در ايام نوروز امسال صورت گرفت؛

پخش بيش از هزار ساعت برنامه توليدی و زنده از رسانه ملی

20 فروردين 1392 ساعت 14:05

شبكه هاي راديويي،تلويزيوني و استاني صدا و سيما در ايام نوروز ۹۲ با پخش بيش از هزار ساعت برنامه توليدي و زنده با مردم همراه بودند .


به گزارش هنرنیوز به نقل از روابط عمومي رسانه ملي ويژه برنامه هاي اين سازمان از روز هاي پاياني اسفند ۹۱ آغاز شد و تا پانزدهم فروردين ۹۲ ادامه يافت. در اين ويژه برنامه ها، به ساعات پاياني سال گذشته ، لحظات تحويل سال نو ، دوازدهم و سيزدهم فروردين و روايت اول از شهادت حضرت صديقه كبري (س ) در روز سيزدهم جمادي الاول مصادف با پنجم فروردين به شكل خاصي پرداخته شده بود . تمامي اين شبكه ها علاوه بر ويژه هايي كه براي ساعات پاياني سال ۹۱ و لحظات تحويل سال جديد در نظر گرفته بودند ،سال نو را با پخش پيام هاي نوروزي رهبر انقلاب اسلامي و رياست جمهوري آغاز كردند .

***سيما موفق در جذب مخاطب

شبكه هاي مختلف سيما در مجموع با پخش هزاران دقيقه فيلم و سريال و ويژه برنامه هاي نوروزي رقم قابل توجهي در جذب مخاطب در ايام نوروز داشتند . شبكه هاي بيست گانه سراسري ۳۲۲ فيلم سينمايي ، ۱۴ سريال تلويزيوني و ۱۱جُنگ و ويژه برنامه در اين ايام ارائه كردند كه سهم شبكه نمايش به تنهايي در اين ميان ۱۲۶ فيلم سينمايي بود . بسياري از فيلم هاي سينمايي كه براي اين ايام در نظر گرفته شده بود فيلم هايي بودند كه طي سال هاي ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۲ در سينماي جهان تهيه و توليد شده بود . علاوه بر آن برخي فيلم هاي تازه از اكران در آمده سينماي داخلي نيز در فهرست نمايش شبكه هاي سيما قرار گرفت . بينندگان شبكه هاي سيما از تازه ترين مستند هاي ايران و جهان نيز بي نصيب نماندند . برخي مستند هاي پخش شده در اين ايام مانند مستند " آفريقا" از توليداتي بود كه نخستين بار در ميان كشورهاي خاور ميانه در ايران پخش مي شد . مستند خزندگان ايران نيز كه شبكه مستند اقدام به پخش آن كرد از اين جمله بود . در ميان برنامه هاي سيما سريال هاي نوروزي نيز پر مخاطب بودند . استقبال از مجموعه هايي مانند " پايتخت" و " كلاه قرمزي " در نظر سنجي هاي مردمي نشان مي دهد رقم قابل توجهي از مردم كشورمان ساعاتي از شب را به طور مستمر پاي تلويزيون گذرانده اند . ارتباط هاي مستقيم با مراكز صدا و سيما در استان ها هم جزو پرمخاطب ترين برنامه هاي سيما بود . برنامه هايي كه بخش هايي از فرهنگ و هنر اقوام مختلف كشور را به تصوير مي كشيد . موسيقي هاي سنتي ، بازي ها و رسوم نوروزي مردم در اين ارتباط هاي نوروزي به مخاطبان معرفي شد . در مسابقه هاي توليدي در سيما نيز تلاش شده بود علاوه بر ايجاد فضايي شاد و مفرح براي خانواده ها مخاطبان به نوعي در اين رقابت ها شركت داشته باشند . برنامه هاي مناسبتي اين شبكه ها به مناسبت روز شهادت حضرت زهرا ( س ) از عصر روز چهارم فروردين آغاز شد و تا شب ششم فروردين ادامه يافت .

***راديو شنيدني تر از هرزمان .

شبكه هاي راديويي برنامه هاي خود را در قالب بيش از ۱۲۴۰ ساعت برنامه تهيه كرده بودند . اين تدارك گسترده شامل ۱۸۷۵ برنامه توليدي نوروزي بود . تهيه كنندگان شبكه هاي راديويي بيش از ۴۵۰ ارتباط زنده با مراكز مختلف مانند هواشناسي ، راهنمايي و رانندگي ، مراكز استان هاي صدا و سيما ، مراكز درماني ، پليس راهور و گروه هاي سيار صدا در سطح كشور برقرار كردند تا مردم را از وضعيت راه ها و حال و هواي گردشگران مطلع كنند . هفته اول تعطيلات نوروز بيش از ۱۸۵۷ برنامه راديويي به مدت بيش از ۶۷۴۵۷ دقيقه (۱۱۲۴ ساعت) شامل ويژه برنامه هاي تحويل سال ، برنامه هاي مربوط به نامگذاري سال ، نمايش، طنز، برنامه هاي ادبي و فرهنگي، معرفي جاذبه هاي گردشگري و اماكن ديدني و برنامه هاي استديويي با حضور شخصيت هاي مختلف توليد و پخش شد . بخش زيادي از برنامه هاي شبكه هاي اجتماعي راديو نيز به پخش موسيقي هاي شاد ، اصيل و پاپ ايراني اختصاص داشت . نظرسنجي ها و تماس هاي مخاطبان با برنامه هاي مختلف و مناسبتي راديو حاكي از رضايت مخاطبان از راديو بود .

