گزارش نشست مطبوعاتی فیلم «شورشیرین»؛

اردکانی: ساخت فیلم در حوزه دفاع مقدس سخت است

17 بهمن 1390 ساعت 10:23

«جواد اردکانی» کارگردان فیلم«شورشیرین» گفت: اصولاً ساخت فیلم در حوزه دفاع مقدس سخت است ، چون توقع مردم و مسئولان خیلی بالاست و این کار را سخت می کند.



به گزارش خبرنگار سینمایی هنرنیوز، نشست مطبوعاتی فیلم‌ سینمایی «شور شیرین» با حضور «جواد اردکانی» کارگردان، «ابراهیم اصغری» تهیه کننده، «رضا رویگری» و «حمید عمارلو» بازیگران فیلم و «حسین سلطان محمدی» منتقد سینما و «محمودگبرلو» منتقد و مجردی در میلاد برگزار شد
دراین نشست جواد اردکانی اظهارداشت: تمام اتفاقات فیلم «شورشیرین» واقعاً اتفاق افتاده است، مثل صحنه عروسی که درفیلم وجود دارد و اما شخصیت های فرعی خیالی بوده هستند و عملیات صراع و عمیات معدن و جنگ عیناً اتفاق افتاده بود.
وی افزود: شهید کاوه شخصیت بزرگی در دفاع مقدس ما است و وی در کردستان به همراه شهید بروجردی موفق شدند تیپ ویژه شهدا را تشکیل دهند و ما توانستیم با به تصویر کشیدن قسمت‌هایی از مبارزات وی در کردستان صحنه‌های واقعی زندگی این شهید را جلوی دوربین ببریم.
اردکانی تصریح کرد: با شناختی که از شهید کاوه پیدا کردم توانستم با بررسی زندگی وی از سال‌های جنگ وی درکردستان این فیلم را به تصویر بکشم و تلاش کردیم تا با استفاده از نقاط ضعف و قوت زندگی وی واقعیات زندگی او را به تصویر بکشیم.
درادامه این نشست ابراهیم اصغری تهیه کننده فیلم هم گفت: ما بعد از ساخت فیلم سینمایی«به کبودی یاس» که در خصوص زندگی شهید برونسی بود. شرع کردیم به اینکه زندگی یکی دیگر از رزمندگان و شهیدان جنگ را بسازیم. به همین دلیل به سراغ ساخت فیلم زندگی شهید کاوه به عنوان جوان ترین فرمانده جنگ در کردستان رفتیم.
وی ادامه داد: ما با آقای اردکانی به سراغ این شهید بزرگوار رفتیم و بعد امکانات را فراهم کردیم. ما در روستاهای کرمانشاه، کردستان و خراسان به دنبال روستاهایی برای تصویربرداری رفتیم. حقیقتاً در این دوره سخت پیدا کردن لوکیشنی مطابق با آن دوران خیلی سخت بود.
اصغری اضافه کرد: امکانات نظامی را با هماهنگی سپاه و فرمانده سپاه کرمانشاه فراهم کردیم و امکانات درسینمای دفاع مقدس کم است و ما برای بخش زیادی از این بخش ها نیاز به ارتش داشتیم که هماهنگی با ارتش را نتوانستیم انجام دهیم . به عنوان مثال من با یکی از دوستان که چند جیپ را برای افغانستان خریده بود هماهنگی کردیم تا این ماشینها را برای صحنه هایی که در آنها از این ماشین ها استفاده می کردیم به کرمانشاه بیاورند
درادامه این نشست «جواد اردکانی» ابرازداشت: اگر سرانجام فیلم از نگاه مخاطبان خوب نباشد آن را مورد بازبینی قرار خواهیم داد، هر چند در فیلم «به کبودی یاس» که با موضوع شهید برونسی ساخته شد عده‌ای از مخاطبان نسبت به این فیلم واکنش نشان دادند و در حال حاضر ما با نسلی روبرو هستیم که کردستان و کومله را نمی‌شناسند و مجبور بودیم در این فیلم فضای آن روز کردستان را به تصویر بکشیم تا مخاطب با این فضا آشنا شوند.
این کارگردان اضافه کرد: آرزوی ساخت سریالی ۲۶ قسمتی سریال از زندگی شهید کاوه است و انتظار دارم تا بتوانیم از ظرفیت تلویزیون برای سریال شهید کاوه بهره‌مند شویم.
درادامه این نشست «ستاراورکی» آهنگساز این فیلم هم گفت: ما ۴ تا ۵ ما ه کار کردیم تا موسیقی این کار ساخته شود و متأسفانه صدای سالن درست نشده وصداهای فیلم وموسیقی به خوبی شنیده نشدند.
«رضا رویگری» بازیگر این فیلم هم درادامه این نشست گفت: خوشحالم که در این کار بودم، کار خوب شده و همه سختی های فیلم امروز جبران شد . معتقدم برای دفاع مقدس کاری نکردیم.
وی ادامه داد: متاسفانه بخش خصوصی نمی تواند در سینمای دفاع مقدس حضور فعالی داشته باشد چون بحث مالی به میان می آید. حیف که واقعاً از این همه زیبایی هایی که در دفاع مقدس وجود داشت چیزی را نشان ندهیم. به هرحال من این فیلم را در کارنامه خودم می گذارم.
