«خاطرات روی سنگ» در کنفرانس بین‌المللی «یونسکو» در پاریس روی پرده رفت

6 تير 1394 ساعت 12:17

فیلم سینمایی «خاطرات روی سنگ» به کارگردانی «شوکت امين کورکی» در کنفرانس بین‌المللی سازمان جهانی «یونسکو» UNESCO در شهر پاریس در کشور فرانسه به نمایش درآمد...



به گزارش هنرنیوز فیلم سینمایی «خاطرات روی سنگ» (بیره‌وه‌رییه‌کانی سه‌ر به‌رد) Memories On Ston جدیدترین اثر «شوکت امين کورکی» کارگردان کُرد عراقی که با فیلمبرداری سینماگر ایرانی «سالم صلواتی» و با همکاری تعدادی از عوامل سینمای ايران، آلمان و اقلیم کردستان عراق آماده شده است، در جدیدترین حضور بین‌المللی خود، با حضور «شوکت امين کورکی» کارگردان، «ممد اکتاش» تهیه‌کننده این فیلم و «عباس غزالی» نماینده پارلمان اقلیم کردستان عراق در هفتادمین سال تأسیس سازمان جهانی «یونسکو» UNESCO و همچنین دهمین سال کنوانسیون «حفظ و ترویج تنوع مظاهر فرهنگی» در سالن اصلی مقر سازمان جهانی «یونسکو» در شهر پاریس در فرانسه روی پرده رفت.
کنفرانس بین‌المللی سازمان جهانی «یونسکو»، با حضور معاون مدیرکل سازمان «یونسکو»، «مایکل هاوکینز» Michael Hawkins رئیس جوایز «آسیا پسیفیک» معروف به «اسکار آسیایی»، «هیام عباس» Hiam Abbass بازیگر سرشناس عربی ـ فرانسوی و همچنین ۸۰۰ میهمان ویژه، روز ۱۰ ژوئن ۲۰۱۵ در شهر پاریس برگزار شد.
«خاطرات روی سنگ» که تاکنون در جشنواره‌های مختلف فیلم در سطح جهان روی پرده رفته و چندین جایزه معتبر بین‌المللی را از آن خود کرده است، اواخر سال ۲۰۱۴ جایزه «ویژه یونسکو برای مشارکت چشمگیر در توسعه و حفظ تنوع فرهنگی» در هشتمین دوره جوایز اسکرین «آسیا پسیفیک» در کشور استرالیا را از آن خود کرده بود.
در ابتدای کنفرانس بین‌المللی سازمان جهانی «یونسکو» در پاریس، معاون مدیرکل سازمان جهانی «یونسکو» ضمن خیرمقدم به میهمانان ویژه این مراسم از اقلیم کردستان، پیام «ایرینا بوکووا» Irina Bokova مدیرکل سازمان جهانی «یونسکو» را قرائت کرد، در بخشی از این پیام آمده است: ما خیلی خوشحالیم که امروز فیلم سینمایی «خاطرات روی سنگ» Memories On Ston در یونسکو به نمایش درمی‌آید. در جهان امروز، فیلم می‌تواند نقش قدرتمندی در پرورش تنوع فرهنگی، درک متقابل، گفت‌وگو و همچنین فراهم نمودن صلح، ایفا کند.
در بخش دیگری از این کنفرانس، «مایکل هاوکینز» رئیس جوایز اسکرین «آسیا پسیفیک» استرالیا در مورد اهمیت جایزه یونسکو سخنانی ایراد کرد و در ادامه با اشاره به «شوکت امين کورکی» کارگردان «خاطرات روی سنگ» گفت: وی برای اولین بار در سال ۲۰۰۷ با فیلم سینمایی «عبور از غبار» برای بخش بهترین کارگردانی در جوایز «آسیا پسیفیک» انتخاب شد. در سال ۲۰۱۱ با فیلم سینمایی «خاطرات روی سنگ» جایزه بهترین فیلمنامه و همچنین در سال ۲۰۱۴ با همین فیلم، جایزه یونسکو را از آن خود کرد.
در ادامه کنفرانس بین‌المللی «یونسکو»، «شوکت امين کورکی» از دعوت یونسکو برای حضور در این مراسم و همچنین گرفتن جایزه ویژه یونسکو ابراز خوشحالی کرد و از سازمان جهانی «یونسکو» و جوایز «آسیا پسیفیک» تشکر و قدردانی کرد و در ادامه از «ممد اکتاش» تهیه‌کننده این فیلم و «عباس غزالی» نماینده پارلمان اقلیم کردستان دعوت کرد که بر روی صحنه سالن اصلی مقر سازمان جهانی «یونسکو» حضور پیدا کنند.
«عباس غزالی» از حامیان حوزه فرهنگ و هنر کُردی در این نشست گفت: هم اکنون اقلیم کردستان در کنار جنگ و دفاع از خود، تلاشی مداومی دارد تا فرهنگ خود را حفظ کند و بخصوص از طریق سینما آن را گسترش بدهد.
این نماینده پارلمان اقلیم کردستان در ادامه با اشاره به جنگ کُردها با گروه تروریستی داعش به نمایندگی از تمام جهان گفت: کُردها در برابر تروریستان می‌جنگند و مقاوم ایستاده‌اند و فرهنگ خود را حفظ می‌کنند.
بعد از نمایش فیلم سینمایی «خاطرات روی سنگ» در مقر سازمان جهانی «یونسکو» در شهر پاریس، «شوکت امين کورکی»، «ممد اکتاش» و «عباس غزالی» به سؤالات حاضران در این کنفرانس بین‌المللی پاسخ گفتند.
فیلم سینمایی «خاطرات روی سنگ» در آخرین حضور بین‌المللی خود، در بخش رقابتی اصلی هفدهمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم «ریورران» (رودخانه خروشان) در آمریکا روی پرده رفت و از طرف هیئت داوران این جشنواره، سه جایزه بهترین فیلم به «شوکت امين» کارگردان و «ممد اکتاش» تهیه‌کننده این فیلم، بهترین بازیگر به «حسین حسن» بازیگر اصلی و همچنین جایزه بهترین تدوین به «ابراهیم سعیدی» تدوینگر ایرانی این فیلم اهدا شد.
جشنواره بین‌المللی فیلم «ریورران» که یکی از مهمترین فستیوال‌های جنوب شرقی آمریکا به‌شمار می‌رود؛ هفدهمین دوره آن با نمایش ۱۶۵ فیلم از کارگردانان ۳۵ کشور جهان در چندین بخش رقابتی فیلم‌های بلند سینمایی، مستند و کوتاه در روزهای ۲۶ فروردین تا ۵ اردیبهشت ماه (۱۶ تا ۲۶ می ۲۰۱۵) در کشور آمریکا برگزار شد.


کد خبر: 81606

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcaiina.49n6w15kk4.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com