با مجموعه‌ای از آوازها و تصنیف‌های غلامحسین بنان؛

«افسون سخن» با همراهی ارکستر زرین‌پنجه آلبوم شد

خبرگزاری ايسنا , 13 آذر 1391 ساعت 12:01

آلبوم موسیقی «افسون سخن» شامل مجموعه‌ای از آوازها و تصنیف‌های غلامحسین بنان با ارکستر زرین‌پنجه در بازار موسیقی کشور منتشر شد.


این آلبوم بخش دیگری از ترانه‌های غلامحسین بنان را در بر می‌گیرد که پیش از این با عنوان‌های «رقص مستانه» و «گلشن دل» از سوی انتشارات «ماهور» منتشر شده بود.
«افسون سخن» در دستگاه چهارگاه، همایون، آواز بیات ترک، دستگاه شور و آواز بیات اصفهان اجرا شده است.
«رقص درو»، «هنر تو»، «افسون سخن»، «بهشت عاشق» و «بیا ای ساقی» از جمله تصانیفی هستند که در این اثر شنیده می‌شوند.
در بخش آوازی آلبوم «افسون سخن» محمود تاج‌بخش، عباس زندی، علی تجویدی، جواد معروفی و نصرالله زرین‌پنجه بنان را با ساز همراهی می‌کنند. این آلبوم موسیقی هم‌اکنون با بهای ۶هزار و ۵۰۰تومان در بازار موسیقی قابل دسترس است.
نصرالله زرّین‌پنجه در سال ۱۲۸۵ شمسی در تهران پا به عرصه‌ی وجود نهاد.
از کودکی با صدای خوشش مناجات می‌خواند و با نی‌لبک آهنگ‌هایی را می‌نواخت. عشق به موسیقی او را به مدرسه‌ی نظام کشاند. ابتدا نوازندگیِ بوگْل (یک ساز بادی برنجی)، بعد ترومپت و پس از چندی آلتو برنجی را فرا گرفت و سپس در ارکستر نوعی «بالالایکا» می‌نواخت.
زرّین‌پنجه در مدرسه‌ی نظام به‌خوبی با نت آشنا شد و قطعات زیادی از موسیقی فرنگی را نواخت. به سبب علاقه اش به تار به کلاس میرزاربیع (برادر درویش‌خان) رفت. او بعدها مدتی نزد مرتضی نی‌داوود، یحیی زرپنجه و علی‌اکبر شهنازی مشقِ تار کرد. زرّین‌پنجه از سال ۱۳۲۲ همکاری خود را با رادیو آغاز و علاوه بر نوازندگی تار در ارکستر شماره‌ی یک، رهبر ارکستر سازهای ایرانی رادیو شد. او با تکنیک نوازندگی سه‌تار، عود و رُباب هم آشنایی کامل داشت و اولین کسی است که ساز رُباب را وارد ارکسترهای ایرانی کرد.
زرّین‌پنجه با نوشتن هارمونی‌های ساده، با حداقل ترکیب سازها، ارکسترهای خوش‌صدایی را هدایت می‌کرد. زیبایی نغمه‌پردازیِ او در مقدمه‌ها و جواب فواصلِ ابیات موجب ماندنی شدنِ آثارش در ذهن و ضمیر شنوندگان شد.


کد خبر: 50303

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcaeenm.49nww15kk4.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com