گزارش هنرنیوز از نشست رسانه های هفتمین جشنواره سراسری طنز مکتوب؛

فیض: جشنواره طنز مکتوب سختگیرتر و جدی تر شده است

18 شهريور 1391 ساعت 15:06

نشست رسانه ای هفتمین جشنواره سراسری طنز مکتوب صبح امروز با حضور ناصر فیض دبیر این جشنواره در سالن اندیشه حوزه هنری برگزار شد.


به گزارش هنرنیوز در ابتدای نشست فیض با اشاره به اینکه پیش تر ها همیشه برنامه هایی در گوشه و کنار یا در رسانه ملی برگزار می شد که اغلب همه جور برنامه ای و طنز را در کنار هم داشت و به واقع طنز جایگاه مستقلی نداشت. 

وی با بیان این مطلب افزود: برای کشور ما که طنز در آن همپای ادبیات بوده است و نمونه آن را در «درخت آسوری» که نخستین طنزها در آن به کار رفته است، باید شرایطی ایجاد می شد تا طنز به جایگاه خاص خود برسد . 

دبیر جشنواره طنز مکتوب با تاکید بر نگاه استقلالی دفتر طنز حوزه هنری گفت: با نگاه تثبیت جایگاه طنز دفتر طنز حوزه هنری تاسیس شد و برای آن کارهای زیادی انجام شد و اهداف گسترده ای برای برنامه های آن پیش بینی شد، در این سال ها که نزدیک به ۱۰ سال از برگزاری جشنواره می گذرد ما تجربیات بیشتری پیدا کرده ایم زیراهدفمان نگاه جدی به حوزه طنز بود زیرا همیشه تعاریف متفاوتس برای طنز وجود داشته است. 

وی تصریح نمود: نگاه ما به طنز از آغاز این بوده که به وسیله خندان مخاطب حرف اصلی زده شود و به نوعی دست گذاشتن روی ناهنجاریهایی باشد که برای مردم جامعه به روزمرگی و عادت شبیه شده است. 

وی با اشاره به گستردگی طنز در بین جوانان افزود: در تمامی جشنواره‌های طنز کشور دوستان و همکاران دفتر طنز حاضر هستند و گاه نیز برگزیده‌های مشابهی از این جشنواره‌ها بیرون می‌آید. به نظر من این موضوع بد نیست و نشان می‌دهد که نوعی همگرایی در این حوزه در حال اتفاق است و برخی از معیارها پذیرفته شده است. 

این طنز پرداز در ادامه به وجوه تمایز دوره هفتم جشنواره طنز مکتوب با سایر دوره های آن اشاره کرد و عنوان داشت: در دروه فعلی بخش فیلم‌نامه از محوریت داوری‌های جشنواره خارج شد و به جای آن نمایشنامه به دلیل کمتر پرداخته شدن، جایگزین شد. با این وجود برای فیلم‌نامه‌نویسی طنز کارگاهی برگزار می‌شود که قرار است ماحصل نهایی فعالیت این کارگاه تولید دو فیلم طنز خوب باشد. 

وی در ادامه با ارائه آمار شرکت کنندگان در دو بخش آزاد و ویژه با محوریت «تولید ملی؛ حمایت از کار و سرمایه ایرانی» گفت: آثار در قالب‌های شعر، نثر، داستان کوتاه، نمایشنامه، مقاله و کوتاه‌نوشت( کاریکلماتور) هستند که امسال در بخش آزاد ۲۹۹ اثر در بخش شعر، ۲۰۸ اثر در بخش نثر، ۵۲ اثر در بخش نمایشنامه، ۲۶۴ اثر در بخش داستان کوتاه، ۴۳ اثر در بخش مقاله و ۴۷ کوتاه‌نوشت به دبیرخانه رسید. در بخش ویژه نیز ۳۸ شعر، ۴۱ نثر،۲۷ داستان کوتاه، ۱۴ نمایشنامه، ۲ مقاله و۱۸ کوتاه نوشت مورد داوری قرار گرفتند و در نهایت ۴۱ نفر به مرحله نهایی داوری راه پیدا کردند. 

فیض در خاتمه نشست با اعلام اسامی داوران این جشنواره، تهران با ۳۲۷، فارس با ۱۱۷ و اصفهان با ۸۶ اثر ارسالی به دبیرخانه جشنواره را پر استقبال ترین استان های ایران در این حوزه برشمرد.


کد خبر: 45903

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcaeony.49nmw15kk4.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com