«داريوش و پارسها» اثر والتر هينتس به چاپ سوم رسيد
2 مرداد 1389 ساعت 13:32
کتاب «داريوش و پارسها» (تاريخ فرهنگ ايران در دوره هخامنشيان) اثر والتر هينتس با ترجمه عبدالرحمن صدريه به كوشش انتشارات اميركبير به چاپ سوم رسيد.
اين كتاب اطلاعات تاريخي و نتيجهگيريهاي دقيق علمي از تاريخ ايران باستان را در دسترس علاقهمندان قرار ميدهد.
به گزارش هنرنيوز به نقل ازايبنا، ناشران كتابهاي تاريخي هفته گذشته 28 عنوان كتاب در حوزه تاريخ و جغرافيا منتشر كردهاند. در بين آثار منتشر شده، 23 عنوان تأليف و شش عنوان ترجمه مشاهده ميشود. همچنين پنج عنوان كتاب چاپ نخست و 11 عنوان تجديد چاپ بوده و 17 عنوان اين كتابها در تهران و هفت عنوان در شهرستان منتشر شدهاند. شمارگان متوسط اين كتابها 786 و متوسط صفحات آن 368 صفحه بوده است.
«آنچه اتفاق افتاد»، «اطلس شهر تهران 1389»، «ايران و بابر»، «تاريخ سياس اسلام: تاريخ خلفا»، «تبيين جامعهشناختي انقلاب مشروطه»، «تمايزات مشروطهخواهان مذهبي و غربگرا»، «درسنامه آشنايي با كشورهاي اسلامي»، «ديوان سالاري در عهد سلجوقي»، «سيري در انديشه سياسي عرب از حمله ناپلئون»، «سيري در ساوه»، «شاه طهماسب»، «ظهور و سقوط سلنت پهلوي»،«فارسنامه ناصري»، «فرمان كوروش بزرگ: نخستين اعلاميه جهاني»، «گشت و گذاري در تويسركان»، «گيتاشناسي نوين كشورها»، «نقش مسجد در شكلگيري انقلاب اسلامي»، «وزارت عهد ايلخانان»، «همه چيز درباره دبي» و... از جمله كتابهاي منتشر شده در هفته گذشته است.
تحقيقات و آثار پروفسور هينتس براي همه علاقهمندان به تاريخ ايران باستان از اهميت خاصي برخوردار است. اطلاعات تاريخي، نتيجهگيريهاي دقيق علمي، تصاوير رنگي و بسيار زيباي آثار باستاني در كنار ترجمه دقيق و باريكبين صدريه اثري مرجع و معتبر آفريده است.
«داريوش و پارسها» اثر والتر هينتس با ترجمه عبدالرحمن صدريه
بيگمان پژوهش درباره رويدادهاي پادشاهي داريوش اول هنگامي به نتيجهاي درست و دريافتي سنجيده خواهد رسيد كه از كتاب با ارزش و كم مانند «داريوش و پارسها» نوشته «والتر هينتس»، دانشمند آلماني، بهره گرفته شود. اين كتاب بر پايه منابع دست اول و با ارزش تاريخي نگاشته شده است.
روش علمي و شيوه بهرهجويي هينتس از منابع تاريخي، بر اهميت كتاب او افزوده است. هينتس نخست به بررسي و شناخت منابع پژوهشياش ميپردازد و آنگاه با نگرش به زندگي و آموزههاي اشو زرتشت، به بنيانگذاري شاهنشاهي هخامنشي توسط كوروش هخامنشي اشاره ميكند و سپس به ساليان آغازين پادشاهي داريوش و نبردهاي پياپي او با مدعيان پادشاهي توجه و خواننده را با رويدادهايي آشنا ميكند كه به پابرجايي و گسترش قلمرو او انجاميدند.
بخش پاياني كتاب نگرشي در خور توجه و ستايشآميز از شخصيت داريوش است. هينتس، داريوش را «نظام دهنده كشور» ميخواند و مينويسد كه ايران همواره (و حتي امروز هم) از ميراث بزرگ و كم مانند داريوش بهرهمند شده است. كتاب «داريوش و پارسها» را عبدالرحمن صدريه در سال 1380 به فارسي برگردانده است. شايسته يادآوري است كه ترجمه ديگري از كتاب هينتس به تازگي توسط دكتر پرويز رجبي در دسترس دوستداران تاريخ باستاني ايران قرار گرفته است.
«فرمان كوروش بزرگ: نخستين اعلاميه جهاني»
كتاب «فرمان كوروش بزرگ: نخستين اعلاميه جهاني» نوشته سيد علياصغر شريعتزاده نيز در اين هفته به كوشش موسسه فرهنگي انتشاراتي پازينه به چاپ سوم رسيد.
كوروش بزرگ (558-528 هـ.ق)، موسس سلسله هخامنشيان، پارسيزادهاي از ايالت پارس بود كه توانست حكومتي جهاني برپايه انصاف و داد تشكيل دهد. حكومتي كه كورش در آسيا پايه گذاشت، يكي از نخستين پادشاهيهاي عصر باستان به آن وسعت بود.
اين كتاب به بيان زندگي اين پادشاه ايراني بر اساس نوشتههاي يونانيان اختصاص دارد كه خود از رقباي پارسيان در عصر باستان به شمار ميرفتند. از ميان منابع يوناني، تاريخ هرودت و كتاب سيروپدي (كوروشنامه) اثر گزنفون مورد استفاده نويسنده بوده است. كوروش از زبان بيگانگان، فردي والا و پادشاهي برجسته و انساندوست معرفي شده است؛ شخصيتي كه ميتواند الگوي پادشاهان بعدي باشد.
شخصيت كوروش را بايد در جهان آن روزگار و در مقايسه با پادشاهان و جهانگشايان پيش از وي سنجيد تا به دادگري و انسانيت وي پي برد. در آن زمان كه كشتار و قتل عام مردمان در جنگها و اسرا پس از جنگ و با خاك يكسان كردن شهرها و آباديها افتخار به شمار ميرفت و افرادي چون پادشاهان آشور آن را به منزله برتري بر كتيبههاي خويش نقر ميكردند، كوروش بسياري از سرزمينهاي اطراف خويش را با صلح و بدون خونريزي (مثل بابل) و حتي با روي باز مردمان آن فتح كرد و به اديان و باورها و آداب و رسوم همه مغلوبين احترام گذاشت. بيانيه كورش پس از فتح در بابل، كه در كتاب حاضر نيز به منزله نخستين اعلاميه حقوق بشر آمده، سندي گويا از آن عصر است.
کد خبر: 13692
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcauin6.49neo15kk4.html