ناصر فیض در گفتگو با هنرنیوز؛

طنز مکتوب زبانی شیرین برای بیان تلخی است

24 مهر 1390 ساعت 11:36


ناصر فیض دبیر جشنواره طنز مکتوب با اشاره به حساسیت‌ها و ظرافت‌های ساختاری طنز گفت: طنز زبانی شیرین برای بیان تلخی است.
در سایت دفتر طنز مکتوب شرح بسیاری از فعالیت‌های دفتر طنز مکتوب توصیف شده است. حضور در استان‌ها یکی از فعالیت های دفتر طنز است. برگزاری برنامه های در حلقه رندان در سی استان کشور یکی ازین اقدامات است. در کنار این برنامه ها کارگاه های آموزشی متعددی برگزار شده است، که از اساتید بنام طنز مکتوب در آن ها بهره گرفته شده است.
او اضافه کرد: در همین زمینه به درخواست استان ها و با توجه به زمینه علایق آن‌ها اساتید مجربی به استان‌ها اعزام شده اند.
ناصر فیضی در پاسخ به این سوال که، دفتر طنز حوزه هنری در خصوص فیلم نامه نویسی طنز نیز اقدامی صورت گرفته است؟ اظهار کرد: هم‌چنین در ادامه فعالیت های دفتر طنز حوزه هنری، به برنامه های آموزشی دفتر طنز، هم‌چون نقد فیلم و سریال های داخلی و خارجی اشاره کرد که با عنوان «نور، صدا، دوربین، خنده» در حوزه هنری برگزار شده است.
وی افزود: به آخرین فیلمی که در این مجموعه نقد و برسی شد اشاره کرد و گفت: مردان مریخی، زنان ونوسی آخرین فیلمی بود که در این مجموعه نقد و بررسی شد.
وی در ادامه به نقد و بررسی آثار مکتوب منتشر شده اشاره کرد و گفت: برنامه ای با نام دگرخند، در خصوص نقد آثار مکتوب اجرا می‌شود. در این مورد می‌توان گفت؛ دگرخند یکی از برنامه های اثرگذار دفتر طنز حوزه هنری است و در پیشرفت طنز ایران اثر بخش بوده است. کارگاه‌های طنز که یک دوره سه ماهه در دوازده جلسه، برگزار شد. یک دوره از این کلاس‌ها توسط استاد میرشکاک برگزار شد و دوره ای دیگر، از این جلسات توسط اسماعیل امینی انجام شد. دوره دیگری از این کلاس ها با استاد فرج‌اللهی انجام شد که در این کلاس‌ها تلاش شد؛ کمبود تخصص در یکی از سخت ترین گونه های طنز مکتوب یعنی کاریکلماتور برطرف شود.
وی اضافه کرد: دفتر طنز حوزه هنری برنامه های متنوعی داشته و دارد که اگر هرکدام از شرکت کنندگان تمایل به پیگیری این کلاس‌های آموزشی را داشته باشند، قطعاً موفق خواهند شد یکی از این برنامه ها را دنبال کنند و از آن بهره گیرند.
وی در ادامه افزود: این جلسات برای مخاطبان بسیار آموزنده بوده‌اند و به همین دلیل آن را ادامه خواهیم داد. در ضمن از تمام این برنامه‌ها به صورت هم‌زمان فیلم برداری شده است که در صورت رسیدن آن‌ها به حد کافی به صورت فیلم یا دی وی دی منتشر خواهد شد.
او در پاسخ به این سوال که، آیا آثار برگزیده در جایی منتشر می‌شود؟ گفت: داستان‌های برگزیده ‌ جشنواره طنز مکتوب به صورت مجموعه ای ارزشمند منتشر خواهد شد.
ناصر فیضی در خصوص بزرگداشتی که امسال در جشنواره برگزار خواهد شد؛ اضهار کرد: هم‌چنین امسال از یکی از برگزیدگان طنز مکتوب ایران مورد تقدیر قرار خواهد گرفت. ابوتراب جلی که به سبب داشتن بیانی سهل و ممتنع، و صمیمی و راحت، حتی جدی ترین موضوعات به طنزی زیبا بدل می‌شوند. زندگی روزمره در این عرصه ها ورود می‌کند و آن‌ها را به مضامینی جذاب بدل می‌کند. کتاب «ابراهیم، موسی، علی» یکی از کتابهای اوست که اکنون به کتابی نایاب بدل شده است.
وی در ادامه افزود: قرار است این کتاب در بولتن جشنواره به چاپ برسد و در اختیار علاقمندان قرار گیرد. این مجموعه برای تمامی نویسندگان راهگشا خواهد بود.
ناصر فیضی در پاسخ به این سوال که آیا آثار و متون قدیمی تاریخ ادبیات ایران در کلاسهای آموزشی شما تحلیل و جایگاه واقعی آن‌ها شناخته می‌شود یا خیر گفت: در کارگاههلی آموزشی بارها متون قدیمی بهانه شروع آموزش بوده‌اند. به عنوان مثال در کارگاهی که استاد میرشکاک تشکیل داده‌اند؛ کلیله و دمنه را تحلیل کرده‌اند و جایگاه آن‌را برای مخاطبان موشکافی کرده‌اند.


کد خبر: 33221

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdca6une.49neu15kk4.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com