گزارش هنرنیوز از نشست خبری رئیس مرکز ملی فضای مجازی؛

اخوان: مرکزملی فضای مجازی با تاکید مقام معظم رهبری تشکیل شده است

6 تير 1391 ساعت 18:26

مهدی اخوان بهابادی دبیر شورای عالی فضای مجازی و رئیس مرکز ملی فضای مجازی گفت: مقام معظم رهبری تأكيد داشتند که مركزی به نام مركز ملی فضای مجازی دركشور ايجاد شود و بنابراین با مشاهده نبود هماهنگی در بخش های مختلف و کم کاری برخی از دستگاه ها نیاز به مرکز مدیریتی متمرکز در کشور حس شد.


به گزارش خبرنگار هنرنیوز؛ نشست خبری مرکز ملی فضای مجازی با حضور «مهدی اخوان بهابادی» دبیر شورای عالی فضای مجازی و رئیس مرکز ملی فضای مجازی و خبرنگاران در ساختمان شبکه پرس تی وی واقع در سعادت آباد تهران برگزار می شود.
در این نشست «مهدی اخوان بهابادی» اظهارداشت: اسفندماه سال گذشته مقام معظم رهبری ضمن دستور برای تشكيل شورای عالی فضای مجازی به رياست رئيس‌جمهور، اعضای حقوقی و حقيقی اين شورا را تعيين كردند و ایشان آثار چشمگير شبكه جهانی اينترنت در ابعاد؛ «زندگی فردی و اجتماعی»، «لزوم برنامه‌ريزی و هماهنگی به منظور صيانت از آسيب‌های ناشی از آن» و «بهره‌گيری حداكثری از فرصت‌ها در جهت ارائه خدمات گسترده و مفيد به مردم» را از دلايل اصلی ضرورت تشكيل شورای عالی فضای مجازی برشمردند.
وی افزود: مقام رهبری تأكيد كردند که اين شورا وظيفه دارد مركزی به نام مركز ملّی فضای مجازی كشور ايجاد كند و بنابراین با مشاهده نبود هماهنگی در بخش های مختلف و کم کاری برخی از دستگاه ها نیاز به مرکز مدیریتی متمرکز در کشور حس شد که در این راستا شورای عالی فضای مجازی در اسفند ماه سال گذشته با دستور مقام معظم رهبری با ترکیبی از ۱۳ عضو حقوقی و ۷ عضو حقیقی تشکیل شد.
اخوان بهابادی تصریح کرد: این شورا در کنار شورای عالی انقلاب فرهنگی و شورای عالی امنیت ملی یکی از ۳ شورای عالی کشور محسوب می‌شود که زیر نظر مستقیم رهبری انجام وظیفه می کند که مشابه ۲ شورای دیگر روسای قوای سه گانه کشور در این شورا عضویت دارند که ریاست آن بر عهده رییس جمهور است. ازطرفی دغدغه‌های فضای مجازی باعث شد که تشکیل چنین شورایی از ضروریات کشوربود و نبود آن همیشه حس می شد.
وی اضافه کرد: بیش از یک سال کارهای کارشناسی و دقیقی برای تشکیل این شورا صورت گرفت که تشكيل اين شورا و تركيب آن گويای آن است كه حاكميت عزم جدی برای ورود مقتدرانه به بحث فضای مجازی دارد و تشكيل و راه‌اندازی چنين شورايی به معنای حذف بخش خصوصی و ساير بخش‌های فعال در حوزه فضای مجازی محسوب نمی‌شود و خوشبختانه حوزه محتوایی، فنی و زیرساختی، علم و فناوری و حوزه امنیتی و حقوقی و قضایی نشان از حاکمیت نظام جمهوری اسلامی بر این فضا دارد.
دبیر شورای عالی فضای مجازی تصریح کرد: هفته های گذشته تریبون ضد انقلاب سعی در خبر پراکنی و القاء این موضوع داشت که این شورا صرفا امنیتی است اما با یک مرور ساده بر ترکیب این شورا در می‌یابیم در این شورای ۲۰ نفره تنها ۳ نفر از حوزه امنیتی و انتظامی هستند و به این معنا نیست که این شورا وظیفه تصمیم‌گیری و هماهنگی امور امنیتی را ندارد. ازطرفی در حال حاضر موازی کاری در کشور وجود دارد که با تقسیم کار مسئولیت دستگاه‌ها روشن‌تر خواهد شد که در این راستا از بخش خصوصی کمک خواهیم گرفت.
وی با اشاره به این که اولین حرکت این شورا مطالعه در خصوص وضعیت فعلی دستگاه‌هاست خاطرنشان کرد: دلیل نشست رسانه‌ای امروز در این محل که حوزه‌ای برون‌مرزی است نیز همین بوده است و هر هفته دریکی از مجموعه های فعال در فضای مجازی حضور خواهیم داشت تا نیازمندی‌های آنها را شناسایی کنیم. همچنین یکی از وظایف این شورا تمرکز مدیریتی بر روی حملات سایبری است همزمان با مذاکرات هسته‌ای ایران و روسیه کشورهای معلوم‌الحالی حملات سنگین سایبری علیه ایران تدارک دیدند و سعی داشتند به نقاط حساس کشور صدمه بزنند که کوچکترین موفقیتی حاصل نکردند.
رئیس مرکز ملی فضای مجازی ابرازداشت: در حال حاضر اساسنامه این مرکز آماده شده و باید در جلسه شورای عالی فضای مجازی به تصویب برسد و سیاست‌هایی در کشور در دست اجراست که اگر نیازی به پایش از توسط خود مردم این اقدامات انجام شود در کشور ما همه خانواده‌ها دغدغه فرهنگی دارند و برایشان این موضوعات مهم است. بنابراین نیاز بود که مرکز مدیریتی متمرکزی در کشور ایجاد شود که دستگاه ها به آن پاسخگو باشند که بعد نظارتی مرکز ملی فضای مجازی همین است.


کد خبر: 42627

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdca0iny.49nuu15kk4.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com