بهمن گودرزی در گفتگو با هنرنیوز:

شاهد تغییر محسوسی در سیاست های سینمایی کشور نبودیم

2 تير 1393 ساعت 14:01

یک کارگردان سینمای ایران معتقد است تاکنون هیچ تغییر اساسی در سیاست های سینمایی کشور ایجاد نشده و روال قبلی در سینما همچنان پا برجا بوده است.


بهمن گودرزی کارگردان سینمای ایران در گفتگو با خبرنگار سینمایی هنرنیوز گفت: با وجود گذشت قریب یکسال از روی کارآمدن دولت یازدهم ما هنوز شاهد تغییر محسوسی در سیاست های سینمایی کشور نبودیم. چرا که چارچوب های سینمایی نظام به طور کلی یکسان است. به همین جهت من هیچ تغییر آنچنانی در حوزه سینما ندیدم و روال قبلی همچنان بر حوزه سینما حاکم بوده است.
وی با اشاره به پروسه فیلمسازی افزود: برای ساخت یک فیلم ، شما برای ساخت فیلمنامه ای تقاضای پروانه ساخت می کنید. بعد فیلم را می سازید و آنگاه فیلم را برای گرفتن پروانه نمایش راهی شورای پروانه نمایش می کنید. معمولا آنان یکسری ایراداتی به فیلم می گیرند و شما بار ایزنی به رفع این ایرادات می کنید و آخرسر هم ، فیلم را اکران می کنید و این روندی است که درتمامی دوران وجود داشته و دراین دوره هم وجود دارد.
کارگردان فیلم سینمایی « آتش بازی » ادامه داد: البته همواره اشتیاقی در همه دوره ها، برای فیلم ساختن ازسوی فیلمسازان وجود داشته و به همین دلیل هم هست که ما شاهد ساخت سالیانه حدود ۱۰۰ فیلم هستیم که الان هم این مسیر استمرار دارد.
بهمن گودرزی با اشاره به برخی از وعده های دولتی تصریح کرد: دولت جدید در وعده و وعیدی که به فیلمسازان می دهد مدعی است که اتفاقات جدیدی درحوزه فیلمسازی به لحاظ تسهیل درمراحل تولید و اکران فیلم ها روی خواهد داد اما ما تا کنون شاهد تحقق یافتن چنین وعده ها نبودیم اما امیدواریم که بزودی این وعده ها به منصه ظهور برسند.
کارگردان فیلم سینمایی « شیش و بش » اظهار داشت: معمولا حوزه فرهنگ ، حوزه حساسی است و طیف های مختلف مردم و مسئولین ، نگاه ویژه ای بر روی آن دارند و باید بپذیریم که در برخی از مواقع ، مسئولین سینمایی در این مورد تحت فشارند و به همین جهت نمی توانند سیاست های دلخواه خود را پیاده کنند.
این سینماگر با اشاره به بسته حمایتی دولت نسبت به سینما که بار حمایتی از فیلم ها را بیشتر بر دوش بنیاد سینمایی فارابی گذاشته است گفت: متاسفانه بنیاد سینمایی فارابی همچون تمام دوره ها ، به یکسری از دوستان خود که با آنان ارتباط بیشتری دارد امتیازهای ویژه ای می دهد این درحالی است که دست فیلمسازان مستقل و فیلمسازانی که رفاقتی با مسئولین سینمایی ندارند از گرفتن حمایت ها و امتیازها خالی است. به عنوان مثال، سینمای فرهنگ که متعلق به بنیاد فارابی است همیشه برای در اختیار گرفتن دو سئانس بیشتر از سوی بخش خصوصی و فیلمسازانی که پارتی ندارد دعوا و آژان کشی است.
بهمن گودرزی اضافه کرد: من نسبت به بهتر شدن وضعیت ، خیلی خوشبین نیستم و تصور نمی کنم که عدالتی برپا شود و همه فیلمسازان به یک چشم، نگریسته شوند. متاسفانه این به یک رویه تبدیل شده که در همه دوره ها، آنهایی که به مسئولین نزدیکترند از امتیازهای بیشتری هم برخوردارند.
این فیلمساز بخش خصوصی معتقد است « رعایت عدالت» بهترین راهکار برای از بین رفتن رانت خواری است و توجه به بخش خصوصی سینما، می تواند بخشی از بی عدالتی نسبت به این قشر را مرتفع سازد.
وی افزود: به عنوان مثال با نزدیک شدن به زمان عید فطر، دو سر گروه که متعلق به بخش دولتی است بهترین سینماها یعنی سینما استقلال و آزادی را در اختیار دارند و بهترین امتیازها را برای اکران فیلم هایشان خواهند داشت و سه گروه بخش خصوصی می مانند که باید با تعداد زیادی از فیلم ها سروکله بزند. درحالی که اگر عدالتی وجود داشت بخش خصوصی می توانست نفسی به راحتی بکشد. ولی متاسفانه حمایت های بی حد واندازه ای که ازیکسری از فیلم ها – هم در تولید و هم در اکران – می شود بخش خصوصی را زمین گیر کرده و گویا بخش خصوصی فقط برای گرم کردن تنور فیلمسازی کاربرد دارد!
کارگردان سریال « ششمین نفر» در مورد کارهای جدید خود تصریح کرد: تا کنون پیشنهاد ساخت یکی دو فیلم سینمایی را داشتم اما با توجه به اینکه مطابق با سلایق من نبوده است آنان را نپذیرفتم. ولی من هم مثل بسیاری از فیلمسازان کشور که دوست دارند فیلم بسازند درصددم تا فیلمی را که بیشتر با سلایقم همخوانی داشته باشد را بسازم.


کد خبر: 72813

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcaean0.49nu615kk4.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com