گفتوگو با مدير شبكه يك سيما؛
فرجي: كسري بودجه داريم، توليد سريال فاخر به تلويزيون فشار ميآورد
10 خرداد 1389 ساعت 16:54
مدير شبكه يك سيما از برنامهريزيهاي جديد اين شبكه در سال 89، بحث بودجه در اين شبكه، ساخت سريالهاي جديد و سريال «در چشم باد» سخن گفت و تأكيد كرد كه صداوسيما با كسري بودجه مواجه است ضمن آن كه براي توليد توليد يك پروژه فاخر، به دليل هزينههاي بسيار سنگين تلويزيون متحمل فشار ميشود.
به گزارش هنر نيوز،مهدي فرجي در گفتوگو با فارس درباره برنامهريزيهاي جديد شبكه يك سيما در سال 89 گفت: ما در ساختارهاي مختلف سريال، مستند، گفتوگوها و ... به مهمترين مؤلفهاي كه فكر ميكنيم، ملي بودن، ايراني بودن و اسلامي بودن برنامهها است. يعني برنامههايي كه براي تمام كشور ايران قابل استفاده بوده و خيلي تهراني نباشد. الان شما ميبينيد كه ويژگيهاي تهراني بودن صرف از برنامهها گرفته شده است كه مهمترين كار ما محسوب ميشود.
معاونت برنامهريزي سازمان اعلام كرد كه صداوسيما با كسري بودجه مواجه است
وي همچنين درباره بودجه تلويزيون و كمبودهايي كه در اين زمينه وجود دارد نيز اظهار داشت: بودجه صداوسيما براي ماموريتي كه بر عهده دارد، كافي نيست. چون تقريبا بخش عظيمي از اوقات فراغت مردم كشور ما را صداوسيما پر ميكند و تقريبا مردم همه توقعات را از صداوسيما دارند اما متاسفانه به همين ميزان شرايط و امتياز و ابزار در اختيار صداوسيما قرار نميگيرد كه مهمترين آنها بودجه است. ما در شرايط بسيار سختي برنامههايمان را توليد ميكنيم. به همين دليل امسال معاونت برنامهريزي سازمان هم اعلام كرد كه صداوسيما با كسري بودجه مواجه است.
بودجه كافي داشتيم به نمره 100 ميرسيديم
مدير شبكه يك سيما تصريح كرد: البته دولت تلاشهايي ميكند كه به سازمان صداوسيما كمك كند و بخشي از اين كمبودها جبران شود. اين شرايط كلي است كه ما با آن مواجه هستيم و بودجه براي برنامههايمان و براي اهدافي كه دنبال ميكنيم كافي نيست. طبيعتا شبكه يك هم با همين مشكل مواجه است و گاهي فشارها بيشتر ميشود. اما بدين معنا نيست كه كمبود بودجه بسيار بالايي داشته باشيم. اگر بودجه كافي داشتيم، حتما برنامههاي خيلي بهتري توليد ميكرديم. برنامههاي خيلي بيشتري توليد ميكرديم و سعي ميكرديم از تكرارهايمان كمتر كنيم. سعي ميكرديم از آثار خارجي كمتر استفاده كنيم و توليدات داخلي را بيشتر كنيم. اينها اتفاقاتي است كه بايد بيافتد.
وي ادامه داد: ما الان در توليد برنامه خود را با نمره 70 راضي ميكنيم درحالي كه اگر بودجه كافي در اختيار داشتيم، ميتوانستيم براي نمره 100 خود را آماده كنيم. اين مسائل ما را آزار ميدهد. طبعا وقتي يك پروژه فاخر توليد ميشود، هزينههاي بسيار سنگيني ميبرد كه به سازمان صداوسيما فشار ميآورد.
امسال چند كار فاخر درجه الف در حوزه دفاع مقدس، انقلاب، خانوادگي و اجتماعي داريم
فرجي درباره توليدات الف شبكه يك سيما در سال 89 به فارس گفت: ما تلاش ميكنيم كه سريالهاي هرشبي را در يكي از فصلهاي سال مانند تابستان يا پاييز داشته باشيم، برنامهريزيهايي هم انجام دادهايم، نويسندگاني هم دعوت كردهايم. امسال ما دو سريال هرشبي خواهيم داشت كه يكي از آنها طنز و ديگري يك ملودرام اجتماعي خواهد بود.
وي اظهارداشت: امسال چند كار سنگين و فاخر درجه الف در حوزه دفاع مقدس، انقلاب، خانوادگي و اجتماعي داريم. مثلا در حوزه كارهاي انقلابي ما سريالهاي «كوهستان غريب» و «باد و بادگير» را داريم. در حوزه دفاع مقدس هم «قبل از غروب» را داريم. امسال سيامين سال دفاع مقدس است و بعضي از كارهاي ما در اين حوزه است. ما همه سريالها و مستندهاي سال 89 كارمان كاملا مشخص است.
مدير شبكه يك سيما در ادامه در پاسخ به اين سوال كه دولت دهم توجه ويژهاي به بحث فرهنگ دارد، اقدامات شما در اين حوزه چيست؟، اظهارداشت: يكي از دغدغههاي جدي ما پرداختن به مسائل فرهنگي است. هم در برنامههاي روزانه و روتين به اين مساله ميپردازيم و خواهيم پرداخت و هم در بعضي مستنداتي كه تعريف كردهايم اين كار را دنبال خواهيم كرد. ما توليد چند مستند جدي با اين موضوع را در دستور كار خود داريم.
مخالف ريتم كند «در چشم باد» نيستم
فرجي در پاسخ به اين سوال كه نظر شما درباره سريال «در چشم باد» چيست؟نيز تصريح كرد: اين سريال يكي از سريالهاي فاخري است كه طي سالهاي اخير ساخته شده و خيلي خوب به مساله دخالت بيگانگان و تهاجم بيگانگان به كشور پرداخته است و دلايل عقب ماندگي در آن سالها را بيان كرده است. برخي ميگويند كه ريتم اين سريال كند است كه من مخالف آن نيستم و ميشد كه ريتم اين سريال در جاهايي تندتر باشد.
وي گفت: اما دقت كنيد كه شرايط زندگي مردم در آن دوره و ريتم زندگي مردم در آن دوره ريتم كندي بوده و سريال تلاش ميكند تا واقعبينانه اين مسائل را به تصوير بكشد. از نظر من سريال موفق بوده و بينندگان بسياري دارد و جزو كارهاي پربيننده شبكه اول محسوب ميشود. البته هر كاري را ميتوان بهتر از آنچه ساخته شده، ساخت و توليد كرد. نميگويم اين كار اشكالي ندارد ولي در بخش عمدهاي از هدفي كه دنبال ميكرده، موفق بوده است.
کد خبر: 10721
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdca60n6.49nwu15kk4.html