طاقديس: رشد داستانهاي عامهپسند زنگ خطري براي جامعه است
14 تير 1389 ساعت 10:58
سوسن طاقديس گفت: جوانان در زمينه مطالعه، تجربه اندكي دارند به همين دليل به ادبيات و داستانهاي عامهپسند گرايش بيشتري نشان ميدهند و اين موضوع زنگ خطري براي جامعه است كه به گوش ميرسد.
به گزارش هنر نیوز ،«سوسن طاقديس»، نويسنده به فارس گفت: اگر زن و مرد را چنانكه بايد باشند دو بال يك پرنده بدانيم، طبيعتاً نبايد ادبياتشان جدا از هم باشد، ولي به هر علت امروز ميان اين دو تفاوتهايي هست كه گاه آنها را به شدت از هم دور كرده است.
وي اضافه كرد: تفاوت نوشتار زنانه با مردانه در شيوه نگرش به زندگي و نحوه برخورد و بيان هر يك از آنها از يك موضوع واحد است، مسئله ديگر ديدگاه مرداني است كه خود را غالب ميدانند و متوقعاند كه ديدگاه خود را به طرف ديگر اعمال كنند اگرچه زنان گاه به مقابله با اين ديدگاه برميخيزند اما در غالب مواقع مغلوب شرايط تحميل شده ميشوند.
نويسنده كتاب «قدم يازدهم» رشد كيفي ادبيات زنان پس از انقلاب را خوب توصيف كرد و ادامه داد: ادبيات زنان بايد جايگاه خودش را بسازد چون اساسا ادبيات چيزي از پيش ساخته نيست كه بتوان آن را پيدا كرد بلكه بايد براي به دست آوردن و رشد و تعالي آن تلاش و مجاهده داشت.
طاقديس در ادامه درباره گرايش جامعه به سمت ادبيات عامهپسند اظهار داشت: مدل جامعه نظير هرمي است كه در راس آن خواص قرار دارند و در قاعده آن عامه مردم جا ميگيرند و طبيعي است كه جمعيت عوام چندين برابر خواص باشد و به همين سبب ادبيات عامه پسند مخاطب بيشتري نسبت به ادبيات نخبهگرا دارد.
اين نويسنده با اشاره به اينكه جمعيت زيادي از جوانان جزو عامه مردم دستهبندي ميشوند، تصريح كرد: جوانان در زمينه مطالعه تجربه اندكي دارند به همين دليل به ادبيات عامهپسند تمايل بيشتري نشان ميدهند و اين در عين طبيعي بودن زنگ خطري براي جامعه است.
طاقديس با بيان اينكه ما نويسندگان در تربيت جوانان و بركشيدن جايگاه مطالعه در كشور موفق نبودهايم؛ تاكيد كرد: جوان به علت زياده خواهيهايي كه بايد در وجودش باشد و نگرشهاي نويي كه در ذهن دارد هميشه يك پله از عموم مردم بالاتر است درحالي كه اين امر در جامعه امروز ما مشهود نيست و ميبينيم كه سواد جوان امروزي به نسبت جوان نسل پيش در سطح پايينتري قرار ميگيرد.
وي دوري جوانان از مطالعه و فعاليتهاي ادبي را به عوامل مختلفي مربوط دانست و افزود: وضعيت خانوادهها، آموزش و پرورش، برنامههايي كه براي كودكان و نوجوانان تهيه ميشود، صداوسيما و بيتوجهي مسئولان نسبت به فرهيختهتر شدن جوانان دست به دست هم داده تا سطح فكري جوانان به عوام نزديك شود و سطح مطالعه در بين آنها پايين بيايد.
اين نويسنده حوزه تحقيقات و پژوهش در كشور را بسيار جوان عنوان كرد و اظهار داشت: به طور كلي جامعه به حوزه پژوهش بهاي لازم را نميدهد در حالي كه تحقيق نياز به دريافت امكانات و دسترسي به منابع دارد كه مردان با روابط قويتري كه دارند به اين امكانات و منابع دست پيدا ميكنند اما زنان در اين مسير جا ميمانند.
طاقديس همچنين اشاره كرد: با وجود وظايف زمانبر و دست و پا گير زنان در محيط خانه و كار، بانوان زيادي وارد عرصه پژوهش شدهاند و عملكرد مثبتي هم از خودشان بر جا گذاشتهاند اما بايد امكانات بيشتر و سهل الوصول تري در اختيار آنان قرار داد و از استعداد ذاتي آنها به نفع پيشبرد منافع جامعه استفاده كرد.
وي در پايان خاطر نشان كرد: من در تحقيقي كه اخيراً در زمينه مقايسه زن امروز و گذشته انجام دادهام، دريافتم كه زن امروز نسبت به زن نيم قرن گذشته واقع بينتر و جامعنگرتر شده و قضاوتهاي احساسي و رمانتيكگونه به زندگي را كنار گذاشته و جهان پيرامون خود را بهتر و دقيقتر ميبيند و اين براي ما اميدوار كننده است.
کد خبر: 12549
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcaomn6.49nuy15kk4.html