براي پخش از شبكه تهران؛

سعيد ابوطالب مستند- مسابقه «سرزمين دانايي» را كليد زد

8 آبان 1389 ساعت 16:53


مستند- مسابقه «سرزمين دانايي» به تهيه‌كنندگي «سعيد ابوطالب» در ميانكاله كليد خورد.
به گزارش هنر نیوز به نقل از فارس، در اين برنامه كه در 26 قسمت 50 دقيقه‌اي درگروه تفريحات وسرگرمي شبكه تهران توليد مي‌شود، دانشجويان و دانشمندان جوان ايراني، شركت مي كنند و نحوه مسابقه به اين شكل است كه شركت كنندگان با كمترين امكانات ـ كه خودشان آن را از ايستگاه هاي شارژ برمي گزينند ـ وارد مسابقه شده و بايد مسير طولاني را دو روزه پشت سر گذارند و شرط پشت سر گذاشتن مسير مسابقه سرزمين دانايي، انجام فعاليت هاي طبيعت گردي و فعاليت هاي مهيج ورزشي است همچون: كوهنوردي، عبور از جنگل‌هاي انبوه شمالي، صحرانوردي، قايقراني، بيابانگردي، ساخت و استفاده از نردبان طنابي، دوچرخه سواري در كوهستان و به طور كلي مهارت‌هاي ويژه طبيعت گردي كه براي اعضاي يك گروه جوان و پر تحرك ميسر است.
بخش ديگر فعاليت‌هاي مهيج حرفه‌اي مانند پرواز با پاراگلايدر، بانجو جامپينگ، غواصي و ... براي گروه هاي ويژه در مسابقه طراحي شده است كه آموزش ها و تجارب كافي را در اختيار دارند.
اين شركت‌كنندگان بايد در اين مدت در جنگل يا كوهستان يا كوير تلاش كنند كه روش‌هاي بقا در محيط را تجربه كنند؛ يعني تهيه آب و غذا، ساخت پناهگاه و جان پناه با لوازم ساده در طبيعت، ذبح و آماده سازي مرغ، ماهي گيري، دوشيدن شير بز، پخت نان و غذا، جهت‌يابي و راهيابي در كوهستان و بيابان، ساخت قايق با لوازم ابتدايي براي عبور از درياچه ها و آبگيرهاي بزرگ، ساخت وسيله ارتباطي همچون راديو «اف ام»، توليد برق و ... و نيز بتوانند آزمايش هاي علمي كه به آنان سپرده شده به درستي انجام دهند؛ همچون عكسبرداري با ساخت بالن از منطقه اي كه مسابقه مي‌دهند، ساختن توربين آبي يا بادي، ساخت موشك آبي، جمع آوري نمونه‌هاي گياهي و جانوري در طبيعت، محاسبه فشار هوا، ارتفاع منطقه‌اي كه در آن هستند و ده ها تجربه جديد علمي كه دانشجويان آنها را در مقاطع كارشناسي و كارشناسي ارشد آموخته‌اند.
اينها موضوعاتي است در حوزه فيزيك، نجوم، زمين شناسي و زيست شناسي، شيمي و الكترونيك و ... تا شركت كنندگان بتوانند اين تجربيات را انجام دهند و در پايان، پس از انجام درست اين فعاليت هاي عملي آن هم در كمترين زمان به مقصد برسند.
اين مستند ـ مسابقه، در واقع به جوانان ما مي آموزد كه چگونه در شرايط سخت زندگي كرده و معماهاي پيچيده را حل كنند.
اين افراد همچنين بايد بتوانند آتش تهيه كرده و پناهگاهي براي شب ماندن بنا كنند؛ ضمن اين كه بايد توانايي بيابان نوردي و كوهنوردي داشته باشند؛ البته يادآور مي شويم كه شرط گذر از هر ايستگاه و ادامه راه، انجام موفقيت آميز فعاليت علمي است.


کد خبر: 19227

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdca0un6.49nou15kk4.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com