وقتی کتاب های دفاع مقدس به تصویر در می آیند؛/۲

«پای که جا ماند» در اسارت تنگ نظری های حوزه هنری

26 دی 1391 ساعت 12:34

پس از رمان پر فروش «دا» نوبت به کتاب «پایی که جا ماند» نوشته سید ناصر حسینی پور می رسد.


به گزارش هنرنیوز، این کتاب مشتمل بر یادداشت های روزانه سید ناصر حسینی پور از سال های اسارت در اردوگاه های عراق است که به شیوه ای شیوا گونه و رسالت وار نوشته شده و از دلسوختگی آزاده ای می گوید که در در روزهای اسارت به سختی ها و مشقات آن دوران می پردازد و از درجات معنوی و تقوای درونی رزمندگان می گوید. 

ارزش این کتاب تا بدانجاست که مقام معظم رهبری در باره این کتاب می نویسند:« تاكنون هيچ كتابي نخوانده و هيچ سخني نشنيده‌ام كه صحنه‌هاي اسارت مردان ما را در چنگال نامردمان بعثي عراق، آنچنان كه در اين كتاب است به تصوير كشيده باشد. اين يك روايت استثنايي از حوادث تكان‌دهنده‌اي است كه از سويي صبر و پايداري و عظمت روحي جوانمردان ما را، و از سويي ديگر پستي و خباثت و قساوت نظاميان و گماشتگان صدام را، جزء به جزء و كلمه به كلمه در برابر چشم و دل خواننده مي‌گذارد و او را مبهوت مي‌كند. احساس خواننده از يك سو شگفتي و تحسين و احساس عزت است، و از سويي ديگر غم و خشم و نفرت، درود و سلام به خانواده‌هاي مجاهد و مقاوم حسيني». 

این کتاب با استعانت از شیوه نگارش نیکو و پرداخت دقیق به فحوا و متن حوادث آن دوران، دارای ظرفیت های قابل توجهی است که می تواند در قالب تصویر درآید و مخاطبان بیشتری داشته باشد. 

در پاییز امسال زمزمه هایی مبنی بر ساخت سریال «پایی که جا ماند» در پنجاه قسمت توسط سیروس مقدم شنیده شد. همزمان گفته شد که قرار است سعید نعمت الله نویسندگی این کار را بر عهده گیرد و الهام غفوری همچون کارهای دیگر مقدم تهیه کننده آن باشد. 

پس از چندی از اعلام این خبر سیروس مقدم اعلام کرد که هنوز برای ساخت این سریال مصمم نیست لیکن به نظر می رسد بنا به اخباری که روز بعد از انتشار این خبر از جانب حوزه هنری اعلام شد مقدم از ساخت این سریال کناره گرفته باشد. 

حوزه هنری با اعلام این موضوع که حقوق مادی و معنوی این اثر متعلق به اوست و اگر قرار به ساخت سریال یا فیلمی با اقتباس یا بر اساس این کتاب باشد توانمندی هایی در این سازمان وجود دارد که تولید این اثر را در انحصار خود داشته باشد، موضع رسمی خود را در برابر ساخت این سریال محرز کرد. 

چندی بعد نیز خبر رسید که محمدمهدی عسگرپور گزینه انتخابی حوزه هنری برای ساخت این سریال است، در این میان پرداخت به موضع حوزه هنری قابل توجه است؛
حوزه هنری ساخت این مجموعه را در انحصار خود می گیرد و سعی می کند با اعلام و تعیین حقوق مادی و معنوی اثر، تولید محصول را از مرحله انتشار تا ساخت در مالکیت خود می داند. 

اما چرا حوزه هنری این موضع را برابر کتاب «دا» نمی گیرد، به نظر می رسد سیروس مقدم گزینه مناسب حوزه هنری نیست؛ زیرا حوزه هنری یک موضع کاملا مشخص در برابر سازمان سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دارد و این موضع را در برابر افرادی که با آن نهاد همکاری کنند اعمال می کند. 

وانگهی اتخاذ تصمیم ساخت این سریال توسط محمد مهدی عسگرپور، که مدیر خانه سینمای اسبق است (منحل شده) نشان می دهد برخی جوانب رویارویی با سازمان سینمایی را موکد دنبال می کند چرا که در خصوص کتاب «دا» موضعی دیگر داشته و از ساخت این مجموعه توسط همایون اسعدیان، استقبال می کند. 

این استقبال نیز بدین معناست که حوزه هنری حاضر است کتاب های پر فروش خود را که در محتوا دارای ارزندگی هایی فارغ از جریان ها و سیاست های سازمانی است در جریان سیاست های خود قربانی کند.

کما اینکه تولید از زمان اعلام ساخت این اثر توسط مقدم حدود سه ماه می گذرد و اگر چنین اختلافاتی پیش نمی آمد چه بسا هم اکنون در مراحل پایانی نگارش فیلم نامه بود لیکن در حال حاضر هیچ خبری مبنی بر صحت و سقم  پیگیری عسگرپور برای ساخت این سریال وجود ندارد و سرنوشت مجهولی پیدا کرده است.

حال این پرسش باقی است که آیا ناراحت کننده نیست که «پایی که جا ماند» کتابی که رهبر معظم انقلاب بر نشر محتوای ارزشمند آن صحه گذاشته اند باید درگیر تعارض ها و اختلافات نظرات شود و با آنکه خود سرشار از بزرگی ها و کرامات انسانی است در مجرای تنگ نظری عده ای قربانی شود؟!


کد خبر: 52798

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcaa0nm.49nuo15kk4.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com