شمقدری در گفتگو با هنرنیوز مطرح کرد:
فصل الخطاب قرار گرفتن سازمان سینمایی در تفسیر مالیاتی
6 خرداد 1391 ساعت 10:10
رئیس سازمان سینمایی کشور از رسیدگی به مباحث روز سینما، ساماندهی صنوف سینمایی ، توجه به مباحث مالیاتی و ارزی، رسیدگی به مسکن هنرمندان و همچنین آسیب شناسی مسائل فرهنگی به عنوان مهمترین مسائلی یاد که با حضور رئیس جمهور در جلسه شورایعالی سینما مطرح گردید.
جواد شمقدری در گفتگو با خبرنگار سینمایی هنرنیوز در مورد مباحث مطرح شده در جلسه شورای عالی سینما که با حضور رئیس جمهور، وزیر ارشاد، رئیس سازمان سینمایی و اعضای این شورا در چهار شنبه شب هفته گذشته برگزار شد با بیان اینکه در این جلسه، مسائل زیاد و خوبی مطرح شد که برخی از آنها، پیگیری مصوبات قبلی بود گفت: مباحث روز سینما و بحث ساماندهی صنوف از موضوعاتی بود که توسط اعضای شورایعالی سینما در این جلسه مطرح شد و نظرهای کارشناسی در این زمینه شنیده شد و مقرر گردید هر چه زودتر، نسبت به این موضوعات ، اقدام مناسبی صورت بگیرد این درحالی است که قرار شد در جلسه بعدی نیز بیشتر روی این موضوعات بحث و گفتگو شود.
رئیس سازمان سینمایی کشور ادامه داد: در این جلسه همچنین بر روی مباحث مالیاتی، ارزی و مسکن سینماگران نیز گفتگوهایی انجام شد و مقرر گردید تعدادی از مسکن های مستقر در شهرک پرند و پردیس به سازمان سینمایی واگذار شود تا ما هم بتوانیم آنها را در اختیار سینماگران قرار دهیم.
شمقدری در خصوص مباحث مالیاتی نیز اظهار داشت: قرار شد دستور العمل جدیدی در این زمینه تنظیم شود تا علاوه بر مطابقت با قوانین موجود، توانایی حل و فصل مشکلات مالیاتی را نیز داشته باشد البته مهمترین مساله ای که در این زمینه تصمیم گیری شد این بود که از این پس مقرر گردید در تفسیر مباحث مالیاتی؛ سازمان سینمایی فصل الخطاب باشد.
این مسئول سینمایی با اشاره به نیازهای ارزی حوزه سینما گفت: در این جلسه همچنین مقرر شد تا ما نیازهای ارزی سینما را استخراج و پیشنهاد کنیم و به دستور رئیس جمهور نیز بانک مرکزی بتواند نیازهای ارزی سینما را با قیمت مرجع تامین کند.
به گفته وی درباره ساخت شهرک های سینمایی هم در این جلسه مباحثی مطرح شد اما تصمیم گیری خاصی گرفته نشد.
رئیس سازمان سینمایی کشور یکی دیگر از مباحث مطرح شده در جلسه شورای عالی سینما را «مشکلات و معضلات عرصه فرهنگی» عنوان کرد و به سرانجام نرسیدن برخی از ماموریتهای فرهنگی را ناشی از ابقای معضلات فرهنگی امروز کشور عنوان کرد.
وی ادامه داد: در حالیکه درونمایه اصلی انقلاب اسلامی ایران، فرهنگی است اما ما در طول ۳۳ سال گذشته، شاهد اتفاقات متناسب با عرصه هنر نبودیم و بزرگترین مشکل در این زمینه به نبود تفکر و روح متاثر از انقلاب اسلامی در عرصه هنر برمی گردد که البته باید در این مورد، چاره اندیشی شود تا شاهد تحول در عرصه هنر و سینما باشیم.
شمقدری با بیان اینکه اگر در سینما رد پای کم رنگی از انقلاب و ارزشها می بینیم به دلیل این است که آن تفکر و اندیشه به درستی جاری نشده است گفت: این ماموریت و مسئولیت، بیش از هر چیزی، برعهده صاحبان تفکر و اندیشه است که در این زمینه کم کاری کردند و آنها هستند که باید در این زمینه پاسخگوی باشند لذا از یک سینما گر نمی شود چنین توقعی داشت چرا که او فقط مهارت تصویرسازی یک قصه را دارد.
