معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی در پاسخ به هنرنیوز؛
شهرداریها باید به عنوان حامی درجه یک در حوزه احیا آثار تاریخی وارد شوند
3 مهر 1390 ساعت 11:52
معاون میراث فرهنگی گفت: شهرداریها باید به عنوان حامی درجه یک در حوزه احیا آثار تاریخی وارد شوند، نتیجه مشارکت و همراهی میراث فرهنگی و شهرداری به عنوان نمونه موفق در بناهای تاریخی قزوین قابل رویت است.
مسعود علویان صدر – معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی – در پاسخ به این پرسش که با توجه به اینکه امکان تملک تمام خانههایتاریخی توسط میراث وجود ندارد پس چه راهکاری را باید در مقابل آثار فرهنگی و تاریخی و مردمی که در آن حضور دارند، اتخاذ کرد؟ گفت:باید عدم النفع حاصل از ثبت آثار فرهنگی و هنری را به نوعی به مردم بازگردانیم. باید حمایتهای خودمان را به حدی برسانیم که مردم از اینکه خانههایشان به ثبت برسد، استقبال کنند.
وی با اشاره به اینکه در گام نخست پارسال اعلام شد در الویت اول سازمان میراث فرهنگی هزینههای مرمت خانههای تاریخی و فرهنگی تا 50 درصد تقبل میکند، افزود: از زمانی که من این موضوع را به استانها اعلام کردم تعداد متقاضیان ثبت زیاد شده است.
علویان صدر ادامه داد: دومین کار تعریف کاربریهای جدید برای این خانهها است.این کاربریها میتواند در قالب کاربریهایی باشد که به مردم میدهیم و یا میتواند در قالب کاربریهایی باشد که از طریق نهادهای دولتی پیگیری میکنیم . ما نخستین گام را خودمان برداشتیم و برخی از فضاها را مرمت کرده و ادارات میراث فرهنگی را در آنها مستقر کردیم.
معاون میراث فرهنگی تشریح کرد :بعضی از این بناها را با هدف تغییر کاربری تبدیل به موزه، دارالقران و کتابخانه کردیم. سوم گام در نظر گرفتن یکسری تمهیدات برای نهادها ، شرکتها و مؤسسات خصوصی است که میتوانند در این عرصه وارد شوند.
وی با بیان اینکه مشاورین و مهندسین مشاور در صورتی که در بافتها و خانههای تاریخی مستقر شوند از کمکهای میراث فرهنگی برخوردار خواهند بود، افزود: برخی کارکردهای تجاری مانند فروش فرش و صنایع دستی با همین عناوین محتوا پیدا میکند.
علویان صدر در پاسخ به این پرسش که چرا در حالی که هتلداران از خالی بودن اتاقهایشان خبرمیدهند، باز هم مجوز ساخت هتل میدهیم در صورتی که با هزینه کمتر میتوان این کاربری را برای خانههای تاریخی تعریف کرد، گفت: هیچ توریستی نیست که به شهری برود و آثار تاریخی آن را نبیند این نشان از علاقه مردم به حضور درچنین اماکنی دارد. در همین راستا به عنوان مثال باید اردبیل را مثال زد که 1.5هکتار از بافت تاریخی آن تملک شده و رییس سازمان میراث فرهنگی هم از آن بازدید کرده این فضا قرار است به عنوان time sharing در اختیار مردم قرارگیرد تا مردم از ان استفاده کنند.
وی ادامه داد: این یک الگو جدیدی است که در زمانهای مختلف آن را به مردم ارایه میشود. هر نوع کاربری که بتواند استفاده فاخر از آثار فرهنگی و تاریخی را در برداشته باشد مورد استقبال ما است.
معاون میراث فرهنگی در پاسخ به این پرسش که چرا سازمان میراث فرهنگی سرمایهگذاران را برای خرید یا تغییر کاربری هدایت نمیکند، اظهار کرد: من به معاونین همه استانها این مأموریت را دادم که تک به تک با مؤسسات تولیدی و سرمایه گذاران وارد مذاکره شوند تا آنها دفاتر خودشان را در بافتهای تاریخی ایجاد کنند .هر کسی در احیا بافت تاریخی دست ما را بگیرد ما حمایت میکنیم .
علویان صدرهمچنین درباره نقش شهرداریها در تغییر این کاربریها به نگارخانه، کتابخانه، فرهنگسرا و خانه فرهنگ گفت: شهرداریها باید به عنوان حامی درجه یک در حوزه احیا آثار تاریخی وارد شوند . نتیجه مشارکت و همراهی میراث فرهنگی و شهرداری را در بناهای تاریخی قزوین ببینید. طرح جديد بافت تاريخی قزوين به عنوان يك الگوی جديد در ايران با تفاهم و توافق ميان شهرداری، سازمان بهسازی و نوسازی قزوين و سازمان ميراث فرهنگی و گردشگری كشور اجرا میشود. در اين طرح به جای پرداختن صرف به تهيه طرح تفصيلی و كالبدی، الگوهای مختلف طرح بافت تاريخی قزوين را در قالب راهبردهای موضوعی تعريف و سعی كرديم از اين طريق، يك فرايند ارتباط با مردم را در عرصه عمل به اجرا بگذاريم
کد خبر: 32385
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcamene.49nua15kk4.html