فرهاد آئیش در نشست مطبوعاتی نمایش «چمدان»:
خودم را ناجی نمیدانم
27 بهمن 1394 ساعت 18:10
فرهاد آئیش در نشست مطبوعاتی «چمدان» با تاکید بر اینکه خودش را هنرمندی متعهد نمیداند، گفت: «خودم را ناجی نمیدانم، خودم را ابراز میکنم و به دنبال ارتباط پیدا کردن در جایگاه یک انسانم.»
به گزارش هنرنیوز؛ این نشست صبح امروز در سالن کنفرانس مجموعه تئاتر شهر با حضور مائده طهماسبی، ماریا حاجیها، منوچهر شجاع، نگار نعمتی، پویا آریانپور و سهیل ریاحی، عوامل نمایش برگزار شد. آئیش با اشاره به بروشور کار، آن را درباره چمدان، چمدان کوبوآبه،Installation کاری از پویا آریانپورف درباره پیشتازی این اجرا خواند و گفت: «اینها نگاه فلسفی من و همسرم از این اجراست که همه برنامهها را با هم مینویسیم. فلسفهای پشت این کار است که این دربارهها در بروشور آمده است.»
وی درباره شیوه کاریش اظهار داشت: «این [یافتن ارتباط با دیگران] یک سری روش کاری، کلمهای به نام دموکراسی و دموکراتیک برخورد کردن میآورد که شما چگونه میخواهید کار کنید. افرادی که با من کار می کنند هنرمندان مستقلی هستند که روی یک موضوع با من همکاری میکنند. نقطه اشتراک و تماس بر یک موضوع است ولی ممکن است عقایدمان یکی نباشد.»
کارگردان «کرگدن» درباره مفهوم چمدان و نمایشنامه اش تصریح کرد: «چمدان یک حالت کلاژ است از یک سری ایماژ، مفاهیم و تصاویر که با یک کمپوزیسیون خاص شکل گرفته است و همه به دور یک شی به نان چمدان قرار گرفتهاند.
وی درباره شیوه تبلیغاتی نمایش که با همکاری با «سروش رضایی» و گروه «دیرین دیرین» و همچنین یک کلیپ تصویری موسیقیایی همراه بوده است، تصریح کرد که قصدش خارج کردن تبلیغات از یک کلیشه بوده که از همین رو توجه خاصی به دنیای مجازی داشته است. همچنین درباره برپایی Installation گفت: «مفهوم چمدام را به اشکال مختلف به مخاطب عرضه میکنم تا در ذهنش جاری کنم. از زوایای مختلف، روشهای مختلف و شعارهای متلف بهره میبرم. اینها پیشتازی بود برای آنکه مخاطب قبل از ورود به سالن با تعدادی چمدان مواجه باشد. ملغمهای از مفاهیم که در مدیاهای مختلف با مخاطب ارتباط برقرار میکند.»
آئیش آرزو کرد: «مخاطبی که از سالن بیرون میآید سوالهای بیشتری درباره مقوله چمدان داشته باشد.»
بازیگر «سقراط» در این نشست درباره دغدغههایش سخن گفت و خاطرنشان کرد امسال این سوال که کیست و از کجا آمده و به کجا خواهد رفت برایش چالش شده استو و افزود: «نوشتن نمایشنامه براساس دیدن مهاجران ایرانی و غیرایرانی در کالیفرنیا شکل گرفت، دیدن تنهایی و بیگانگی آنهاست.»
وی در سوال خبرنگار مبنی بر جهان اثر گفت:«دغدغه سیاسی ندارم ولی با کسانی که با شعار سیاسی دل مردم را خنک میکنند مخالف نیستم. به نظرم لازم هم هست؛ ولی من چنین دغدغهای نداستم. دغدغه من سوال کردن از خودم، هستیام و نقد خودم بوده است. اثر در درون خودش یک بعد سیاسی - اجتماعی دارد ولی خودش را در بیرون نشان نمیدهد.»
آئیش درباره مفهوم ابزورد با تاکید بر اینکه آنچه در فارسی آمده معنای دقیقی برای مفهوم انگلیسی آن نیست، ابزورد را یک چیزی عجیب و غریب و کمی خندهدار خواند. وی درباره نقطه اشتراک تمام آثارش گفت: «یک چیز در نمایشنامههای من مشترک است که دوست دارم مدام از عمق به سطح بیایم... چمدان مدام از کمدی به تراژدی سفر میکند.»
پویا آریانپور، مجری Installation با معرفی خود به عنوان سخنگوی گروه تجسمی کار تاریخچه شکلگیری این Installation را بازگو کرد و تاکید کرد این اثر توسط هنرجویان ایجاد شده است و او تنها یک سخنگو است. او ملاک کار را بر چگونگی تغییر دادن مفاهیم و تصور نسبت به یک شی دانست و افزود این کار ارجاعی به کار هنرمند آسیایی چیهارو شیاور است.
نمایش «چمدان» به کارگردانی و نویسندگی فرهاد آئیش و با بازی شقایق فراهانی، مائده طهماسبی، رامین ناصر نصیر، شبنم فرشادجو، حمیدرضا نعیمی، بهناز نازی، نقی سیف جمالی، خسرو پسیانی، مهسا طهماسبی، بهنام دارابی، عزالدین توفیق، عرفان برزین (بازیگر خردسال) و فرهاد آئیش هر روز رأس ساعت ۱۹:۳۰ در تالار اصلی تئاتر شهر روی صحنه میرود.
کد خبر: 89103
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcae6na.49now15kk4.html