در واکنش به ساخت مجموعه کتاب «دا» و در گفتگو با هنرنیوز:

فیوضی: حوزۀ هنری در انتخاب تهیه کننده و کارگردان مجموعه کتاب «دا» تجدید نظر کند

27 فروردين 1391 ساعت 11:22

یک کارگردان سینمای ایران از مدیریت حوزه هنری به دلیل انتخاب منوچهر محمدی (تهیه کننده)
وهمایون اسعدیان (کارگردان) برای ساخت مجموعه ای بر اساس کتاب «دا» انتقاد کرد وگفت:
آیا هیچ تهیه کننده و کارگردان انقلابی مورد اعتماد و دارای سابقه هنری قابل قبولی برای ساخت این مجموعه وجود نداشت ؟



مهدی فیوضی در گفتگو با خبرنگار سینمایی هنرنیوز با اشاره به انتخاب همایون اسعدیان برای ساخت مجموعه ای بر اساس کتاب «دا» از سوی حوزه هنری افزود: می خواستم نامه ای به شخص آقای مؤمنی بنویسم؛ اما احساس کردم که افرادی در معاونت سینمایی حوزۀ هنری مسئله را توجیه خواهند کرد و مدتهای مدیدی نامه ام بی جواب و بی تأثیر خواهد ماند و کار از کار خواهد گذشت، به همین دلیل تصمیم گرفتم موضوع را رسانه ای کنم تا شاید دیگر هنرمندان و سینما گرانی که انقلابی بوده و انقلابی مانده اند به کمک بیایند تا افرادی در حوزۀ هنری فکر نکنند که این حرف ها را فقط من میزنم و آنرا بی ارزش بخوانند و بگویند یک کسی یک حرفی زده و رفته، زیاد جدی نگیرید. 
کارگردان فیلم «نفوذی» اظهار داشت: بنده خیلی خوشحال شدم که آقای مؤمنی در یک سخنرانی فرمودند: «اجازه نداریم امکاناتمان را در خدمت تفکراتی قرار دهیم که اخلاق اسلامی و نجابت خانواده ها را نشانه گرفته اند» من هم به این امر معتقدم و می گویم که انشاا... به همین مقدار بسنده نخواهند کرد و دقت در حفظ ارزشهای انقلاب و دفاع مقدس را نیز سر لوحه اعمال خود قرار خواهند داد که اخلاق و نجابت نیز در آن به وفور مشهود است. 
فیوضی ادامه داد: برادر عزیزم آقای مؤمنی در همان سخنرانی فرمودندکه: «شهید آوینی در طول عمرش کارهای خلاق هنری انجام می داد، فیلم می ساخت و منتقد کجی ها و انحراف هایی بود که در فضای بعد از جنگ در ساحت فرهنگ و هنر یکه تازی می کردند» آقای مؤمنی در ادامه گفتند: «ما هم چنین و ظیفه ای داریم» انشاا... که زیر مجموعۀ ایشان نیز اینگونه باشد و رفتار و عملکرد آن عین اهداف عالیه نظام باشد و کوچکترین کجی و انحراف در آن دیده نشود.
این فیلمساز کشورمان افزود: بنده روحیۀ انقلابی آقای مؤمنی را تحسین میکنم اما می خواهم بگویم که مراقب مسئله ای با عنوان تغییر اولویت ها باشند؛ در اکثر مراکز، سازمان ها، بنیادها و....... افرادی در گلوگاه های مهم فرهنگی، سیاسی و اقتصادی می نشینند و تا میتوانند اولویت ها را تغییر می دهند و اگر نتوانند آن اولویت ها را به تأخیر می اندازند و دوباره اگر نتوانند در انتخاب عوامل کار تأثیرگذار خواهند بود..
فیوضی تصریح کرد: باید بپرسیم آیا این تصادفی است که دگراندیشان در سالهای اخیر به ساخت فیلم ها و سریال های دفاع مقدس روی آورده اند؟ آیا در بارۀ کتاب «دا» که یکی از بی نظیرترین آثار دفاع مقدس است، یکبار بیشتر می توان فیلم یا سریال ساخت؟ آیا نباید تهیه کننده و کارگردان منتخب با فرهنگ ناب دفاع مقدس قرابت و آشنایی کامل داشته باشد؟
کارگردان فیلم « محرمانه تهران » افزود: جناب آقای مؤمنی در جلسه آغاز به کار تولید سریال «دا» فرمودند: ما به دنبال فرد مورد اعتمادی بودیم که سابقۀ هنری قابل تکیه ای داشته باشد، حال باید بپرسیم آیا هیچ تهیه کننده و کارگردان انقلابی مورد اعتماد و دارای سابقه هنری قابل تکیۀ دیگری وجود نداشت؟
فیوضی یاد آور شد : درست است که برخی از فیلمسازان دفاع مقدس، استحاله شده و نگاه لیبرالی پیدا کرده اند و حتی بعضی از آنها نیز بویژه بعد از انتخابات سال ۸۸ به اپوزیسیون نظام مبدل شدند، اما هنوز فیلمسازان دفاع مقدسی زیادی هستند که حوزۀ هنری می توانست کتاب « دا » را به آنها بسپارد.
وی با اشاره به اسامی همچون جمال شورجه ، محسن علی اکبری، سعید سعدی، محمد خزایی، محمدرضا عباسیان، حسن علیمردانی ، شهریار بحرانی، حبیب الله کاسه ساز، مهدی عظیمی، مجتبی فرآورده، مقصود جباری، پرویز شیخ طادی، محمد حسین لطیفی ، جواد اردکانی ، علی غفاری، مسعود اطیابی و ابوالقاسم طالبی، ابراهیم اصغری، مجید اسماعیلی، حبیب الله بهمنی، اردشیر ایران نژاد، محمدرضا شفیعی و... گفت : آیا هیچ یک از این آقایان که نام برده ام مورد اعتماد حوزه هنری برای ساخت این مجموعه نبوده اند؟ آیا نباید تهیه کننده و کارگردان منتخب برای تولید کتاب دا ، با فرهنگ ناب دفاع مقدس قرابت و آشنایی کامل داشته باشند
این هنرمند کشورمان همچنین اظهار داشت: از حوزۀ هنری درخواست دارم که از تهیه کنندگان و کارگردانهایی استفاده کنند که در فیلم هایشان القاء کننده اباحی گری، منفعت طلبی، مادی گرایی، تقدس زدایی، تکثرگرایی، تلخ و سیاه و بیهوده جلوه دادن دوران دفاع مقدس ، تمسخر روحانیت، جدایی دین از سیاست، زیر سؤال بردن حاکمیت اسلام و ولایت فقیه، تساهل و تسامح، همراهی آشکار و پنهان از اپوزیسیون و فتنه سال ۸۸ نباشند.
فیوضی در خاتمه اضافه کرد: این حرف ها را بنده حقیر - بدون هیچ حب و بغضی - به عنوان کمترین و کوچکترین رزمندۀ دوران دفاع مقدس که - به لطف حی لطیف - توفیق حضور در فتح خرمشهر داشته ام را از سر دلسوزی بیان میک نم باشد که برادر عزیزم جناب آقای مؤمنی به دل نگیرند و با تعمق بیشتر به آن بیاندیشند.


کد خبر: 39388

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcaaene.49noa15kk4.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com