محسن علی اکبری در گفتگو با هنرنیوز:
حوزه هنری نسبت به طرح اکران ماه رمضان تجدید نظر کند
25 تير 1391 ساعت 13:05
محسن علی اکبری گفت: طرح اکران ماه رمضان یکی از نادرترین طرحهایی است که میتواند زمینه استقبال از فیلمها را در ایام ماه مبارک رمضان فراهم سازد لذا با توجه به موافقت فرمانده محترم ناجا با این طرح به نظر می رسد که حوزه هنری باید در تصمیم گیری خود در شرکت نکردن در این طرح، تجدید نظر نماید.
محسن علی اکبری عضو شورای عالی سینما و تهیه کننده با سابقه سینما و تلویزیون در گفتگو با خبرنگار سینمایی هنرنیوز در مورد طرح اکران ماه رمضان افزود: با توجه به امکانات فرهنگی و هنری اندک در سطح کشور و با اشاره به فصل تابستان که مصادف با اوقات فراغت جوانان است و همچنین نزدیک شدن به ماه مبارک رمضان، لازم است که بعد از ساعات طولانی روزه داری که حدود ۱۷ ساعت در هر روز میباشد، جوانان و خانواده های مومن ایرانی بعد از افطار و پس از برپایی دعا و نیایش ، مکانی را برای تفریحات سالم داشته باشند و چه مکانی مطمئن تر و سلامت تر از سینما.
وی ادامه داد: طرح اکران ماه رمضان یکی از نادرترین طرحهایی است که میتواند زمینه استقبال از فیلمها را در ایام ماه مبارک رمضان فراهم سازد لذا با توجه به موافقت فرمانده محترم ناجا با این طرح به نظر می رسد که حوزه هنری باید در تصمیم گیری خود در شرکت نکردن در این طرح، تجدید نظر نماید.
تهیه کننده فیلم سینمایی «استرداد» اضافه کرد: حال که نیروی انتظامی هم با برگزاری طرح اکران رمضان موافقت کرده واجب است که دوستان ما در حوزه هنری یا جاهای دیگری که تمایلی برای مشارکت در این طرح ندارند وارد میدان شوند چرا که هر گونه مخالفت خوانی با این طرح که سالهای گذشته، امتحان خودش را به خوبی پس داده شائبه سیاسی کاری به خود خواهد گرفت.
علی اکبری با بیان اینکه عدم شرکت در بحث اکران اذان تا اذان بیشتر جنبه سیاسی دارد تا مباحث معنوی تصریح کرد: اگر مدیران ما به این فکر هستند که جامعه ایرانی، جامعه سالمی باشد و اگر میخواهیم از جوانان با نشاطی برخوردار باشیم واقعا چه محملی سالم تر از سینما می توان پیدا کرد اگر مخالفتهایی با چنین طرحهایی بشود و جوانان را از تفریح سالمی مثل سینما دور کنیم باید شاهد ورود جوانان به تفریحات ناسالم و مباحث غیر فرهنگی باشیم که بیشک عواقب آن برای کشور بسیار بدتر خواهد بود.
به گفته این تهیه کننده سینما و تلویزیون، اگر ما همین تفریح اندک (سینما) را از جوانان بگیریم به ورود آنها به مباحثی که نه به صلاح کشور و نه به صلاح مدیران دلسوز و عاشق نظام است کمک کردهایم .
وی گفت: با توجه به اینکه تولیدات فیلمهای سینمایی ما در سال ۹۰؛ حدود ۸۶ فیلم بود و با اشاره به گفته های مدیران حوزه هنری که معتقد بودند حدود ۱۰ تا ۱۲ فیلم از این تولیدات ، فیلم های مساله دار - به زعم حوزه هنری - بوده پس می توان نتیجه گرفت که از میان چند فیلمی که در ایام ماه مبارک رمضان از سوی شورای صنفی نمایش برای اکران معرفی می شود، ۱ الی ۲ فیلم آن قابلیت پخش در سینماهای حوزه را خواهد داشت .
