علی شاه حاتمی ؛
هویت و فرهنگ ما با بسته شدن درهای سینما نزد کودکان از بین می رود
22 مهر 1391 ساعت 15:13
«علی شاه حاتمی» کارگردان سینما گفت: آینده متعلق به کودکان و نوجوانان است و پس با بسته شدن درهای سینما بر روی آنها هویت و فرهنگ ما نزد کودکان از بین می رود. نگرانی از اکران نشدن فیلم های کودک نگرانی بزرگی است پس نباید تنها به برگزاری جشنواره در این زمینه بسنده کرد.
به گزارش هنرنیوز به نقل از روابط عمومی برنامه هفت، میزگرد برنامه شب گذشته هفت به بررسی وضعیت سینمای کودک و نوجوان با حضور «علی شاه حاتمی»،«وحید نیکخواه آزاد» و «احمد میرعلایی» دبیر این دوره از جشنواره اختصاص داشت.
در این برنامه شاه حاتمی ابتدا درباره راهکارهای برون رفت از مشکلاتی که در زمینه سینمای کودک وجود دارد گفت: من خواهش می کنم که کارهای درخشان فیلمسازانمان را در زمینه کودک و نوجوان رد نکنید چون معتقدم که هیچ گونه سیاه نمایی در زمینه سینمای کودک وجود ندارد.
وی ادامه داد: تمام تلاش فیلمسازان ما این است که فرهنگ این سرزمین و هویت ملی مان را در جوامع بین المللی به نمایش بگذارند. به جرات می گویم که هیچ نگاه سیاسی در زمینه سینمای کودک و نوجوان وجود ندارد. سالهاست که شاهد هستیم درهای سینما به روی بچه های ما بسته شده است و نمی توانند به دیدن آثار کودک و نوجوان بروند .
این کارگردان افزود: چون قرار است آینده متعلق به کودکان و نوجوانان باشد پس با بسته شدن درهای سینما بر روی آنها هویت و فرهنگ ما نزد کودکان از بین می رود. نگرانی از اکران نشدن فیلم های کودک نگرانی بزرگی است پس نباید تنها به برگزاری جشنواره در این زمینه بسنده کرد.
احمد میرعلایی مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی و دبیر جشنواره کودک و نوجوان در همین زمینه توضیح داد: یکی از مشکلات اصلی سینمای ما کمبود مخاطب است که دلایل گوناگونی از جمله مشکلات اکران، نبود سالن های مجهز و مهمتر از همه خود فیلم ها که مخاطبان را جذب نمی کنند، باعث بروز بی مهری تماشاگران و فیلمسازان نسبت به سینما شده است. معتقدم که باید به دنبال نوعی از فیلمسازی گرایش پیدا کنیم که برای مخاطب جذابیت داشته باشد.
وی ادامه داد: حتی اگر فیلم های دهه ۶۰ را هم دوباره اکران کنیم به همان اندازه گذشته مخاطب ندارند. همان طور که شاهد بودیم اکران قسمت سوم فیلم سینمایی "کلاه قرمزی" که قشر بسیاری از مردم با آن خاطره دارند هنوز نتوانسته به فروش فیلم اول دست پیدا کند. معتقدم که ذائقه مردم تغییر کرده و ما شاهد فروش برخی فیلم ها هستیم که ارزش دیده شدن ندارند.
وحید نیکخواه آزاد نیز در این زمینه عنوان کرد: خوشبختانه در این دوره فیلم «گورداله و بچه غولی» هم مورد توجه منتقدان و داوران قرار گرفت و هم کودکان و تماشاگران آن را پسندیدند. این نکته نشان دهنده علاقه منتقدان و تماشاگران در یک راستا است. البته باید به این نکته توجه کرد که برگزاری جشنواره جای خودش را دارد و اکران فیلم ها نیز جای خودشان را. این ایرادها به برگزاری جشنواره نیست بلکه همگی علاقه مند به اکران همین فیلم های جشنواره در طول سال هستیم.
کارگردان«دیو و دلبر» ادامه داد: در دهه ۶۰ بخش خصوصی در تولید فیلم های کودک مشارکت داشت اما در طی این سالها بخش خصوصی فعالیتی در این زمینه ندارد و این یکی از دلایل ناهمواری این جاده است. باید فرصت برای حضور بخش خصوصی در زمینه ساخت فیلم های کودک و نوجوان فراهم شود.اگر این اتفاق مثبت بیفتد رونق به سینمای کودک باز می گردد.
شاه حاتمی نیز در پایان عنوان کرد: سینمای ما فرهنگ وتکنولوژی خاص خودش را تعریف می کند معتقدم که هنوز بچه های ما با قصه های قدیمی ارتباط برقرار می کنند پس ما نمی توانیم فراتر از فرهنگ و ایدئولوژی خود فیلم بسازیم. بنابراین مسیرمان درست است اما باید توجه مردم را با ساخت فیلم های جذاب جلب کنیم.
در پایان برنامه گفتگویی با محسن دامادی، اسماعیل براری، ابراهیم وحیدزاده، علیرضا اوسیوند ، مارال فرجاد، نادر مقدس و الهام چرخنده درباره لزوم برگزاری جشنواره کودک و نوجوان پخش شد.
نظرسنجی برنامه نیز اختصاص به طرح این سئوال داشت که سبک کدامیک از کارگردان های زیر را در سینمای کودک بیشتر می پسندید؟
۱ - مرضیه برومند،۲- کامبوزیا پرتوی، ۳- محمد علی طالبی،۴- ایرج طهماسب،۵- وحید نیکخواه آزاد،۶- ابراهیم فروزش که در پایان برنامه ایرج طهماسب بیشترین رای را به دست آورد.
کد خبر: 47776
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcai0ny.49n0015kk4.html