معاون گردشگری کل کشور در جمع خبرنگاران و در پاسخ به هنرنیوز؛

خبر نهایی درباره کویر مرنجاب را تا چند روز آینده اعلام می‌كنیم

21 آبان 1390 ساعت 15:50

معاون گردشگری کل کشور گفت: استفاده از ظرفیت‌های دریا و ساحل موضوع تخصصی و جدید است.


به گزارش هنرنیوز ،حامد دهقانان -معاون گردشگری کل کشور- در نشست خبری در پاسخ به این پرسش هنرینوز كه آیا برای توسعه‌ی گردشگری حاشیه‌ی دریای خزر در این سازمان برنامه‌ای وجود دارد، گفت:‌ توریسم دریایی یا به قولی استفاده از ظرفیت‌های دریا و ساحل موضوع تخصصی و جدید است و معمولا كشورهایی كه ساحل دارند، بر گردشگری دریا متمركز می‌شوند، مانند كره جنوبی كه هر سال نمایشگاه‌های بین المللی را به‌شكل متمركز بر این نوع گردشگری برگزار می‌كند. فكر می‌كنم ایران به‌عنوان كشوری كه مرز دریایی قابل توجهی دارد، ظرفیت بسیاری برای فعالیت در این حوزه دارا است.

مشاور عالی رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری ادامه داد: توجه به ساحل خزر، دریای عمان و خلیج فارس و دریاچه های ایران از موضوعاتی است که باید مورد توجه قرار گیرد. یكی از كارهایی كه از زمان فعالیتم در این سازمان در دستور كار قرار دادم، این بود كه با مدیران استان‌های ساحلی به عنوان فاز یک صحبت كردم تا به‌عنوان یك كار تخصصی و جدی به ظرفیت سواحل و دریا بپردازند و به صورت منطقه‌ای برای برگزاری همایش‌هایی در این زمینه اقدام كنند.
وی اذعان کرد: بخش خصوصی اقداماتی در این زمینه انجام داده که قابل حمایت است.ماهم به تبعش به دنبال برگزاری همایش ملی هستیم .البته باید بپذیریم كه تا كنون به موضوع گردشگری دریا خیلی تخصصی پرداخته نشده است.
معاون گردشگری کل کشور درباره‌ی اینکه ایران تصمیمی دارد همانطور که جاده‌ی ابریشم و کشورهای حاشیه آن در حوزه گردشگری مطرح شده با اشاره به این که موضوع جاده‌ی ابریشم در نشست سال ۱۹۹۴ یونسكو در مالزی جزو برنامه‌های در اولویت قرار گرفت، گفت: در اجلاس اوراسیا نیز یكی از محورهای اصلی، جاده‌ی ابریشم بود. موضوع جاده ابریشم یکی از موضوعات مهم سازمان جهانی جهانگردی هم هست.
وی افزود: كشورهای مختلفی در این‌باره همایش و برنامه برگزار می‌كنند و این، یك مسیر بین‌المللی است و اگر قرار باشد، اتفاقی در آن رخ دهد برای توسعه مناسبات فرهنگی حتماً باید تعاملات چندجانبه صورت گیرد.ایران به عنوان کشوری که در بخش مهمی از مسیر این جاده قرار دارد حتماً باید برنامه هایش را با ۱۵ الی ۲۰کشورحاشیه این جاده تعاملات و همایش‌های خوبی برگزار کند البته تعاملات خوب و روبه رشدی در حال انجام است و اجماع بین كشورهای این مسیر وجود دارد.

دهقانان همچنین درباره‌ی ثبت جهانی دریای خزر بیان كرد: كمیته‌ی ثبت آثار تا كنون اقدامات خوبی انجام داده است؛ ولی در ثبت آثار طبیعی در آغاز راه هستیم.ظرفیت‌های خوبی هم داریم. البته برای جنگل حرا پرونده‌ای را در حال آماده كردن داریم و حتما باید در حوزه‌ی ثبت آثار طبیعی با سرعت بیشتری پیش رویم.
وی تاکید کرد: برنامه سازمان استفاده از حداکثر ظرفیت برای ثبت جهانی آثار تاریخی ، فرهنگی و معنوی است .

مشاور عالی رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری درباره‌ی دلیل بسته شدن مسیر جاده‌ی كویر مرنجاب برای گردشگران نیز گفت:‌ از مدیركل سازمان مربوط در استان اصفهان خواهش كردم، موضوع را بررسی كند و با مسؤولان این استان وارد مذاكره شود. پس از این پیگیری‌ها، خبر نهایی را در این‌باره تا چند روز آینده اعلام می‌كنیم.

دهقانان همچنین درباره لزوم برگزاری همایش‌های تخصصی اظهار کرد: برای سال ۱۳۹۱ تقویم نمایشگاه‌ها و همایش‌های علمی ـ گردشگری باید كاملا تخصصی شود و از نظر كمی، رشد یابد و به‌لحاظ كیفی تنوع داشته باشد. ما از دانشگاه‌ها و بخش خصوصی نیز می‌خواهیم به این فعالیت‌ها وارد شوند و همیشه اعلام كرده‌ایم كه از همه‌ی آن‌ها حمایت می‌كنیم.


کد خبر: 41

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdca1.ny449n6kk5.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com