در ادامه «حمید عمارلو» بازیگر نقش شهید کاوه هم عنوان داشت: اولین تجربه من بهترین تجربه ام شد و امیدوارم که از پس آن بتوانم در آثار خوبی حضور داشته باشم.
عمارلو تاکید کرد: در مورد شهید کاوه باید بگویم که شخصیت این آدم این قدر بزرگ بود که وقتی این نقش را بازی می کردم روح این شهید در من بود او بازی می کرد و بعد از پایان کارهم رفت و امیدوارم که بازم دربه درون من راه پیدا کند.
درادامه این نشست «حسین سلطان محمدی» منتقد سینما هم درنقد این فیلم گفت: خیلی از چیزها در فیلم شبیه آن دوره بود و تلاش شده بود یک شخصیت سوپرمن تحویل مخاطب داده نشود و دوستان تلاش کردند که این شهید را معرفی کنند. در داستان های فرعی آقای اردکانی می گویند که داستان های فرعی واقعی هستند نمی توان در این خصوص اشکال گرفت.
این منتقد یادآورشد: نکات کوچکتری که در صحنه پردازی وجود داشت که مخاطبان و اهالی رسانه از آن استقبال کردند و روایت شخصیت تاریخی در این فیلم بسیار مهم بود و به خوبی با واقعیت منطبق بود.
درادامه این نشست ابراهیم اصغری خاطرنشان کرد: این پروژه بالای یک میلیارد هزینه داشته و ما چهارماه کارکردیم و در فضاهای سختی تصویربرداری فیلم انجام شده است. به هر حال در زمستان کار فیلمبرداری شد و به سرانجام رسید.
اردکانی پیرو سخنان اصغری گفت: ما قصه عروسی را ادامه ندادیم و به همین دلیل یک سریال ۵ قسمتی را از این فیلم می سازم. ازطرفی وقتی محدود به ساخت فیلمهای شخصیت محور درمورد یک شهیدی هستیم کارخیلی سخت می شود.چون اصولاً ساخت فیلم در دفاع مقدس سخت است و توقع مردم و مسئولان خیلی بالاست و این کار را سخت می کند.
وی ادامه داد: من اگر خود شهدا نخواهند دیگر در این حوزه کارنمی کنم، چون کارسختی است در مورد ساخت فیلم سینمایی«به کبودی یاس» یا «شور شیرین» هم من به دنیال ساخت این فیلمها نرفتم و از من خواستند که بسازم و چون ساختن فیلم درمورد شهدا سخت است و دوستان دیگر هم باید در این حوزه ها وارد شوند.
ابراهیم اصغری درادامه درخصوص کارهای آینده خود درمورد شهدا هم گفت: کار بعدی ما هم در مورد زندگی شهید شوشتری است و که اگر آقای اردکانی قبول کنند. دلاوریها و زندگی این شهید بزرگوار در سیستان و بلوچستان خواهیم ساخت.
وی ادامه داد: سعی کردیم که واقعیت ها را نشان دهیم. این فیلم را خانواده شهید کاوه هم دیدند و خانواده این شهید با فیلم ارتباط برقرار کردند از فیلم راضی بودند. هرچه که ما از شهید کاوه شنیدیم مربوط به دوران آخر زندگی اوست.
این تهیه کننده خاطرنشان کرد: دوست داریم در زمان مناسبی این فیلم را سریع تر اکران کنیم و اگر فیلم به بخش اکران فیلم های گروه خاص برود نمی تواند موفق باشد و جا دارد از تمام دوستان تشکر کنم که با حضور در اینجا ضعف های ما را به ما گوشزد می کنند تا درکارهای آینده جبران کنیم.
در ادامه اردکانی افزود: ما در مورد فیلم به کبودی یاس هم این مشکل را داشتیم. یک گروه از نزدیک او دیده بودند و گروه دیگر با کتاب او را شناخته بودند. گروه دوم چنان شخصیتی ساخته بودند که با هیچ فیلمی نمی شد آنها را قانع کرد اما هم رزمان او وقتی فیلم را دیدند گفتند فیلم همان است.
وی درپایان اضافه کرد: تصور می کنم نگاه تماشاگر این فیلم ابتدا که می خواهیم فیلم را ببینیم اطلاعات اش نسبت به شهید کاوه خیلی کم است به مرور اطلاعات اش رشد می کند. ضمن اینکه نمی خواستم راجب به شهید کاوه قصه پردازی کنم. درخصوص لهجه ها هم باید گفت که ما دو نفر کارشناس لهجه درکنارمان بود و یکی از کارهای به دلیل اینکه بازیگران ازنقاط مختلف کرمانشاه بودند لهجه سقزی را تمرین می کردیم و اگر کار درآمده یا نه مربوط به مربی لهجه هااست.



کد خبر: 36831

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdca6ane.49nie15kk4.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com