علیرضا سجادپوردر برنامه هفت مطرح کرد؛

سینما در ۱۵ سال گذشته با سقوط مخاطب روبه رو بوده است

11 آذر 1391 ساعت 13:22

علیرضا سجادپور مدیر امور فعالیت‌های سازمان سینمایی درباره سالن سازی در سینما گفت: مشکل اکران مشکل ریشه دار و دیرپایی در کشور ما است و در ۱۵ سال گذشته ما با سقوط مخاطب روبرو بودیم اما سال ۹۰ به بالاترین فروش بلیت در سینماها دست یافتیم.


به گزارش هنرنیوز ؛ برنامه «هفت» سینمایی شب گذشته به بررسی دلائل خالی بودن سالن های سینما با حضور«سید هادی منبتی» مدیرعامل موسسه تصویر شهر و «محمدرضا صابری» دبیر و سخنگوی انجمن سینماداران پرداخت.
صابری درابتدای این بخش اظهارداشت: وضع سینماها بسیار نابسامان است. مساله ریزش مخاطب چندین سال که گریبان سینمای ما را گرفته اما امسال بدترین شرایط اکران در سینما حاکم بود. باید حتی به صورت مقطعی هم که شده مسکنی به سینما داده شود تا چراغ آن را بتوان روشن نگاه داشت. متاسفانه هیچگونه حمایتی از مسئولان در طول این سالها در زمینه نمایش فیلم‌ها نشده است.
منبتی در ادامه ابرازداشت: به جرات می توان گفت که یک سال است سینماهای ما ورشکسته است. در سال ۹۱ شیب ریزش مخاطب بسیار تند و شدید شده است و ما افت یک سوم نسبت به سال گذشته داشته‌ایم. در طول ۳۰ سال گذشته توجه ویژه‌ای به تولید فیلم شده اما بخش سالن‌های سینما و نمایش مورد توجه قرار نگرفته‌اند. سالن‌های ما در بهترین حالت می‌توان پذیرای ۳۰ تا ۴۰ فیلم باشد اما زمانی که ۸۰ فیلم در سال تولید می کنیم عملاً ۴۰ فیلم ن می‌تواند رنگ پرده را ببیند. این هیچ افتخاری برای ما نیست که ۴۰ فیلم‌مان امکان نمایش پیدا نکنند.
صابری نیز در ادامه تصریح کرد: در حال حاضر حدود ۳۲۰ سالن فعال سینما داریم اما اگر دو هزار سالن سینما هم داشتیم قرار بود با کدام پول آنها را پر کنیم. در طول چندین سال اخیر به جز سالن‌هایی که شهردار تهران ساخته هیچ ساخت و سازی در بخش خصوصی نداشته‌ایم. به دلیل اینکه هیچ حمایتی از سینماداران نمی‌شود بخش خصوصی تمایلی به سرمایه گذاری ندارد.
در ادامه بحث علیرضا سجادپور مدیر امور فعالیت‌های سازمان سینمایی نیز پشت خط آمد و درباره سالن سازی در سینما توضیح داد. مشکل اکران مشکل ریشه دار و دیرپایی در کشور ما است و در ۱۵ سال گذشته ما با سقوط مخاطب روبرو بودیم اما سال ۹۰ به بالاترین فروش بلیت در سینماها دست یافتیم.
منبتی دراین زمینه توضیح داد: برای ما میزان مخاطب مهم است نه فروش بلیت. اگر در مقطعی به افزایش نسبی در جذب مخاطب می‌رسیم ارتباطی به مدیریت مناسب ندارد بلکه به کیفیت یک فیلم مربوط است اما در یک پروسه ۱۰ ساله رونند جذب مخاطب سیر نزولی داشته است. در طول ۸ ماه گذشته تنها ۱۳ درصد صندلی‌های سینماها رنگ مخاطب به خود دیده‌اند.

صابری نیز در بخش دیگری از این میزگرد عنوان کرد: ۳۰۰ درصد هزینه سینماها با هدفمند شدن یارانه‌ها افزایش یافته بر این اساس قرار شد کمک‌هایی به سینماداران بشود و یارانه‌‌ها به سینماها پرداخت شود اما متاسفانه این اتفاقات نیافتاده باید فکری به حال عوارض شهرداری و پرداخت یارانه‌ها به سینماداران بشود تا چراغ سینما را بتوان روشن نگاه داشت.
سجادپور در بخش پایانی این میزگرد عنوان کرد: حدود ۳۵ درصد یارانه‌ها پرداخت شده ۶۵ درصد بقیه هم قرار است به زودی پرداخت شود. مشکل جدی عدم استقبال مخاطب در سینمای ایران وجود دارد اما مشکلات اصلی که امسال به وجود آمد به دلیل اتفاقاتی بود که در اکران نوروز پیش آمد و به این ترتیب شش ماه از سال اکران فیلم های ما با مشکل روبرو شود.
گفتگو با تهیه کنندگان و دست اندرکاران سینما از جمله حبیب کاوش، مرتضی شایسته، حبیب اسماعیلی، حسین فرح‌بخش و حمال ساداتیان درباره بحران تعطیلی سالن‌های سینما نیز در لابلای این بحث پخش شد.


کد خبر: 50196

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcai6nm.49nwo15kk4.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com