معاون گردشگری استان یزد خبرداد:
مذاکره با قطر برای حضور گردشگران سلامت در یزد
15 آذر 1393 ساعت 13:21
معاون گردشگری استان یزد با اشاره به ظرفیت بالای این استان در پذیرش گردشگران سلامت و استقبال شهروندان کشورهای حاشیه خلیج فارس از خدمات درمانی این استان برای درمان بیماریهایشان اظهار کرد: آن چیزی که امروز به عنوان گردشگری سلامت در این استان در حال رخ دادن است با تعریف درست گردشگری سلامت متفاوت است.
مصطفی فاطمی در گفتوگو با هنرنیوز با اشاره به حضور پزشکان مجرب و مراکز درمانی مجهز در درمان بیماریهای ناباروری، پوست و مو، دهان و دندان، چشم، ارتوپدی و به تازگی قلب و بیماریهای خاص، ظرفیت این استان در پذیرش گردشگران سلامت را بالا دانست و بیان کرد: در حال حاضر حدود ۶۰ درصد مراجعهکنندگان به بیمارستانهای خصوصی این استان را افراد غیر بومی تشکیل میدهند.
40 مراجعه کننده خارجی
او توضیح داد: به عنوان نمونه مرکز خاتم الانبیا در روز حدود ۱۱۰۰ مراجعه کننده دارد که از این تعداد حدود ۷۵۰ نفر را شهروندان استانهای تهران، کرمان، شیراز، هرمزگان حدود ۴۰ نفر در سال را شهروندان کشورهای دیگر به خصوص کشورهای اسلامی تشکیل میدهند.
عدم وجود پرواز مستقیم
وی همچنین نبود هتلهای پنج ستاره برای اقامت همراهان بیمار و عدم وجود پرواز مستقیم از کشورهای عربی به این استان را از دیگر چالشهای گردشگری سلامت در این استان دانست.
رتبه نخست مرکز درمان ناباروری
فاطمی وجود مرکز درمان ناباروری رویان را برای استان یزد یک برند دانست و در مورد این مرکز و دلیل استقبال شهروندان کشورهای حاشیه حوزه خلیج فارس توضیح داد: پروژه درمان ناباروری رویان که اولین بار از شهر یزد آغاز شد؛ اکنون دارای یک شهرت جهانی و رتبه نخست مراکز درمان ناباروری در کشورهای اسلامی را دارا است.
وی افزود: وجود پزشکان مجرب مسلمان و استفاده از شیوههای اسلامی موجب شده است تا شهروندان کشورهای حاشیه خلیج فارس که توان پرداخت هزینههای درمانی در کشورهای اروپایی را دارند ترجیج دهند برای درمان ناباروری به این مرکز مراجعه کنند.
فاصله تا کجاست؟
معاون گردشگری استان یزد با یادآوری استقبال گسترده افراد غیر بومی از امکانات پزشکی و استفاده از آن برای درمان بیمارهای خود تاکید کرد: در حال حاضر آنچه را که در این استان در حال رخ دادن است را نمیتوان گردشگری سلامت دانست و میان این رخداد با تعریف درست گردشگری سلامت فاصله است.
نگرش اشتباهی در وزارت بهداشت و درمان
وی افزود: متاسفانه نگرش اشتباهی در وزارت بهداشت و درمان وجود دارد که طبق آن هر فرد غیر بومی را که برای استفاده از خدمات درمانی شهر و کشوری دیگر به آنجا سفر میکند را گردشگر سلامت میدانند. در حالی که گردشگر سلامت به فردی گفته میشود که بیشتر از ۲۴ ساعت و کمتر از یک سال برای درمان بیماری خود و سپری کردن دوران نقاهت به شهر و کشور دیگری سفر کند و همزمان از امکانات گردشگری آنجا مانند: اقامت در هتلها، بازدید از مراکز تفریحی استفاده کند و با جامعه محلی آن شهر و کشور در تماس باشد.
اقامت در چادر
فاطمی ادامه داد: اکنون بیشتر افرادی که برای درمان به یزد مراجعه میکنند به جای استفاده از هتل یا شبها در پارکهای این شهر چادر میزنند و یا در بهترین حالت از خانههای استیجاری استفاده میکنند.
