گزارش هنرنیوز از نشست مطبوعاتی فیلم«تلفن آقای رییس جمهور»؛

عطشانی: هدف من تنها ساخت فیلمی به روز بود

13 بهمن 1390 ساعت 18:01

علی عطشانی کارگردان فیلم «تلفن همراه رئیس جمهور» گفت: هدف من از ساخت فیلم جدیدم تنها ساخت فیلمی به روز بود و اصلاً قصد تمسخر یا چیز دیگری نداشتم .


به گزارش خبرنگار سینمایی هنرنیوز نشست نقد و بررسی فیلم سینمایی«تلفن همراه رئیس جمهور» با حضور «علی عطشانی» کارگردان فیلم، «جابر قاسمعلی» فیلمنامه نویس، «بهناز جعفری» و «نیما شاهرخ شاهی» بازیگران، «حسین مهدوی» صدا گذار ، «رامتین شهبازی» منتقدسینما و «محمود گبرلو» منتقد و مجری برنامه برگزار شد.
 
در این نشست علی عطشانی کارگردان فیلم اظهارداشت : سال گذشته زمان کار و تولید فیلم جدیدم با «جابر قاسمعلی» صحبت کردم وایشان گفتند که فیلمنامه ای دارند و که فیلمنامه آن را فروختند و من خواستم که فیلمنامه را بخوانم، فیلم نامه را آقای لشکری پور خریده بودند و با خواهش من با رقمی نجومی این فیلم نامه را به من فروختند و بعد من فیلمنامه را به آقای «محسن علی اکبری» ارائه دادم و بعد از دوباری که فیلمنامه نتوانست پروانه ساخت بگیرد برای بار سوم تصویب شد.
 
در ادامه این نشست «جابر قاسمعلی» فیلم نامه نویس فیلم «تلفن همراه رییس جمهور» هم طی سخنانی گفت: من اعتقاد ندارم که فیلم نامه سیاسی است. حدود سال ۸۴ یا ۸۳ بود که شخصی که کارش مانند کار آقای هاشمی در فیلم بود را دیدم این شخص به خانه من آمد و دقیقاً همان اتفاقی افتاد که درفیلم می بیند یعنی یک عده به تلفن این آقا زنگ می زدند ومی گفتند با آقای رییس جمهور کار دارند . به عنوان مثال یک فردی شیرازی زنگ زد تا بورسیه خارج از کشور درخواست کمک کرد. من دیدم در کنار من یک سوژه ای ناب و تازه است و نوشتم . 

وی ادامه داد: آقای لشکری پور فیلم نامه را خرید و ابتدا قرار بود آقای «محمدرضا هنرمند» بسازد که نشد و بعد آقای «کمال تبریزی» قرار شد که بسازد و بعد از دوبار رد شدن قبول نشد که آقای «تبریزی» بسازند و بعد هم آقای عطشانی وارد میدان شدند و با کمک آقای «محسن علی اکبری» به عنوان تهیه کننده پروانه ساخت فیلم را گرفتند که من ابتدا باورم نشد و بعد از اینکه کارکلید خورد باور کردم که فیلم ساخته شد ه است.
در ادامه عطشانی در ادامه گفت: روز اول که خواستم فیلم را بسازم آقای سجادپور گفتند که این فیلمنامه زا نمی توانی بسازی و من فهمیدم که با کلیت فیلمنامه مشکل دارند. مثلاً در صحنه آخر قربانعلی به آسایشگاه می رود و پرستار او را رئیس جمهور صدا می کند که این را من با کمک «جابر قاسمعلی» تغییر دادم. 

در ادامه رامتین شهبازی به عنوان منتقد سینما در خصوص فیلم ابراز داشت: فیلم سینمایی«تلفن آقای رئیس جمهور» می خواهد در میان فیلم های تکراری سینمای ایران اثر متفاوت و شاخصی باشد. من فکرمی کنم این فیلم بیشتر فیلم موضوع است و در کارگردانی و پرداخت موضوع مشکل دارد. فیلم در شیوه روایت مشکل دارد. 

وی ادامه داد: فیلم تلاش دارد داستان نویی را تعریف کند اما نکته ای که وجود دارد این است که فیلم می تواند با تماشاگر همراه باشد اما برخی اوقات بعضی از ایده ها وجود دارد که در ذات خود جذاب هستند و اولین مشکل من با فیلم نوع لحن و روایتش است. 

این منتقد سینما تاکید کرد: فیلم سه لحن دارد از ابتدا تا آشنایی با نیکی کریمی یک لحن است بعد از عمل دختر نیکی کریمی یک لحن و بعد از تا پایان هم یک لحن دارد و این تغییرات لحنها می تواند داستان را به صورت دیگری رقم بزند. ازطرفی داستان در یک فیلمنامه با یک رویداد و اتفاق پیش می رود و اگراین اتفاق در فیلمنامه ای نباشد، می تواند یک حادثه ای تکراری شود ومبنای داستان را تغییر دهد.
در ادامه «جابر قاسمعلی» درجواب سخنان «رامتین شهبازی» گفت: معتقدم سینما یک اصل است و تا زمانی که این اصل در نیاید داستان پیش نمی رود . لحن باید چه در زمان ساخت و چه در زمان مراحل فنی رعایت شود. این نکته از منظر درستی نگاه نمی شود مثلا فیلم «دزد دوچرخه» فیلم شخصیت است اما یک رویداد که دزدیدن دوچرخه اش است قصه محوری فیلم را شکل می دهد. 

در ادامه عطشانی در خصوص لهجه های فیلم هم گفت: از ابتدا این لهجه شمالی در فیلمنامه بوده است و من تلاش کردم که این موقعیت ها ایجاد شود و این لهجه به پیش برد داستان کمک کند.
در ادامه بهناز جعفری با انتقاد از شرایط بازیگری گفت: دوستان و خبرنگاران خسته هستند و اصلاً انگار نه انگار فیلم پخش شده و داستانی تعریف شده و احساس می کنم که دوستان حوصله ندارند. خسته هستند. در مورد لهجه شمالی هم باید بگویم که خیلی راحت بود و فک رمی کنم لهجه شمالی که برای کار انتخاب شد بی خطر بود. 

وی ادامه داد: احساس میکنم جو اینجا منتقدانه و خبرنگارانه نیست. اغتشاش و بی‌امنیتی در منتقدان و خبرنگاران وجود دارد. احساس می‌کردم آمده‌ام جایی که بده و بستان خوبی میان خبرنگاران و منتقدان با عوامل فیلم وجود دارد ولی متاسفانه چنین نیست وهمه بی حال هستند. اما به عنوان یک بازیگر به انتقادات مطرح شده احترام می گذارم و تا اندازه‌ای هم برخی از انتقادات مطرح شده را می پذیرم، اما انگار عده‌ای از خبرنگاران حاضر فیلم را ندیده اند. 

درپایان این نشست علی عطشانی خاطرنشان کرد: هدف من تنها ساخت فیلمی به روز بود و اصلاً قصد تمسخر یا چیز دیگری نداشتم . چون ساسا آدم سیاسی نیستم سعی می‌کنم آثاری بسازم که مردم از آن خوششان بیاید و این فیلم هم برای این ساخته شد که مردم ما در حال حاضر سیاست زده هستند به همین دلیل این فیلم ساخته شد. 

درابتدای این نشست «مهدی هاشمی» بازیگر نقش اصلی فیلم به دلیل اینکه به عنوان داور درجشنواره تئاترفجر حضور داشت سالن نشست را ترک کرد.



کد خبر: 36651

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdca6ine.49nim15kk4.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com