با نگاهی بر شبکه تازه راه اندازی شده؛
رسیدن زنجیره شبکههای تخصصی سیما به شبکه طنز
11 مرداد 1391 ساعت 13:42
در حال حاضر با راه اندازی شبکه های تخصصی ورزش و پویانمایی و با وجود کانال های تخصصی که از قبل راه اندازی شده اند همچون شبکه های مستند، نمایش، خبر، قرآن، آموزش و ... تقریبا در اکثر حوزههای ممکن شبکههای تخصصی و مرجع راهاندازی شده است که از آن میتوان به عنوان یک انقلاب در رسانه ملی یاد کرد. ولی با این وجود برخی حوزهها همچون طنز و یا اقتصاد و. .. همچنان از طرفداران بسیاری برخوردار است و هواداران و دنبال کنندگان این عرصهها امیدوار به راهاندازی کانالهای مورد علاقه خود هستند.
در این بین راهاندازی شبکه «طنز» از دامنه طرفداران و علاقه مندان بسیار بیشتری برخوردار است و از فراگیری بیشتری در مخاطبین برخوردار است. میتوان گفت زنجیره شبکههای تخصصی سیما با راهاندازی شبکه تخصصی طنز سیما میتواند تکمیل شود تا رسانه ملی یک بسته کامل از محصولات رسانهای خود در حوزههای مختلف را به صورت مجزا و تخصصی به مردم کشورمان عرضه کرده باشد.
با نگاهی اجمالی به برنامههای طنز چند ساله اخیر که از تلویزیون پخش شده است در مییابیم که پتانسیل این اقدام در رسانه ملی هست. در حال حاضر شبکههای مختلف سیما با رویکردهای متفاوت به مقوله طنز توجه دارند که میتواند به صورت متمرکزتر و حرفه ای تر با حفظ وضع موجود یا تعدیل آن در یک شبکه تخصصی به نام شبکه طنز تعریف شود.
به عنوان مثال شبکه سه سیما برنامههایی همچون «پشت کوههای بلند» را به تازگی به اتمام رسانده است و جنگ شاد «خنده بازار » هم که همچنان با خیل عظیم مشتاقان خود از این شبکه روی آنتن میرود. سریال «سهمی برای دوست» از شبکه دو سیما و یا مجله طنز «هفتهنامه» که از شبکه آموزش پخش میشود و نیز فیلم و سریالهای قدیمی و جدیدی که از بیشتر کانالها گه گاهی و یا مناسبتی (بخصوص در ماه مبارک رمضان و یا ایام نوروز و. .. ) از شبکههای مختلف سیما پخش میشوند. حتی بسیاری ازکارتنها و انیمیشنها نمیتوانند جنبه طنز و قابلیت پخش در این شبکه به عنوان یک همپوشانی با شبکه پویانمایی را داشته باشند.
اما از سوی دیگر نباید صرفا به سبب اینکه طنز یک برنامه مردم پسند و پرمخاطب است به صورت شتاب زده و عجولانه به تولید آن پرداخت و یا حتی شبکه اختصاصی آن را راه اندازی کرد. به عبارت دیگر بهتر است اینگونه بگوییم که طنز یکی از درخواستها و نیاز های مردم و جامعه است که تبعات بسیار مثبتی هم بر جامعه و مردم دارد ولی حتما لازم است نسبت به وضع موجود تحولات و تغییراتی رخ دهد تا بتوان شبکه ی طنز راه اندازی کرد. لذا هم طنز لازم است و هم تحولاتی در وضع موجود طنز در کشورمان !
امروزه جامعه ما و همه جوامع به اين نتيجه رسيدهاند هرچه شادتر باشد، با نشاط تر و سالم خواهند بود و البته این موضوع تاثیر مستقیم بر میزان رشد و سلامت آن جامعه دارد. طبیعتا برای تحقق این سلامتی روحی و نشاط اجتماعی به خوراك و تغذيه شاد نياز است تا این سلامت و شادابی از بین نرود و تداوم یابد. از طرف ديگر مردم نيز از رسانه بويژه رسانه ملي توقع دارند نيازشان را در اين زمينه برآورده كند و نه تنها در ايران كه در همه جاي دنيا هيچ ابزار و تمهيدي مثل تلويزيون نمي تواند به منبع شادي و سرگرمي مردم بدل شود. ضمن اين كه كار كمدي و طنز قرار دادن يك آيينه در برابر جامعه است تا مردم، رفتارهاي خود را در آن ديده و اصلاح كنند. البته یکی دیگر از کارکرد های طنز اين است که در قبال پدیده های اجتماعی و فرهنگی و سیاسی نقش نقادی بسیار بالایی می تواند ایفا کند. لذا ابزار خوبي براي اصلاح رفتارهاي اجتماعي و فردي و نیز نقد مسئولین و یا سیاست مداران است.
یادداشت: علی پهلوان
کد خبر: 44382
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcaueny.49nya15kk4.html