وی اضافه کرد: همچنین کمترین ارتباطی با جامعه محلی دارند و تنها برای رفع نیازهای اولیه خود به فروشگاههای این استان مراجعه میکنند. در چنین حالتی همانطور که اشاره کردم نمیشود گفت که در این شهر گردشگر سلامت وجود دارد تمایلی هم نداریم از این شیوه به عنوان گردشگری سلامت نام ببریم زیرا باعث میشود تاشان گردشگری زیر سوال برود.
او در مورد پذیرش بیماران قلبی و خاص نیز یادآوری کرد: هرچند از اینکه توان درمان بیماریهای قلبی و خاص در شهر یزد محیا است خوشنود هستیم اما با توجه به دغدغه بالای این بیماران و همراهانشان فرصت استفاده از امکانات گردشگری برای این افراد فراهم نخواهد شد، پس در این مورد هم نمیتوانیم از مراجعه این افراد به یزد به عنوان گردشگران سلامت نام ببریم.
تاسیس دفاتر خدماتی گردشگری سلامت
معاون گردشگری استان یزد تاسیس دفاتر خدماتی گردشگری سلامت در شهرها و کشورهای هدف را راهکاری مناسب برای رفع برخی از چالشهای گردشگری سلامت و توسعه این سبک از گردشگری دانست و بیان کرد: پس از اینکه فردی برای درمان بیماری خود به یکی از مراکز درمانی شهر و کشور خود مراجعه میکند و متوجه میشود توان درمان او در موطن خودش وجود ندارد میتواند از طریق این دفاتر با مراکز درمانی استان یزد پیوند داده شود و کلیه مراحل پذیرش وی مانند رزور هتل، وقت گرفتن از پزشک زمان ورود و خروج و بازید از مراکز گردشگری در طول درمان از طریق این دفاتر انجام شود.
فاطمی نبود هتلهای ۵ ستاره بخصوص درباره پذیرش مراجعان کشورهای عربی را یکی از چالشهای گردشگری سلامت در استان یزد دانست و بیان کرد: متاسفانه در شهر یزد هتل ۵ ستاره برای اقامت همراهان بیماران وجود ندارد چندین هتل ۴ ستارهای هم که داریم در طول سال ظرفیتشان تکمیل است.
وی افزود: البته پیشنهاد ساخت هتل بیمارستان را در استان یزد به وزارت بهداشت و درمان و همچنین دانشگاه علوم پزشکی یزد دادهایم که هنوز پاسخ موافق دریافت نکردهایم.
فاطمی از نبود پرواز مسقیم کشورهای حاشیه خلیج فارس به استان یزد خبر داد و گفت: با وجود اینکه درصد مراجعه شهروندان کشورهای حاشیه خلیج فارس به استان یزد بالا است اما هنوز پرواز مستقیم از این کشورها به یزد وجود ندارد و مسافران باید به شکل ترانزیت از کیش به یزد، از تهران به یزد و یا شیراز به یزد مراجعه کنند.
ویزای فرودگاهی
وی بیان کرد: البته از طریق وزارت امورخارجه با قطر وارد مذاکره شدهایم که در صوت توافق برای گردشگران سلامت این کشور هم ویزای فرودگاهی داده شود و هم پرواز مستقیم قطر به یزد افتتاح شود.
نبود تفکر تشریفاتی!
معاون گردشگری استان یزد همچنین از نبود تفکر تشریفاتی برای پذیرش گردشگران سلامت سایر کشورها خبر داد و اظهار کرد: بسیاری از گردشگران سلامت چه داخلی و چه خارجی توان پرداخت هزینه درمان در کشورهای اروپایی با امکانات بالا را دارند اما ترجیج میدهند از امکانات پزشکی یزد استفاده کنند در اینجا ما نیازمند یک تفکر تشریفاتی برای پذیرش این افراد هستیم مانند اقامت در هتل خوب و پذیرش راحت از سوی پزشکان خارج از چرخه اداری
وی تصریح کرد : البته اجرای چنین نگرشی نباید باعث شود جوامع محلی برای درمان در درجه دوم قرار گیرند و تقابلی میان گردشگران و جوامع محلی در استفاده از خدمات درمانی شود.
نبود هواپیما آمبولانس
فاطمی در آخر از نبود هواپیما آمبولانس برای جابه جایی بیماران خبر داد و گفت: این مشکل را برخی از ایرلاینها با گرفتن مبلغی بالاتر به نوعی رفع کردهاند و اجازه میدهند بیمار با برانکارد و همراه پرستار وارد هواپیما شود
کد خبر: 77179
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcao6n0.49n0015kk4.html