در مرکز آموزش عالی میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی وگردشگری انجام شد؛
تقدیر یکی از پیشکسوتان حوزه معماری و مرمت
1 ارديبهشت 1393 ساعت 14:05
«زهره بزرگمهری» یکی از پیشکسوتان حوزهی فرهنگ معماری و استاد پیشکسوت مرکز آموزش عالی میراث فرهنگی تقدیر شد.
به گزارش هنرنیوز، در مراسم تقدیر از بزرگمهری که در آستانهی روز جهانی «محوطهها و بناهای تاریخی» و روز «معمار» توسط دانشجویان او در مرکز آموزش عالی میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی وگردشگری و با حضور ناصر نوروز زاده چگینی،محمدرضا رحیم زاده رئیس مرکز آموزش عالی سازمان برگزار شد، سیاوش صابری با بیان اینکه چند نسل در حوزهی میراث فرهنگی ایران فعالیت داشتهاند که میتوان آنها را از یکدیگر متمایز کرد، ادامه داد: بهجز نسلی که مطالعات فرهنگیاش را در خارج از محدودهی ایران انجام داد، نسل دیگر کسانی بودند که تلاش کردند حتا در زمان جنگ در ایران، تاریخ و هویت کشور را بشناسند و از دریچهی ایران، تاریخ، معماری، شهرسازی و روستاهای این کشور کهن را معرفی کنند.
وی با اشاره به این که فرهنگ شبیه چینی است که هر لحظه امکان شکستن آن وجود دارد، افزود: یکی از کسانی که تلاش کرد تا فرهنگ را بشناسد و فرهنگ و معماری را معرفی کند، زهره بزرگمهری بود که توانست نقش برجستهای در این زمینه ایفا کند.
این مدرس دانشگاه خاطرنشان کرد: معدودی از افراد، به تاریخنگاری ایران و مفهومی بودن توضیحهای این فرهنگ در ذهن افراد ایرانی اعتقاد دارند. افرادی که حتا در زمان جنگ در کشور ماندند و تلاش کردند در حوزهی فرهنگ تلاش کنند، به موضوع تاریخ معماری و شهرسازی ایران نیز نگاه ویژهای داشتند و بزرگمهری این کار را انجام داد. اکنون با وجود اینکه او بازنشسته شده، در حال پژوهش در حوزهی تاریخ معماری ایران است و کتاب تألیف میکند.
صابری با اشاره به نامگذاری امسال از سوی ایکوموس با نام میراث یادمانها (یادآوری)، بیان کرد: کسانی مانند بزرگمهری بهطور مدام ویژگیهای فرهنگی معماری را یادآوری میکنند و تجلیات آن را نشان میدهند.ویژگیهایی که در فرهنگ، فرش و حتا ادبیات ایران نهفته است.
وی تصریح کرد: مرحوم دکتر باقر آیتاللهزاده شیرازی، زهره بزرگمهری را بهعنوان یکی از کارشناسان برجسته در حوزهی مرمت معماری ایران انتخاب کرد تا در مرکز آموزش عالی میراث فرهنگی به دانشجویان تعلیم دهد.
این مدرس دانشگاه اضافه کرد:کار در میراث فرهنگی هیچچیزی بهجز عشق نیاز ندارد. در واقع، آموختن در حوزهی میراث فرهنگی یک لوازم و شرایطی دارد که بسیاری از افراد از آنها فاصله گرفتهاند، در حالی که باید به آن براساس نظام آموزشی و میراث فرهنگی نگاه کرد.
زهره بزرگمهری نیز در سخنانی اظهار کرد: میراث فرهنگی متعلق به همهی ملت است و ارزش آن را دارد که عاشقانه به آن نگاه کنیم و عاشقانه برایش گام برداریم.
به گزارش هرنیوز، بزرگمهری در سالهای ۸۰ تا ۸۴ مدیرکل دفتر فنی سازمان میراث فرهنگی، یکی از نخستین کارشناسان حرایم بناها و محوطههای تاریخی، ناظر عالی مرمت در استانهای مختلف، کارشناس عالی میراث فرهنگی و رییس پژوهشکده ابنیه و بافت بوده است.
او در طول سالهای گذشته، کتابهای «آمودهای ایرانی» و «سیر تحول معماری ایران» را تألیف کرده است و اکنون این کتابها به دانشجویان مرکز آموزش عالی میراث فرهنگی تدریس میشوند.
کد خبر: 70833
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcaean0.49nwe15kk4.html