با راویان قصه فرماندهان/7/؛
فروغی: تبلیغ می تواند نوجوانان را به مطالعه زندگی شهدا مشتاق کند
14 مهر 1389 ساعت 11:58
نویسنده «فصل گل یخ» معتقد است تبلیغ می تواند انگیزه مطالعه چنین آثاری را بیشتر کند. البته مسوولان فرهنگی خود می دانند که چگونه باید برای یک کتاب تبلیغ کرد تا نوجوانان به مطالعه زندگی شهدا اشتیاق یابند. به گزارش هنرنیوز، فاطمه فروغی یکی از نویسندگانی است که زندگی نامه داستانی شهید استاد نجات اللهی را از مجموعه قصه قهرمانان انقلاب به نگارش در آورده است. این نویسنده اولین کتاب خود را با نام «نگاه خاکستري» در سال 76 منتشر کرده است. «فصل گل يخ» درباره خاطرات شهيد کامران نجات اللهي است که به صورت داستاني از يک شاگرد شهيد که بعد از مدت ها به ايران سفر ميکند و به صورت اتفاقي با خيابان نجات اللهي مواجه ميشود و با پرس و جوي فراوان پي ميبرد که اين شخص همان استاد شهيدش مي باشد، روايت ميشود. این کتاب برای مخاطب نوجوان نگاشته شده است.
فروغی در این باره می گوید: نوجوانان و جوانان قهرمانان را دوست دارند، اما متاسفانه تا به حال در این حوزه مجموعه اثری منتشر نشده بود. شاید یکی از دلایل موفقیت مجمومعه قهرمانان انقلاب، مجموعه ای بودن آن است. زمانی که چند کار به صورت مجموعه ای منتشر می شود، نوجوانان رغبت پیدا می کنند که آن را دنبال کنند.
وی هم چنین درباره سفارشی بودن کار معتقد است: کار سفارشی اگر با تعجیل نوشته نشود و نویسنده از خلاقیت و تحقیقات خوب استفاده کند، نسبت به کارهای غیر سفارشی نقصی نخواهند داشت. اگر زمان کوتاهی برای تحویل کار سفارشی در نظر بگیرند، از روال طبیعی داستان و خلاقیت نویسنده کاسته می شود.
این نویسنده با بیان این که زندگی نامه داستانی را نباید با داستان یکی دانست، می افزاید: این نوع کتاب ها مخاطب خاص خودشان را دارند و البته هستند نویسنده هایی که این گونه را دوست ندارند و معتقدند که روی نثرشان تاثیر منفی می گذارد. در هر حال نگارش یک زندگی نامه داستانی نیازمند تحقیق زیاد است، چنین اثری باید کاملا مستند باشد و به هر حال خانواده شخصیت مورد نظر هم رضایت کامل داشته باشند و همکاری کنند.
وی ادامه می دهد: تبلیغ می تواند انگیزه مطالعه چنین آثاری را بیشتر کند. البته مسوولان فرهنگی خود می دانند که چگونه باید برای یک کتاب تبلیغ کرد تا نوجوانان به مطالعه زندگی شهدا اشتیاق یابند. مواردی از قبیل این که چنین افرادی با چه مشکلاتی روبه رو بوده اند، مشکلات خانواده شان چه بوده و ... کمک می کند که مخاطب با شهید احساس نزدیکی کند و او را باور کند. در صورتی که ارائه یک شخصیت دست نیافتنی هیچ نزدیکی را درون نوجوان ایجاد نخواهد کرد. این گونه نوجوان از نزدیک شدن به شهید می ترسد و احساس می کند که هیچ ارتباطی با او ندارد.
فروغی درباره استقبال مخاطبان از مجموعه قهرمانان انقلاب اظهار می کند:تیراژ کتاب ها بد نیست اما بیشتر این نسخه ها از طریق مدارس و کتابخانه های عمومی خریداری می شود در صورتی که اگر خود نوجوان، شخصا برای خرید چنین کتابی به کتابفروشی مراجعه کند، نشان از تمایل او و موفقیت کتاب دارد.
بنابر این گزارش، مجموعه «قهرمانان انقلاب»، مجموعه اي از 20 جلد کتاب درباره زندگي اين مردان انقلابي ويژه گروه سني نوجوان، است که تاکنون 17 جلد کتاب از اين مجموعه منتشر شده و در آينده نزديک سه جلد ديگر هم منتشر خواهد شد.
در مجموعه « قهرمانان انقلاب » داستان زندگي شخصيتهاي انقلابي همچون آيت الله طالقاني، شهيد رجايي، شهيد سيد علي اندرزگو، شهيد نواب صفوي، شهيد دکتر علي شريعتي، شهيد ايت الله سعيدي وشهيد ايت الله دستغيب،شهيد دکتر مفتح،استاد شهيد کامران نجات اللهي،شهيد ايت الله اشرفي اصفهاني،شهيد ايت الله غفاري،شهيد محمدجواد باهنر و ... روايت شده است. تاکنون «داستاني که تمام نميشود» درباره شهيد مطهري»، «خوابي به رنگ فراموشي» درباره شهيد دکتر مفتح، «گزارش سفر» درباره شهيد مدني، « تک درخت کويري» درباره آيت الله طالقاني، «مرد سلول شماره 5 » درباره دکتر علي شريعتي، « راز گل سرخ» درباره آيت الله سعيدي، « ستاره من» درباره شهيد رجايي، « شال سبز» درباره شهيد محراب آيت الله دستغيب، «پروانه اي که سوخت» درباره شهيد نواب صفوي، «پشت شيشه هاي مات» درباره زندگي شهيد بهشتي، « فصل گل يخ » درباره کامران نجات اللهي،«به سختي پولاد،به نرمي لبخند» درباره شهيد سيد اسدالله لاجوردي، «دل بستگي در سالهاي سخت» درباره شهيد آيت الله حسين غفاري، «مسافر تنها» درباره شهيد اشرفي اصفهاني، «به کي ميگن قهرمان» درباره شهيد سيد علي اندرزگو، «روزي خواهم خفت؛براي هميشه» شهيد آيت الله محمد صدوقي و «گلستان در آتش» درباره شهيد محمد جواد باهنر از این مجموعه منتشر شده است.
کد خبر: 18273
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcaeun6.49na015kk4.html