رئیس سازمان سینمایی کشور تصریح کرد: غربی ها برای جاری کردن تفکر و اندیشه خودشان همواره از پشتوانه اجرایی عملی به نام فلسفه برخوردارند و این فلسفه سالهاست که در ادبیات نمایشی و سایر هنرهای آنها متجلی است و به همین دلیل است که امروز، سینماگران غربی دراین زمینه چندان دچار مشکل نیستند اما ما در حوزه سینما به شدت دارای کمبود هستیم چرا که یک نوع انقطاع و عدم ارتباط بین معارف الهی و اسلامی و آنچه که به عنوان سینما تجلی پیدا می کند وجود دارد و ما در این میان حلقه های مفقوده فراوانی داریم.
به گفته وی ، ما با وجود در اختیار داشتن اقیانوس معارف ، همچنان نیازمند جاری شدن نهرهایی مملو از آب گوارا در این زمینه هستیم.
شمقدری گفت: در این جلسه، همچنین به تشتت و اصطکاک بین سه نسل حاضر در جامعه نیز اشاره شد و لازم گردید اتاقهای فکری برای راهکارهای عملی آن تشکیل شود.
رئیس سازمان سینمایی کشور اضافه کرد: درست است که امروز از سوی دشمن مورد تهاجم فرهنگی قرار گرفته ایم اما باید بپذیریم علی رغم تلاش هایی که برای مقابله با آن شده، هنوز در این زمینه آسیب پذیریم و نتوانستیم پیوند عمیقی بین نسلها و همچنین پیوندی میان مبانی فکری و اعتقادی در مظاهر مختلف از جمله هنر و سینما ایجاد کنیم لذا نیازمند به جریانهای فکری متاثر از انقلاب اسلامی هستیم تا بتوانند با مهارت وارد عرصه هنر وسینما شوند.
وی خاطر نشان کرد: ما نیازمند به تعریف پشتوانه های فکری موثر در عرصه هنر وسینما هستیم و این امر میسر نخواهد شد مگر با مشارکت همه نخبگان؛ بنابراین هیچ کس نمی تواند بار مسئولیت خودش را در این حوزه، بر زمین بگذارد و اتفاقا سینماگران، آخرین گروهی هستند که در این مورد می توانند مورد سوال واقع شوند چرا که قبل از آنها، این حوزه های فکری و تولید اندیشه هستند که باید پاسخگو باشند. اگر امروز ضعف و ناهنجاری در سینما وجود دارد این مشکل به ضعف در مراجع فکری و اعتقادی ما برمی گردد چرا که آنها وظیفه و رسالت تاریخی خودشان را به نحو احسن انجام ندادند و عجیب است به جای اینکه راهکار جدی پیدا کنند قضیه را خیلی ساده می پندارند و جالب است که بلافاصله سینماگر را پاسخگوی همه ضعفها اعلام می کنند در حالی که این آدرس غلطی است و باید به همه دلسوزان صحنه فرهنگ و هنر در این زمینه هشدار داده شود.
شمقدری با بیان اینکه مباحث اجرایی ، تکلیفشان روشن است و نیازی به جلسات بعدی ندارد تصریح کرد: دو موضوع باعث شد که ما تقاضای زودتری برای برگزاری جلسه بعدی از آقای احمدی نژاد داشته باشیم یکی چالشهای فرهنگی، فکری و اعتقادی در عرصه هنر وسینما بود و دیگری، مباحث صنفی سینما و گام برداشتن در مسیر قانونی، که اتفاقا آقای احمدی نژاد نیز برای رسیدگی به این امور و همچنین رسیدن به راهکارها، خواستار زودتر برگزار شدن جلسه بعدی شدند تا انشاء الله هر چه زودتر دراین زمینه به راهکار اجرایی برسیم.
وی آسیب شناسی در حوزه مسائل فرهنگی و سینما را نیز از مباحث مطرح شده دیگری در این جلسه عنوان کرد.
کد خبر: 41321
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdca6eny.49n6u15kk4.html