علی اکبری با اشاره به سخنان مومنی شریف رئیس حوزه هنری که اخیرا در مکانهای مختلف تاکید کرده که حوزه همچنان با اکران فیلمهای مساله دار مخالف است اظهار داشت: با استناد به گفته های دوستان در حوزه هنری که اعلام کردند ما با ۱۰ الی ۱۲ فیلم مخالف هستیم و آنها را در سینماهای تحت پوشش خود اکران نمی کنیم می توان نتیجه گرفت که این رقم، کمتر از۱۳ درصد خواهد بود و بطور متوسط از هر ۸ فیلم فقط یک فیلم از نظر مدیریت حوزه هنری، قابلیت اکران در سینماهای حوزه را ندارد این در حالی است که حتی در مورد همین تعداد فیلمها هم می شود بحث و گفتگو کرد و تا جایی که ممکن است این فضا را تلطیف کرد. حتی من معتقدم تعداد فیلمهایی که حوزه با آنها مخالف است بیشتر از ۸ فیلم نخواهد بود بنابراین به طور متوسط میتوان گفت که از هر ۱۵ فیلم، فقط یک فیلم است که به زعم حوزه هنری، قابلیت اکران نداشته باشد که آن هم با اصلاحاتی که بر روی فیلمها صورت می گیرد قابل حل است.
تهیه کننده فیلم سینمایی « تلفن همراه رئیس جمهور» افزود: لازم است حوزه هنری نیز برای تقویت طرح اکران ماه رمضان به رونق سینما کمک کند تا خانواده ها، سینما را به عنوان یک محمل فرهنگی سالم بپذیرند.
علی اکبری تاکید کرد: البته من بخشی از نگرانی های حوزه هنری در قبال فیلمها را دغدغه فرهنگی می دانم اما ناگفته نماند فیلمهایی که در زمان مدیران قبلی حوزه هنری تولید شد فیلمهای صد در صد فرهنگی و همسو با فرهنگ و تفکر انقلاب نبود و خیلی از فیلمسازان و سینماگرانی که همکاری خود را با حوزه هنری قطع کردند به دلیل تولید همین فیلمها بود که مدیریت اسبق، حوزه هنری انجام داده بود .
به گفته این سینماگر، فیلمهایی که در زمان مدیران سابق حوزه هنری در این سازمان تولید شد باب این نوع فیلمها را در کشور گشود و امروز حوزه هنری در حالی با این نوع فیلمها مخالف است که روزی خودش ، آغاز کننده این جریان بوده است چرا که قبل از حوزه هنری، هیچ کدام از فیلمسازان وارد ساخت اینگونه فیلمها نشدند بنابراین چون حوزه هنری ، خود ش شروع کننده این دست فیلمها بوده حالا باید انصاف داشته باشد.
تهیه کننده سریال «مریم مقدس« خاطر نشان کرد: ضمن احترامی که برای نظریه دوستان حوزه هنری قائل هستم اما معتقدم با وضعیت فعلی سینما و با این تعداد کم مخاطبین سینما، اگر قرار باشد برخوردهای قهرآمیزی هم داشته باشیم مطمئن باشید که همین مخاطب اندک هم با سینما قهر خواهند کرد و سرگرمی دیگری را جایگزین آن خواهند کرد که شاید اتفاق خوبی برای کشور و برای فرهنگ نباشد.
علی اکبری ادامه داد: شایسته است حوزه هنری به گونه ای حرکت کند که ما بیشتر شاهد حضور خانواده ها در سالنهای سینما باشیم چرا که بدترین فیلمهای سینمای ایران در مقایسه با فیلمهایی که از شبکه های ماهواره ای پخش می شود بسیار بهتر خواهد بود چرا که هیچ نوع صحنه های بد آموزی ندارد.
وی در خاتمه تصریح کرد: امیدوارم دوستانمان در حوزه هنری، قدری در مباحث موجود، تجدید نظر و همکاری کنند تا سینما بتواند به روزهای شادابی قبل خود بازگردد تا مخاطب با رغبت بیشتری به سینما برود.
کد خبر: 43473
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcaeyny.49ne015kk4.html