هماهنگ کننده سازمان ملل در تهران:
موزه «صلح» تهران مدرسهای برای آموزش صلح
1 مهر 1393 ساعت 10:53
هماهنگ کننده سازمان ملل در تهران گفت: مسئولین موزه صلح گفتههای قربانیان سلاح شیمیایی را به عنوان بخشی از تاریخ این سرزمین حفظ میکنند که باید به آن توجه شود.
به گزارش هنرنیوز؛آقای «گری لوئیس» هماهنگ کننده سازمان ملل متحد در تهران در نشستی که روز گذشته با عنوان «تروریسم تکفیری،داعش و تهدیدات علیه صلح»که به مناسبت ۲۱ سپتامبر روز جهانی صلح، با همکاری سازمان ملل متحد در ایران،انجمن «روابط بین المل ایران» و با حضور جمعی از مسئولین داخلی و بین المللی،اساتید دانشگاهها،دانشجویان و هنرمندان در دفتر این سازمان در تهران برگزار شد از اقدامات مسئولین موزه «صلح تهران» تقدیر کرد.
هماهنگ کننده سازمان ملل در ابتدای صحبتهای خود بیانیه دبیرکل سازمان ملل متحد را قرائت کرد.
بانکی مون در این بیانیه صلح و امنیت را بنیادهای اساسی برای پیشرفت اجتماعی و توسعه پایدار دانست. وی همچنین جنگ و درگیری های مسلحانه را عاملی برای اندوه خانوادهها،جوامع و همه کشور ها دانست و اشاره کرد برای رسیدن به صلح باید آتش افراطی گریها خاموش و اقدامات بنیادین انجام شود.
لوئیس در ادامه «صلح» را حق تمام مردم جهان دانست و گفت:هر حقی یک سری تعهد همراه خود دارد.برای اینکه به صلح برسیم باید فرهنگ آن را داشته باشیم و یک لیست از تعهداتی که باید انجامش دهیم تهیه کنیم تا بتوانیم در این راه موفق باشیم.
وی در ادامه به بخشی از این تعهدات اشاره کرد و گفت:باید بیعدالتی را در جهان از بین ببریم که مردم ناچار نشوند به دلیل این موضوع دست بر اسلحه ببرند.باید نابرابری و فقر را کاهش دهیم تا دیگر فردی به این دلیل به سوی جنگ نرود.دولت ها باید پاسخگو مردم خود باشند.
او به حفظ محیط زیست در راه رسیدن به صلح تاکید کرد و گفت:باید از منابع طبیعی و محیط زیست به خوبی حفاظت کنیم و بدانیم اگر آنها از بین بروند در آینده دچار درگیری خواهیم شد.
هماهنگ کننده سازمان ملل متحد در تهران ضمن تقدیر از مسئولین موزه صلح این شهر گفت:یکی دیگر از راههای رسیدن به صلح آموزش است که من شاهد هستم این موضوع به خوبی در تهران انجام میشود.نمونه اش اقدامات مسئولین موزه صلح تهران واقع در پارک شهر است.
وی ادامه داد:مسئولین این موزه گفتههای قربانیان سلاح شیمایی را به عنوان بخشی از تاریخ این سرزمین حفظ میکنند که باید به آن توجه شود.همچنین از دانش آموزان به عنوان راهنمای موزه استفاده میکنند که این موضوع باعث می شود این نوجوانان با رزمندگان و شیوه زندگی آنها آشنا شوند و از این طریق آموزش صلح را هم ببینند.
او شهروندان را به بازدید از این موزه ترغیب کرد و گفت:خوشحالم به اطلاع برسانم نماینده این موزه در هلند هم اکنون است و جامعه جهانی را در جریان فعالیتهای این موزه قرار می دهد.
هماهنگ کننده سازمان ملل متحد در تهران در مورد اقدامات و برنامههای مشترک این سازمان با جمهوری اسلامی ایران گفت:ما با ایران حول دو محور همکاری داریم:یک ترویج توسعه و دوم همکاری های بشردوستانه.
او در مورد الویتهایی ترویح توسعه در ایران گفت:کاهش فقر،توسعه سلامت و بهداشت،حمایت از محیط زیست،جلوگیری از آسیبها و اثرات بلاهای طبیعی و مبارزه با مواد مخدر ۵ الویت ما در محور ترویح توسعه است.
وی در مورد آموزش صلح توسط این سازمان در مدارس و دانشگاههای ایران گفت:برنامه خاصی در این مورد نداریم اما من بسیار خوشحال میشوم که این موضوع در ایران رخ دهد.
لوئیس در ادامه گفت تمام ادیان و آیینهای بشری به صلح اشاره کردند و مشکل ما این نیست که صلح را چگونه بهدست میآوریم مشکل ما اینجاست که با چه رویکردی به دستآوریم
وی در آخر تاکید کرد:تغیرات اقلیمی گسترش کویرها،نبود امنیت آب شیوع بیماریهای واگیر دارد مواردی است که موجب مهاجرت افراد از سرزمینهای خود به سرزمینهای دیگر می شوند مهاجرت ی که امن نیست و می شود از آن به عنوان «مشکلات بدون پاسپورت» نام برد و روند دستیابی به صلح را به خطر میاندازد.
بزرگداشت روز جهانی «صلح» از سوی دفتر سازمان ملل متحد در ایران با همکاری انجمن روابط بین الملل ایران امسال با یک روز تاخیر در ۲۲ سپتامبر ۳۱ شهریور در دفتر سازمان ملل متحد ایران برگزار شد.در حاشیه این نشست فیلم مستند «گیسوی پریشان زمین» به کارگردانی «مهدی یار محمدی» که در مورد تبعات و آثار بمباران شیمایی روستای «زرده» از توابع شهرستان «دالاهو» در استان کرمانشاه به نمایش درآمد.«امید حجت» خواننده جوان و با ذوق کشورمان هم موسیقی را به عنوان «صلح» اجرا و به سازمان ملل تقدیم کرد.
۲۱
سپتامبر در تقویم سازمان ملل روز صلح نامگذاری شده است. نبود جنگ و خشونت در جهان از جمله اهداف این روز است.هر سال به مناسبت این روز گرامی داشتی از سوی سازمان ملل در کشورهای مختلف برپا می شود.و گاهی در صورت جنگ آتش بس یک روزه برای کمک رسانی به مناطق و افراد جنگ زده اعلام می شود
کد خبر: 74983
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcaeon0.49nya15kk4.html