گزارش هنرنیوز از نشست رسانه ای آئینه مطهر؛
هنر یکی از راه های شناساندن اهداف بلند شهید مطهری است
27 دی 1390 ساعت 13:15
نشست رسانه ای نخستین جشنواره آئینه مطهر صبح امروز با حضور محسن سلیمانی برگزار شد.
در این نشست؛ محسن سلیمانی ضمن تأکید بر شخصیت والای مرتضی مطهری به عنوان یکی از بزرگترین متفکران جهان معاصر؛ درباره اهمیت این جشنواره گفت: هنر یکی از راه های شناساندن انگیزه ها و اهداف بلند شهید مطهری است.
سلیمانی هدف از برگزاری این جشنواره را ترویج اندیشه های شهید مطهری و ایجاد ارتباط میان هنرمندان افکار این شهید بزرگوار دانست.
وی ضمن بیان این مطلب که این نخستین بار است اندیشه های مطهری در قالب یک جشنواره هنری جای می گیرد؛ گفت: جشنواره اخیر در دو رشته خوشنویسی و گرافیک برگزار خواهد شد و هنرمندان در هر یک از این شاخه ها در چند رشته به بیان ایده های هنری خود می پردازند.
وی ادامه داد: بخش خوشنویسی جشنواره در ۴ رشته نستعلیق، شکسته، نستعلیق، ثلث و نسخ برگزار خواهد شد؛ و هدف از انتخاب شاخههای سنتی خوشنویسی قداست خوشنویسی ایرانی و شأن بالای این هنر است.
همچنین سلیمانی با بیان این مطلب که علت ارج نهادن به خوشنویسی این است که این هنر ایرانی در طول تاریخ درخشش خویش حامل ارزش های والای معنوی مذهبی و آرمان های بلند عرفانی بودهاست؛ گفت: به سبب اهمیت این هنر در تاریخ فرهنگ ایران زمین؛ خوشنویسی به عنوان یکی از محورهای جشنواره انتخاب شده است.
وی در ادامه در خصوص شاخه های رشته گرافیک این گونه توضیح داد: رشته گرافیک در ۲ شاخه پوستر و جلد کتاب مورد مسابقه قرار گرفته است. سلیمانی با تأکید بر آثار ارزشمند استاد مطهری و مکتوبات فراوان ایشان اظهار کرد: بسیاری از آثار مطهری امروز در رسانه کتاب حائز اهمیت بسیار است؛ از این رو طراحی جلد کتاب برای آثار مرتضی مطهری و همچنین آثاری که درباره اندیشه های مطهری نگاشته شده اند به خوبی می تواند بستر خلاقیت هنرمندان در راستای اندیشه های مطهری فراهم کنند.
وی در خصوص ملا ک های داوری این گونه توضیح داد؛ ملاک اصلی ما برای داوری آثار هنری تطبیق این آثار با معیارهای حرفهای و درخور موضوع مسابقه است.
سلیمانی بخصوص درباره معیارهای انتخاب جلد کتاب گفت: جلد کتابی که معیارهای حرفه ای در آن لحاظ شده باشد و همچنین از خلاقیت مد نظر ما برخوردار باشد به یقین اثر برگزیده از دیدگاه هیأت داوران خواهد بود. همچنین در بخش خوشنویسی معیار مورد نظر ما دریافت آثار و انتخاب آنها بر اساس نوع آوری در کاربرد خطوط سنتی است. در این باره تاکید بر ارزش های خوشنویسی در تطبیق آن با هنر معاصر از اهمیت بالایی برخوردار است.
سلیمانی در پاسخ به خبرنگار ما در خصوص علت محدود کردن خوشنویسی به حیطه سنتی اینگونه توضیح داد: هنر خوشنویسی با معیارهای مدرن در بخش خوشنویسی لحاظ خواهد شد؛ اما خوشنویسی مدرن در قالب پوستر مد نظر قرار خواد گرفت.
