اهمیت تاسیس مکان هایی مانند موزه موسیقی عنوان کرد:«خوشحالم که بخشی از هویت فرهنگی ما در اینجا حفظ می شود. خوشبختانه موزه موسیقی علاوه بر جمع آوری سوابق موسیقی، درباره موضوع های مرتبط با موسیقی را برگزار می کند.»
همچنین شاهین فرهت، از دیگر اساتید موسیقی حاضر با بیان اینکه از شرکت در این برنامه بسیار خوشحال است، ادامه داد:«موزه ها افراد را یادآور مان هایی می اندازد که اشیایی را نگهداری می کند اما موزه موسیقی فارغ از نگهداری میراث موسیقی، زنده نگه داشته شده و یک مکان پویا است.»
او با بیان اینکه کشور ما به دلیل داشتن فرهنگ کهن، گنجینه های زیادی برای تاسیس موزه دارد، افزود:«موسیقی ایرانی روی اطلاعات ردیفی استوار است ولی مواجه با آن شفاهی بوده. امیدوارم موزه موسیقی در کنار فعالیت هایی که انجام می دهد، کاری درباره آرشیو نت انجام دهد.»
مرادخانی نیز در پاسخ به این خواسته فرهت گفت:«یکی از برنامه های آینده ما بانک نت است و حتی آثاری از سال ۱۳۱۹ بدست ما رسیده است که یکی از میراث های بسیار خوب در زمینه بانک نت است. البته بیش از ۷_۸ هزار صفحه موسیقی قدیمی هم در آرشیومان داریم. اخیرات ساختمانی نیز جنب موزه خریداری کردیم که به کارهای پژوهشی اختصاص پیدا کرده است»
اما عباس خوشدل از دیگر استادان موسیقی که اسناد مربوط به سال ۱۳۱۹ را در اختیار موزه موسیقی قرار داده است، افزود:«یکی از افتخارات من این است که مجموعه ای از اسناد سال های ۱۳۱۹ را به همراه دستخطی از اساتیدی همچون روح الله خالقی، علینقی وزیری، و..را که مربوط به رادیو تهران است، به موزه موسیقی اهدا کردم و بررسی روی این اسناد می تواند اطلاعات زیادی در اختیار ما قرار دهد.»
حسن ریاحی یکی دیگر از موسیقیدان های شرکت کننده در این مراسم و از هیئت امنای موزه موسیقی این موزه را محلی فرهنگی دانست و ابراز کرد:«هرچند موزه موسیقی نمی تواند موسیقی کشور را متحول کند اما یک پایگاه فرهنگی خوبی برای مردم و کشور خواهد بود. البته هنوز این موزه میان اهالی موسیقی شناخته شده نیست و من سعی کرده ام به دانشجویان و پژوهشگران بازدید از موزه را توصیه کنم».
محمدرضا جواهری، مدیر موزه بنیاد مستضعفان هم در بخشی از این برنامه اظهار کرد:«روز جهانی موه ها از سوی شورای بین المللی موزه ها _ایکوم_ ۳۰ سال است که شعاری را برای موزه ها درنظر می گیرد. امسال هم شعار «موزه مساوی است با خلاقیت و حافظه و تحت تاثیر فعالیت های اجتماعی» انتخاب شده است.»
اما یکی از بخش های جذاب این برنامه که به مناسبت روز جهانی موزه انجام شد، اجرای بداهه داوود گنجه ای با ویولنی ساخته قنبری مهر بود. قنبری مهر که از سازندگان پیشکسوت ساز در ایران است این ویولون را ساخته بود و در موزه موسیقی نگهداری می شد و داوو گنجه ای از اینکه قرار است با این ساز بنوازد احساس شعف کرد:«بوی گل آنچنان مرا سرمست کرد/که دامن از کفم برفت.»
برنامه هفت اقلیم کاری از گروه هنر شبکه رادیویی فرهنگ است که همه روزه از ساعت ۱۹:۳۰ الی ۲۱ از موج اف ام ردیف ۱۰۶ پخش می شود.
مهدی محمدیان کارشناسی و اجرا، رضا جلالی سردبیری و مرتضی صداقت گو تهیه‌کنندگی برنامه موسیقی هفت اقلیم را که روزهای جمعه پخش می‌شود، برعهده دارند.


کد خبر: 58387

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdca0enm.49naa15kk4.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com