رشته‌های مختلف هنرهای سنتی حفظ و احیا می‌شوند

14 بهمن 1393 ساعت 15:24

رئیس پژوهشکده هنرهای ملی (سنتی) پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری از تلاش‌های این پژوهشکده برای حفظ و احیای رشته های مختلف هنرهای سنتی خبر داد.


به گزارش هنرنیوز به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، علیرضا بهرمان رئیس پژوهشکده هنرهای ملی (سنتی) گفت: حاصل فعالیت هنرمندان فعال درپژوهشکده هنرهای ملی (سنتی) به دو شکل به تولید اثر منجر می‌شود، یکی آثار فاخر که دارای ارزش بالایی بوده و نگهداری می‌شوند و دیگری آثاری که می‌توانند برای فروش عرضه شوند. 

وی افزود: به همین منظور فروشگاه عرضه محصولات را طراحی کردیم تا علاقمندان بتوانند به طور مستقیم آثار را خریداری کنند. 

بهرمان اظهار داشت: اقدامات اولیه شامل انتخاب مکان و انتخاب آثار انجامشده و در مرحله قیمت گذاری هستیم که بعد از انجام این مرحله مجوز را دریافت می کنیم. 

رئیس پژوهشکده هنرهای ملی (سنتی) با اشاره به اینکه هم اکنون کلاس هایآموزشی در تمامی کارگاه‌ها برگزار می‌شود خاطر نشان ساخت این کلاس‌ها بهم نظور حفظ و احیای رشته‌های مختلف هنرهای سنتی توسط کار‌شناسان این پژوهشکده برگزار می‌شود. 

او  افزود: همچنین آزمونهای صنعتگری برای علاقمندان، در رشته‌های سوخت روی چوب، نگارگری، نقاشی لاکی، حجم سازی، ساز سازی، قلمزنی، سفالگری، زری بافی، گلیم بافی و... در این واحد برگزار می‌شود. 

این کار‌شناس تصریح کرد: هنرمندان بعد از قبولی در آزمون و گرفتن مدرک هنرمندان به واحد‌های بیمه معرفی می‌شوند. 

بهرمان خاطر نشان ساخت که تلاش ما این است که بتوانیم در راه احیای دانشفنی و باز‌شناسی ارزش‌های هنری هنرهای سنتی گام برداشته و این هنر‌ها رابازآفرینی کنیم. 

به گفته او اهداف این پژوهشکده بر پایه برنامه ریزی و شناسایی نیازهایپژوهشی سطح کشور در حوزه‌های هنرهای سنتی تنظیم شده و تلاش می‌شود بر اساساین نیاز‌ها طرح‌های پژوهشی تعریف شود. 

رئیس پژوهشکده هنرهای ملی (سنتی) افزود: برای رسیدن به این اهداف علاوه برتلاش و استفاده از امکانات پژوهشگاه امیدواریم بتوانیم ازتوان دانشگاه‌ها وموسسات خصوصی نیزبهره‌مند شویم. 

او اظهار داشت: در این مرحله است که می‌توانیم با استفاده از توان هنرمنداندست به مدل سازی بزنیم و کارهایی که در این پژوهشکده انجام می‌گیرد را بهعنوان الگو به هنرمندان بیرون از تشکیلات ارایه دهیم و در ‌‌نهایت بابرگزاری نشست‌های تخصصی و بهره گیری از حضور اساتید در این جلسات چالش هایپیش رو را مرتفع سازیم.


کد خبر: 78952

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcauon0.49nam15kk4.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com