همچنین سلیمانی بر این نکته اذعان داشت که هنرمندان گرافیست می توانند از حرف نگاری (تایپوگرافی) در طراحی به نحو مطلوبی بهره گیرند؛ پس خوشنویسی مدرن به سبب تطبیق با هنر معاصر در این جشنواره گنجانده شده است.
سلیمانی با تأکید بر نیاز به هنر به عنوان منتقل کننده مفاهیم معنوی در آثار مطهری گفت: هرگاه اندیشمند و هنرمند با یکدیگر هماهنگ شدند، اثر ژرفی بر تاریخ فتکر گذاشتند و مکتبی نو خلق کردند.
سلیمانی در پایان با تأکید بر تأثیر این جشنواره در بروز بیشتر اندیشه های استاد مطهری گفت: یک تصویر بیش از هزار کلام با مخاطب سخن می گوید و به همین علت با هر گروه تصویری آثار مطهری جلوه بیشتری خواهد یافت.
سلیمانی در انتهای سخنان خود و در پاسخ به خبرنگارن درباره جوایز جشنواره گفت: از رشته گرافیک به نفر اول ۲۰ میلیون ریال، نفر دوم ۱۵ میلیون ریال و نفر شوم ۱۰ میلیون ریال تعلق خواهد گرفت. همچنین به ۱۰ اثر برگزیده لوح تقدیر و ۳ میلیون ریال جایزه نقدی تعلق خواهد گرفت.
به گفته دبیر نخستین جشنواره آیینه مطهر؛ آیت الله مطهری کتاب های متعددی دارد که درچند دهه اخیربارها این کتاب ها تجدید چاپ شده اند، ازاین رو تاکنون آثارگرافیکی متعددی درقالب طرح روی جلد و پوستربراساس کتاب های وی طراحی و منتشرشده است و با توجه به این که برای نخستین باراست که جشنواره تجسمی براساس اندیشه ها و دیدگاه های این شهید برپا می شود، ازاین رو تمام آثاری که دراین حوزه تاکنون طراحی شده اند درصورت ارسال به دبیرخانه جشنواره مورد داوری قرارمی گیرند.
وی با اشاره به بخش خوشنویسی که در چهاربخش نستعلیق، شکسته نستعلیق، ثلث و نسخ برپا می شود؛ گفت: شرکت کنندگان در این بخش آثارشان را می تواند در ابعاد ۷۰*۱۰۰ و حداقل ۵۰*۳۵ بدون قاب به نشانی دبیرخانه ارسال کنند و آثار دریافتی پس از برگزاری جشنواره به شرکت کنندگان عودت داده خواهد شد.
دراین دوره آثاری که درحوزه نقاشی خط و هنرهای نوین تجسمی می گنجند مورد داوری قرارنمی گیرند و اما امیدواریم که درسال های آتی شاهد افزوده شدن این هنرها به جشنواره باشیم.
به گفته سلیمانی تمامی شرکت کنندگان دراین جشنواره می تواند حداکثر سه اثر از راه های پست الکترونیک جشنواره، درقالب لوح فشرده و حضوری و پستی به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند و آخرین مهلت ارسال اثر ۱۰ اسفندماه سال جاری خواهد بود و آثاربرگزیده درکتاب جشنواره منتشر خواهند شد و به مدت یک هفته از هشتم اردیبهشت ماه تا ۱۵ اردیبهشت ماه درگالری های حوزه هنری به نمایش درخواهند آمد. و مراسم اختتامیه این جشنواره هشتم اردیبهشت ماه سال ۹۱ خواهد بود.
عبدالصمد صمدی، مجتبی ملک زاده، ناصرنوروزی منش، اسفندیار ستارپور، محمد دارایی ، احسان پارسا، رضا صفری داوود یار احمدی و محسن سلیمانی هیات برنامه ریزی جشنواره هنرهای تجسمی آیینه مطهر را تشکیل می دهند. بزودی هیات داوران این جشنواره اعلام خواهد شد.
همچنین بزودی دبیرخانه دائمی این جشنواره در بنیاد علمی و فرهنگی آیت الله مطهری برپا خواهد شد.
کد خبر: 35931
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdca6one.49nme15kk4.html