***اطلاع رساني موثر و به موقع به مخاطب حاصل تلاش كاركنان حوزه سياسي

گروه هاي سياسي و خبري سازمان صدا و سيما هم در نوروز ۹۲ فعال بودند و تلاش كردند در اين ايام مردم از اخبار و اطلاعات روز دنيا غافل نمانند . اين گروه ها ۴۲۵ ساعت برنامه خبري شامل مستند هاي خبري ، گزارش هاي خبري ، گفتگو هاي خبري ، خبر و ارتباط هاي زنده راديويي و تلويزيوني توليد و پخش كردند . اين اطلاع رساني ها بيشتر از حوادث شيرين در كشور مانند گزارش هايي از رسوم مربوط به نوروز ، جشن هاي نوروزي ، گزارش هاي گردشگري و سفر هاي مردم به مناطق مختلف كشور بود . در بخش هاي مهم خر راديو و تلويزيون نيز تلاش شده بود با ايجاد ارتباط مستقيم با مسئولان حوزه راه ، گردشگري و راهنمايي و رانندگي بصورت دائم مسافران نوروزي از وضعيت عمومي كشور مطلع شوند . اين امر با اقبال رئيس پليس راهور كشور هم مواجه و اين اقدام ، راه گشا در سفر هاي نوروزي و باعث افزايش اعتماد مردم ارزيابي شد . كار گروه هاي سياسي و خبري از روز هاي پاياني سال گذشته با توليد گزارش هايي در باره بازار شب عيد و حال و هواي مردم آغاز شده بود و به گزارش هاي اجتماعي از سيزدهمين روز فروردين و روز طبيعت و بازگشت مردم به شهر هاي خود خاتمه يافت .

***مراكز صدا و سيما در استان هاي مختلف دوشادوش شبكه هاي سراسري :

مراكز استان هاي صدا و سيما نيز با توليد و پخش ۵۲۷۰ ساعت برنامه شامل نمايش راديويي و فيلم سينمايي ، سريال ، جُنگ نوروزي ، مسابقه و موسيقي هاي محلي در اين ايام با مخاطبان خود همراه بودند . ويژه برنامه هاي مراكز استان ها نيز كه از روز هاي پاياني اسفند آغاز شده بود شامل ويژه هاي تحويل سال ؛ برنامه هاي زنده نوروزي و توليدي براي نوروز ۹۲ بود . از مهمترين شاخصه هاي فعاليت همكاران در مراكز در اين ايام برقراري ارتباط مستقيم با شهرها و شهرستان هاي استان ، برقراري ارتباط زنده با شبكه هاي سراسري هنگام تحويل سال به ويژه از حرم مطهر امام رضا (ع)، حضرت معصومه (س) و حضرت احمد ابن موسي (ع) و همچنين تصاويري از مراكز تفريحي و گردشگري استان ها بود . اين مراكز بخش زيادي از برنامه هاي خود را با توليدات بومي پوشش دادند . برنامه ها و فيلم هايي كه متكي بر فرهنگ و آداب و سنن مردم همان منطقه بود و به طبع ، جذابيت بيشتري براي مردم منطقه ايجاد مي كرد . هر يك از مراكز استان ها نيز موظف بودند علاوه بر ارتباط مستقيم با شبكه هاي سراسري ،برنامه هاي ويژه اي براي شبكه هاي سراسري توليد و ارسال كنند . در اين برنامه ها و ارتباط هاي مستقيم ، مخاطبان با حال و هواي نوروزي شهر هاي مختلف كشور آشنا شدند .

***نوروز براي همه فارسي زبانان در شبكه هاي برون مرزي:

شبكه هاي برون مرزي سازمان صدا و سيما نيز براي مخاطبان ايراني و علاقه مند به فرهنگ ايراني دستي پر داشتند . بخش زيادي از اين برنامه ها شامل فيلم ها و سريال هاي ايراني بود كه به زبان هاي مخاطبان ، ‌زبانگرداني يا دوبله شده بود و بخش ديگري نيز شامل برنامه هاي زنده بود كه مخاطبان با زبان هاي هدف شاهد آن ها بودند ، اما در ميان شبكه هاي برون مرزي نقش شبكه هاي بين المللي جام جم پر رنگتر بود . اين شبكه ها كه سالهاست مخاطب اصلي خود يعني ايرانيان مقيم در سراسر جهان را شناخته اند با توجه به سياست هاي سازمان برنامه هاي متفاوت و جذابي براي ايرانيان و فارسي زبانان خارج از مرزهاي ايران تدارك ديده بودند . برنامه هايي كه بيشتر بر پايه زنده نگهداشتند رسم ها و آداب برگزاري نوروز استوار بود . شبكه هاي سه گانه جام جم همچنين در ايام نوروز به پخش سريال هاي طنز ، جُنگ هاي نوروزي ، موسيقي هاي اصيل ايراني بصورت زنده و توليدي و فيلم هاي سينمايي مورد علاقه مخاطبانشان پرداختند .

***واحد ۱۶۲ پر تماس ترين دوره خود را گذراند .

بر اساس گزارشي كه واحد ارتباط با مخاطبان اداره كل روابط عمومي رسانه ملي ارائه كرده است در بين تماس هاي گرفته شده با اين واحد بيشترين ميزان استقبال از برنامه هاي نوروزي متوجه ويژه برنامه‌ تحويلسال شبكه دو و برنامه تحويل سال نو در شبكه سه و همچنين سريال‌هاي پايتخت ۲ از شبكه يك و مجموعه كلاه قرمزي از شبكه دو وخنده بازار از شبكه سه بوده است . مخاطبان صداو سيما همچنين در تماسهاي مكرر خود از پخش موسيقي هاي شاد از شبكه هاي مختلف راديويي وتلويزيوني و تصاوير گردشگري از استان هاي مختلف كشور همچنين از برنامه هاي طنز در شبكه هاي مختلف قدرداني كرده اند .


کد خبر: 56307

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdca0enm.49niw15kk4.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com