محمد هادی کریمی درهفت مطرح کرد؛
متاسفانه حق کپی رایت هنرمندان در سینمای ایران رعایت نمیشود
7 مهر 1391 ساعت 18:18
محمد هادی کریمی فیلمنامه نویس و کارگردان سینماگفت: متاسفانه حقوق مولف و مصنف که همان حق کپی رایت است در سینمای ایران رعایت نمیشود و این درحالی است که در همه جای دنیا برای پخش فیلم در تلویزیون و یا سینما به کارگردان، بازیگر و نویسنده آن اثر مبلغی تعلق میگیرد.
به گزارش خبرنگار سینمایی هنرنیوز؛ ویژه برنامه سینمایی«هفت» شب گذشته ۶ مهرماه با حضور «علیاکبر قاضی نظام» تهیه کننده سینما و «محمد هادی کریمی» فیلمنامه نویس و کارگردان سینما در بخش دوم برنامه روی آنتن رفت.
در این بخش محمد هادی کریمی اظهارداشت: به نظرم شرایط فیلمنامه در سینمای دفاع مقدس شرایط بدی نیست. در جشنواره فیلم سال گذشته نیز فیلمهایی مثل «روزهای زندگی»، «ملکه» و «ضدگلوله» دیده شدند که محصول زحمات فیلمنامه نویسان ما بودند و در کل ساخته شدن تعداد معدودی فیلم دفاع مقدس با کیفیت بالا تاثیر گذارتر و بهتر است و به غنای این نوع سینما میتواند کمک کند.
وی افزود: وظیفه نهادهای دولتی به دلیل بودجهای که در اختیار دارند است که به سراغ فیلمنامهنویسان بروند و به آنها پیشنهاد نگارش فیلمنامه بدهند. اما در صورتی این امر امکان پذیر است که نویسنده را محدود نکنند و با تغییر یک مدیر سیاستهای آن نهاد نیز عوض نشود.
کریمی تصریح کرد: متاسفانه حقوق مولف و مصنف که همان حق کپی رایت است در سینمای ایران رعایت نمیشود و این درحالی است که در همه جای دنیا برای پخش فیلم در تلویزیون و یا سینما به کارگردان، بازیگر و نویسنده آن اثر مبلغی تعلق میگیرد. اما در ایران همه خودشان را آگاهانه به تجاهل میزنند.
درادامه این بخش «علی اکبرقاضی نظام» نیز طی سخنانی اظهارداشت: متاسفانه ما برای نگارش فیلمنامه هزینه نمیکنیم و اگر کسی علاقه به نگارش فیلنامه در زمینه دفاع مقدس داشته باشد باید خودش به دنبال تهیهکننده و کارگردان بگردد. این مشکل برای خود من بارها پیش آمده است.
وی اضافه کرد: معضل تهیه کننده برای سینمای دفاع مقدس در بین سینماگران ما نیز وجود دارد که بدون هماهنگی با نویسنده در فیلمنامه دخل و تصرف میکنند. این باعث میشود نویسندگان ما نتوانند مستقل عمل کنند و باید دید ما برای فیلمنامه چقدر ارزش قائل هستیم. آیا مسابقهای برگزار میکنیم تا نویسندگان ما مثلا درباره فتح خرمشهر فیلمنامه بنویسند. متاسفانه متولی درستی برای سینمای دفاع مقدس در زمینه نگارش فیلمنامه وجود ندارد. باید به فیلمسازانمان از طرف افراد متخصص کمک و راهنمایی شود.
در ادامه کریمی تاکید کرد: به هر حال امیدوارام مدیران فرهنگی تحت یک مهندسی واحد فرهنگی جلو بروند و این قدر نگران از دست دادن میزشان نباشند تا سینماگران ما قربانی شرایط نشوند. از طرفی من احساس میکنم صحبتهای آقای قاضی نظام کمی شعاری است. واقعیت این است که ما باید در فیلمنامه نویسانمان انگیزه نگارش ایجاد کنیم. باید هیاتی وجود داشته باشد که آثاری را انتخاب کنند و برای نگارش فیلمنامه سفارش دهند.
وی خاطرنشان کرد: ممکن است برخی کتابها قابلیت تبدیل به فیلنامه را نداشته باشند پس باید بهترین آثار با در نظر گرفتن شرایط و نیازهای جامعه گزینش شود. چون سینمای دفاع مقدس با آرمانهای یک ملت گره خورده بنابراین باید شورایی متشکل از سینماگر ، روانشناس، جامعهشناس و... تشکیل شود و نیازسنجی و مخاطب شناسی در انتخاب آثار مورد توجه قرار گیرد. باید بدانیم که کدام مقطع از دفاع مقدس مناسب به تصور کشیده شدن است.
در بخش دیگری از برنامه شب گذشته گفتگو با مهدی فقیه بازیگر پیشکسوت سینما که از مهمانان جشنواره فیلم مقاومت است نیز پخش شد.
کد خبر: 46948
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcaaony.49niy15kk4.html