معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی:
صنعت چاپ می تواند محور دیپلماسی فرهنگی باشد
9 شهريور 1393 ساعت 10:34
سید عباس صالحی، معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به نقش صنعت چاپ در حوزه فرهنگ گفت: صنعت چاپ امروز نقش تاثیرگذاری در پیشبرد اهداف فرهنگی دارد زیرا این صنعت می تواند به عنوان محور دیپلماسی فرهنگی عمل کند.
به گزارش هنرنیوز به نقل از ستاد اطلاع رسانی چهاردهمین جشنواره صنعت چاپ، سید عباس صالحی در نشست خبری معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی با اصحاب رسانه اظهار کرد: باید فضایی در چاپ و نشر ایجاد شود که کارها به خارج از تهران نیز منتقل شود، امروز چاپ و نشر میتواند محور دیپلماسی فرهنگی باشد.
وی افزود: معاونت فرهنگی باتوجه به اهمیت چاپ و نشردر اقتصاد و فرهنگ قصد دارد در کشورهایی که بستر فراهم باشد حضور پیدا کند. همچنین در برنامههای جدید دفتر مطالعات و بررسی خانه کتاب مقرر شده است که بررسیهای زیر ساختی را برای توسعه چاپ و نشر ایجاد کنیم.صنعت چاپ یکی از صنایع پربازده در جهان است و میتواند تاثیر خوبی را داشته باشد اما متاسفانه تا امروز توجه خاصی به این صنعت نشده است.
در ادامه نشست محمودرضا برازش، مدیرکل دفتر امور چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به ۱۱ شهریور ماه، روز ملی صنعت چاپ گفت: باعث خوشحالی است که امسال روز ملی صنعت چاپ در دهه کرامت قرار دارد و استانها و نهادهای مختلفی برای این روز برنامهریزی کردهاند. یکی از این برنامهها در روز ۲۲ شهریورماه در تهران و در حضور وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی با تجلیل از پیشکسوتان برگزار خواهد شد.
وی افزود: امسال انتخاب پیشکسوتان توسط کمیته انتخاب پیشکسوتان و بعد از چندین جلسه بررسی انجام شد.
مدیرکل دفتر امور چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به برنامه های جشنواره ملی صنعت چاپ اظهار کرد: پس از انتخاب اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره صنعت چاپ از سوی دکتر صالحی، تمرکز بر برگزاری کشوری این جشنواره بود. طی صحبتهایی که در شورای سیاستگذاری جشنواره صنعت چاپ انجام شد به این نتیجه رسیدیم که علاوه بر تهران این جشنواره در ۱۰ استان دیگر نیز برگزار شود.
برازش در توضیح زمان برگزاری مسابقات آثار چاپی گفت: طبق بررسی مسابقات صنعت چاپ در نقاط مختلف دنیا مقرر شد که اصلاحاتی در برگزاری این مسابقه صورت گیرد و فراخوان آن به زودی اعلام خواهد شد. هدف ما این است که برگزیدگان این مسابقه در مراسمی در دهه مبارک فجر یا همزمان با برگزاری نمایشگاه بینالملی چاپ و بستهبندی تهران اعلام شود.
مدیرکل دفتر امور چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره برنامههای این دفتر اظهار کرد: کتابخانههای تخصصی صنعت چاپ که پیش از این قول راهاندازی آن را داده بودیم به زودی در ۱۰ استان افتتاح خواهد شد تا شاهد وجود منابع تخصصی برای اهالی چاپ باشیم.
وی افزود: البته در کنار اقدامات انجام شده برنامههایی نظیر کمک به فضای آموزشی صنعت چاپ، تجهیز چاپخانهها و جمعآوری آماری کامل از چاپخانهها راخواهیم داشت. همچنین کمیته رسیدگی به تخلفات بعد از مدتها شروع به فعالیت کرده است.
برازش با اشاره به تور یک روزه خبرنگاران از چاپخانههای استان تهران گفت: روز سه شنبه ۱۱ شهریورماه به مناسبت روز ملی صنعت چاپ تور یک روزهای را با حضور اصحاب رسانه برگزار خواهیم کرد و در آن جلسه به صورت کامل فعالیتهای دفتر امور چاپ و نشر را بیان خواهیم کرد.
مدیرکل دفتر امور چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش پایانی صحبتهایش اظهار کرد: تمام صنایع با چاپ هویت پیدا میکنند و همگی به این صنعت مرتبط هستند، هیچ صنعتی را پیدا نمیکنید که از روز نخست زندگی تا آخرین روز زندگی با انسان در ارتباط باشد. در واقع صنعت چاپ یک صنعت کم نظیر است که باید برای پیشرفت آن تلاش کرد زیرا اگر این صنعت پیشرفت نکند سایر صنایع نیز نمیتوانند رشد خود را نمایش دهند.
پایان مهلت ثبت نام تور یک روزه خبرنگاران از چاپخانههای تهران
بیش از ۴۰ خبرنگار و عکاس برای شرکت در تور یک روزه خبرنگاران به مناسبت روز ملی صنعت چاپ ثبت نام کردند.
به گزارش ستاد اطلاع رسانی چهاردهمین جشنواره صنعت چاپ، مهلت ثبت نام برای شرکت در این تور فرهنگی روز شنبه ۸ شهریور ماه به پایان رسید.
این تور فرهنگی روز سهشنبه ۱۱ شهریورماه به مناسبت روز ملی صنعت چاپ برگزار میشود و اصحاب رسانه از چند چاپخانه دولتی و خصوصی استان تهران بازدید خواهند داشت.
کد خبر: 74677
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdca0in0.49ny015kk4.html