خبرهایی از جشنواره بين المللی فيلم كوتاه تهران؛
برنامه اکران فیلم های روز آخر اعلام شد
15 مهر 1391 ساعت 14:33
برای آخرین روز جشنواره بين المللی فيلم كوتاه تهران برنامه اکران فیلم ها اعلام شد.
به گزارش هنرنیوز به نقل از ستاد خبري بيست و نهمين جشنواره بين المللي فيلم كوتاه تهران، امروز شنبه ۱۵ مهرماه آخرين روز از نمايش فيلمهاي بخش مسابقه جنبي جشنواره بين المللي فيلم كوتاه تهران برگزار مي شود.
در اين روز سالن شماره يك همچنان به نمايش آثار بخش مسابقه ايران و سالن شماره سه به نمايش آثار بخش مسابقه سينماي بين الملل اختصاص خواهد داشت و سالن شماره دو از ساعت ۹صبح الي ۱۸ به كارگاه تخصصي مسئولين دفاتر انجمن اختصاص دارد و از ساعت ۳۰ :۱۸ الي ۲۰ كارگاه آموزشي تدوين در سالن شماره دو برپا خواهد بود. نقد و بررسي فيلمهاي بخش مسابقه با حضور طهماسب صلح جو و علي علايي نيز ادامه بخش برنامه اين سالن است.
و اما سالن شماره چهار نيز به نمايش آثار درخواستي فيلمسازان از ساعت ۳۰ :۱۳ صبح الي ۱۷ و سپس مروري بر آثار شهرهاي ساحلي و بهترين بهترين ها را در برنامه خود دارد و در نهايت از ساعت ۳۰ :۲۱ تا ۲۳ نمايش ادامه آثار درخواستي پايان بخش برنامه هاي سالن ۴ است.
بيست و نهمين جشنواره بين المللي فيلم كوتاه تهران توسط انجمن سينماي جوانان ايران از ۱۰ تا ۱۶ مهرماه در تهران پرديس سينمايي ملت در حال برگزاري است.
*** برگزاری چهارمين جلسه نقد و بررسی فيلمهای جشنواره فيلم كوتاه تهران
جدی گرفتن شخصيت پردازی، يک اصل مهم است
چهارمين جلسه نقد و بررسي فيلم هاي بخش مسابقه سينماي ايران ديشب هم با حضور علاقه مندان و فيلم سازان در سالن شماره دو پرديس سينمايي ملت برگزار شد. منتقد مهمان اين جلسه هادي مقدم دوست فيلم نامه نويس فيلم «بي پولي» و سريال «وضعيت سفيد» بود. مقدم دوست با توجه به رشته تخصصي اش ترجيح داد فيلم هاي امسال را از منظر فيلم نامه نويسي بررسي كند. به اعتفاد او معضلي كه اين روزها گريبان فيلم نامه نويسان را چه در عرصه كار كوتاه و چه در عرصه كار بلند گرفته تند نوشتن فيلم نامه است. به گفته او اكثر فيلم نامه هاي كنوني شخصيت پردازي هاي پخته و عميقي ندارند به همين دليل مخاطب نمي تواند با اثر ارتباط عميقي برقرار كند. فيلم سازان در زمينه هاي انسان شناسي و روان شناسي مطالعه كمي دارند كه اين موضوع باعث مي شود شخصيت ها در فيلم هاي كوتاه براي مخاطب باور پذير نباشند. مقدم دوست تاكيد كرد كه فرقي نمي كند فيلم ۲ دقيقه باشد يا ۱۰۰ دقيقه، تحت هر شرايطي بايد شخصيت پردازي دقيق انجام شود تا مخاطب كاراكترها را دوست داشته باشد، تا كاراكترها نامفهوم و گنگ نباشند، به همين دليل هم وقتي كارگرداني مي خواهد شخصيت پردازي اش را قوي كند كارش طول مي كشد و براي يك فيلم نامه چند ماه زحمت مي كشد. به نظر مقدم دوست سينماي كوتاه از لحاظ سخت افرازي(كارگرداني، فيلم برداري، صدابرداري، تدوين و نورپردازي و حتي بازي ها) پيشرفت خوبي داشته است ولي بيشترين اشكال هنوز در بخش نرم افزاري(فيلم نامه) است. بعد از صحبت هاي اوليه مقدم دوست كه اتفاقا بسيار كامل و جامع هم بود فيلم هاي مختلفي از روز چهارم مورد نقد بررسي قرار گرفت.
