ابراهیم اصغری درگفتگو با هنرنیوز:

سینما در آموزش و پرورش گم شده است

4 آبان 1392 ساعت 9:29

یک تهیه کننده سینمای ایران گفت: متاسفانه در حال حاضربیشتر دانش آموزان تحت تاثیر فیلم‌هایی هستند که از سوی دنیا غرب ساخته می‌شود در حالی که مضامین اکثراین نوع فیلم‌ها به هیچ عنوان با مضامین داخلی همسویی ندارد و جوانان را دچار نوعی سردرگمی در رفتار و اعمال می‌کند که این می‌تواند در دراز مدت سبب بی‌هویتی جوانان ایرانی شود.



ابراهیم اصغری تهیه کننده سینمای ایران در گفتگو با خبرنگار سینمایی هنرنیوز در مورد رفع معضل اکران که معمولا گریبانگیر همه فیلم‌ها در همه گونه‌های سینمایی می‌شود گفت: با وجودی که در کشور ما فیلم‌های خوبی در همه ژانر‌ها ساخته می‌شود اما معضل اکران از مواردی است که همیشه دست تهیه کنندگان را در بهره گیری مناسب اقتصادی از فیلم خالی گذاشته است. این در حالی است که با یک برنامه ریزی و سیاست مدون از سوی نهادهای آموزشی همچون سازمان آموزش و پرورش و مراکز آموزش عالی کشور می‌توان به راحتی مشکل اکران را مرتفع کرد.
تهیه کننده فیلم سینمایی «تبسم گرگ» افزود: با توجه به جمعیت کثیری از کشور ما که دانش آموز و دانشگاهی هستند. باید نهاد‌ها و سازمان‌های مربوط به این دو نهاد آموزشی، برنامه‌ای را تدوین کنند تا مراکز آموزشی به صورت هفته‌ای یا ماهیانه موظف به بردن دانش آموزان و دانشگاهیان به سینما باشند. بی‌شک، اگر این موضوع محقق شود، حتما آمار تماشاگران فیلم‌ها جهش خیره کننده‌ای خواهد داشت به طوری که نه تنها سبب افزایش چرخه اقتصادی فیلم خواهد شد بلکه فیلم دیدن در سینما از‌‌ همان سنین کودکی و نوجوانی، فرهنگ سازی خواهد شد.
اصغری البته محقق شدن این موضوع را نیازمند ورود مجلس شورای اسلامی، هیات وزیران و شورای عالی فرهنگی به این بحث دانست که می‌بایست هرچه زود‌تر به این مبحث، ورود کنند و بعد از کار‌شناسی کردن موضوع، به سرعت آن را به تصویب برسانند و در سبد آموزشی، آموزش و پرورش و آموزش عالی قراردهند.
تهیه کننده فیلم سینمایی «شور شیرین» تصریح کرد: بعد از عملی شدن این موضوع، آن زمان است که می‌توانیم امیدوار باشیم بعد از گذشت چند سال، بخشی ازمسائل و معضلات اکران حل و فصل شود.
این تهیه کننده سینمای ایران اظهار داشت: هنگامی که دانش آموزان به همراه کار‌شناسان فرهنگی، فیلم دیدن را درسالن‌های سینمای کشور تجربه کنند حتما بخش زیادی از سمومی که از طریق فیلم‌های منحرف غربی در ذهن دآنش آموزان رسوب کرده است پاکسازی خواهد شد. این درحالی است که وقتی بچه‌ها سینما رفتن برایشان به صورت یک عادت درآمد باشد؛ حتما غیر از زمان مدرسه نیز به همراه والدین خود برای دیدن فیلم به سینما خواهند رفت و آنگاه است که فرهنگ فیلم دیدن در سالن‌های سینما به صورت یک فرهنگ خانوادگی درخواهد آمد. درحالی که امروزه بسیاری از پدر و مادر‌ها هستند که حتی سالی یکبار هم به سینما نمی‌روند و چون فیلم دیدن در سینما در خانواده مرسوم نیست. این عادت در بچه‌ها نیز به صورت خودجوش شکل خواهد گرفت و آنان هم رغبتی به سینما رفتن پیدا نخواهند کرد درنتیجه سالن‌های سینما همواره خالی از تماشاگران خواهد بود.
ابراهیم اصغری با بیان اینکه حضور پرشور جمعیت دانش آموزان در سالن سینما‌ها علاوه بر اینکه می‌تواند یک زنگ تفریح برای دانش آموزان محسوب شود می‌تواند به لحاط آموزشی نیز برای محصلین حائز اهمیت باشد گفت: البته در کنار آن نیز، سبب ارتقاء بیشترفیلم‌ها به لحاظ کیفی، مضمونی، ارزشی و ساختاری خواهد شد و در ‌‌نهایت هم، انگیزه سازندگان فیلم‌ها را برای تولیدات بهتر و بیشتر افزایش خواهد داد.
تهیه کننده فیلم سینمایی «به کبودی یاس» یادآور شد: هنگامی که فیلم دیدن در سینما در سبد آموزشی کشور به عنوان یک واحد درسی جا افتاد مطمئن هستم که سایر تهیه کنندگان سینمای کشور نیز با من موافق خواهند بود که حاضرند برای دانش آموزان محروم در مناطق دور افتاده کشور، فیلم رایگان پخش کنند تا دانش آموزان مناطق دور افتاده کشور هم از این سبد آموزشی، بی‌بهره نباشند.
این تهیه کننده سینمای ایران با بیان اینکه هنگامی که ارتباط مستمری بین مدارس و سینما برقرار گردید فیلم‌های متناسب با دنیای آنان نیز بیشتر تولید خواهد شد که می‌تواند جنبه‌های آموزشی بیشتری برای دانش آموزان داشته باشد گفت: وقتی خوراک لازم فرهنگی از سوی سینمای ایران برای سنین کودک و نوجوان و جوان تهیه شود و دانش آموزان آنان را در فضایی مثل سینما و به صورت دسته جمعی تماشا کنند و نکات آموزشی و فرهنگی فیلم نیز توسط کار‌شناسان فرهنگی که همراه بچه‌ها در سینما‌ها حضور دارند ذکر شود دیگر کمتر می‌توان نگران شبیخون‌های فرهنگی دنیای غرب برای قشر نوجوان و جوان کشور باشیم.
این سینماگر ادامه داد: متاسفانه در حال حاضر بیشتر دانش آموزان تحت تاثیر فیلم‌هایی هستند که از سوی دنیا غرب ساخته می‌شود در حالی که مضامین اکثراین نوع فیلم‌ها به هیچ عنوان با مضامین داخلی همسویی ندارد و درنتیجه جوانان را دچار یک سردرگمی در رفتار و اعمال خواهد کرد که می‌تواند در دراز مدت سبب بی‌هویتی جوانان ایرانی شود.


کد خبر: 64939

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcaooni.49nye15kk4.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com