محسن علی اکبری در گفتگو با هنرنیوز:
تلویزیون، ارشاد و حوزه هنری کم کاری کردند
13 خرداد 1393 ساعت 11:53
یک تهیه کننده پیشکسوت سینما و تلویزیون گفت: صدا و سیما ، وزارت ارشاد و سازمان تبلیغات اسلامی از جمله سازمان هایی هستند که باید تلاش بیشتری برای خلق آثار در مورد شخصیت حضرت امام می کردند.
محسن علی اکبری تهیه کننده با سابقه سینما و تلویزیون درگفتگو با خبرنگار سینمایی هنرنیوز در مورد ساخت آثار در مورد امام خمینی(ره) افزود: تولید آثار در مورد شخصیتی مثل حضرت امام نیازمند عزم ملی است چرا که ایشان از شخصیت های معاصر محسوب می شوند و بسیاری از مردم و هنرمندان، همه لحظات پرشکوه انقلاب اسلامی و رهبری ایشان در این عرصه را به خوبی به یاد دارند. لذا تولید آثار در مورد ایشان برای فیلمسازان کشور کار سخت و دشواری نخواهد بود اما معتقدم باید مقداری خطوط قرمز در به تصویر کشیدن مقطع انقلاب اسلامی و حضرت امام ،کم رنگ تر شود.
وی ادامه داد: هنرمند در پرداختن به تاریخ معاصر موظف است بخش عمده ای از فیلم خود را بر اساس مستندات تولید کند و تنها بخشی از آن را که حدود ۱۰ تا ۲۰ درصد می باشد را - آن هم در راستای اهداف اثر- از تخیل استفاده کند.بنابراین معتقدم این خطوط قرمز قدری دست و پای هنرمندان را مسدود می کند چرا که همه ما شاهد بودیم که در دوران انقلاب، چهره های مختلف و با نگرش ها و تفکرات متفاوتی در کنار حضرت امام حضور داشتند که بعدا برخی از این چهره ها با گذشت زمان ، چهره واقعی خودشان را هویدا کردند و در نتیجه از صحنه سیاست و نظام کنار گذاشته شدند.اینکه فیلمساز چقدر می تواند به این چهره ها در اثر خودش بپردازد بحث مهمی است چرا که با پرداختن به این چهره هاست که عظمت حضرت امام مشخص تر می شود.
تهیه کننده فیلم سینمایی « استرداد» با اشاره به ابوالحسن بنی صدر تصریح کرد: به عنوان مثال در هنگام پرداختن به شخصیت حضرت امام، نمی توان از کنار شخصی بنام بنی صدر که اولین رئیس جمهور انقلاب اسلامی محسوب می شود به راحتی عبور کرد هرچند که این شخص بعدا خائن در آمد و با آبروریزی از کشور فرار کرد.بنابراین ما از این نوع چهره ها در دوران انقلاب بسیار زیاد داریم که چگونگی به تصویر کشیدن آنان ، دست فیلمساز را برای رسیدن به شخصیت بزرگ و عظیم امام می بندد.
تهیه کننده سریال « نردبان آسمان» با بیان اینکه حضرت امام شخصیتی بودند که ۸ سال فرماندهی جنگ را برعهده داشتند و سرانجام هم توانستند پیروزمندانه از این جنگ خارج شوند یاد آور شد: باید بپذیریم که افتخارات امروز کشور در حوزه انرژی هسته ای مدیون همان ایستادگی حضرت امام در جنگ بوده است. بنابراین ما فیلمسازان آمادگی ساخت آثار در خصوص این شخصیت بزرگ تاریخ را خواهیم داشت.
محسن علی اکبری گفت: باید بپذیریم دستگاه هایی که می بایستی در مورد شخصیت حضرت امام آثاری را تولید کنند کوتاهی کردند.به عنوان مثال سازمانی همچون سازمان تبلیغات اسلامی اگر نخواهد در مورد امام خمینی (ره) یا خرداد ۴۲ و یا ۸ سال دفاع مقدس فیلم بسازد پس باید در مورد چه چیزی فیلم بسازد ؟
این سینماگر تاکید کرد: سازمان هایی همچون صدا و سیما ، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان تبلیغات اسلامی از جمله سازمان هایی هستند که انتظار بیشتری برای تولید فیلم در زمینه زندگی حضرت امام و تاریخ معاصر از آنان وجود دارد اما آیا آنان به این انتظارات پاسخ مناسبی داده اند؟
تهیه کننده فیلم سینمایی « کتاب قانون » با بیان اینکه باید به هنگام ساخت اثر در مورد حضرت امام از قرائت های جناحی و شخصی پرهیز کرد افزود: باید از نگاه های شخصی و قرائت های جناحی و فردی به هنگام ساخت فیلم هایی در مورد شخصیت حضرت امام و یا اتفاقات تاریخ معاصر پرهیز کرد. لذا کسانی که معتقدند ساخت فیلم در مورد شخصیت حضرت امام را فقط با قرائت های شخصی خود می سازند تنها به یک فرافکنی دست زده اند.
کد خبر: 72255
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcamun0.49num15kk4.html