***جعفري : تكنيک دوربين روي دست از سينماي مستند آمده است
كارگاه آموزشي تصويربرداري با حضور مهدي جعفري فيلمبردار سينماي ايران در سالن شماره دو سينماي ملت برگزار شد.
به گزارش ستاد خبري بيست و نهمين جشنواره بين المللي فيلم كوتاه تهران، جعفري در ابتدا با اشاره به سوابق كاري اش عنوان كرد: امسال در حوزه فيلمبرداري فيلم كوتاه و در ادامه فيلم هاي بلند سينمايي فعاليت مي كنم. با كيومرث پوراحمد در فيلم "اتوبوس شب" و بيژن ميرباقري در فيلم " ما همه خوبيم" همكاري داشته ام و يكي ازعلاقمندان جدي فيلم هاي كوتاه و جشنواره هستم و خوشحال مي شوم بتوانم تجربياتم را در حوزه فيلمبرداري در اختيار جوانان قرار بدهم.
جعفري در مورد پرسش يكي از حضار درباره چگونگي استفاده از دوربين روي دست اينگونه پاسخ داد: استفاده از دوربين روي دست مختص فيلم كوتاه نيست و در همه مديوم هاي سينمايي مورد استفاده قرار مي گيرد و نه تنها در ايران بلكه در ساير نقاط جهان هم مورد استفاده قرار مي گيرد و اولين بار دوربين روي دست در اروپا، كشور فرانسه مورد استفاده قرار گرفت. البته به دليل استفاده بعضاً نا به جا استفاده از دوربين روي دست لوث شده است. برخي از كارگردان هايي كه نسبت به كارشان و تكنيك هاي فيلمبرداري اشراف ندارند مورد استفاده قرار مي گيرد و نبايد فراموش كنيم كه در برخي از فيلم ها ايستايي دوربين باعث افت ريتم فيلم مي شود و براي ايجاد ريتم و پويايي مي توان از دوربين روي دست استفاده كرد. البته سابقه استفاده از دوربين روي دست برمي گردد به سينماي مستند و گرفتن صحنه هاي مختلف با دوربين روي دست براي كارگردان و فيلمبردار توام با آزادي عمل است.
وي در ادامه سخنانش با اشاره به استفاده نادرست عده اي از فيلم سازان ايران از دوربين روي دست گفت: اصغر فرهادي در دو فيلم «درباره الي» و«جدايي نادر از سيمين» با دانش و آگاهي از دوربين روي دست استفاده كرد.
جعفري درباره تعيين لنزها و شيوه فيلمبرداري در يك فيلم متذكر شد: هميشه در اين حوزه فيلمنامه تعيين كننده است. اگر فيلمنامه خوبي داشته باشيم، فيلمبردار و كارگردان مي دانند چگونه كارشان را در طراحي ميزانسن ها و نوع استفاده از لنزهاي دوربين انجام بدهند. در برخي از فيلم ها كه صحنه هاي درگيري و اكشن وجود دارد طبيعي است، كه از دوربيني سبك استفاده شود تا فيلمبردار به راحتي بتواند كارش را انجام بدهد.
وي با تاكيد بر اهميت زيباشناسي در قاب بندي درحين فيلمبرداري افزود: موقعي كه فيلمبردار بداند در كارش چه چيزهايي نياز دارد مي تواند با رفتن به سمت نگاه زيبا شناسانه در ارتباط تصويري مخاطب با فيلمش كمك كند.
کد خبر: 47389
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcaoeny.49n0a15kk4.html