سعید راد در گفتگو با هنرنیوز:
ملاقلیپور و حاتمی کیا استثنا هستند!
1 مهر 1392 ساعت 11:46
به نظر من یک عده در سینمای دفاع مقدس استثنا هستند؛ مانند ابراهیم حاتمی کیا، زنده یاد رسول ملاقلیپور و افراد دیگری که عدهشان هم خیلی زیاد نیست.
سعید راد در گفتوگو با خبرنگار سینمایی هنرنیوز درباره اینکه چرا یک فیلم دفاع مقدس مانند «دوئل» در زمان خودش اینقدر خوب دیده شد اظهار داشت: به گمان من نقش مدیریت در آن فیلم بسیار پر رنگ بود. مدیر آن فیلم هم آقای درویش بودند اگرچه نام او در اصطلاحات سینمایی «کارگردان» است؛ اما به نظر من هر کارگردانی نمیتواند مدیر باشد.
وی ادامه داد: در آثاری مانند «دوئل» - در سینمای دفاع مقدس - که با این حجم از بازیگر و لوکیشن ویژه و شرایط سخت ساخته میشود؛ کارگردان کار باید غیر از اینکه به همه مسائل سینما شناخت داشته باشد؛ نسبت به مسئله جنگ هم بیگانه نباشد. کارگردانی که میخواهد فیلم جنگی بسازد باید چند متخصص در این حیطه را در کنار خود داشته باشد و از هر فرد در قسمت مرتبط استفاده کند.
این بازیگر سینمای ایران تاکید کرد: به عنوان مثال بنده وقتی برای فیلم امیر نادری («ساخت ایران» که در آن سعید راد در نقش «علی» نقش بوکسور جوانی را بازی میکرد که در رویای قهرمانی حرفهای راهی آمریکا شده است و خیلی زود اسیر دام اهریمنی گروهی دلال و تبهکار شده و قراردادی منعقد میکند که تابع دستورات آنها باشد) به آمریکا رفتم؛ یک نفر را که تخصصش در این حوزه بود استخدام شد تا من در کلاسهایش آموزش ببینم؛ اما متاسفانه در اینجا کار گردان مجبور است – به دلایل مالی یا... - همه کارها را خودش انجام دهد و در همه حوزهها سر رشته داشته باشد.
وی در مورد استثنائات این حوزه هم گفت: به نظر من یک عده هم در این حوزه استثنا هستند؛ مانند ابراهیم حاتمی کیا، زنده یاد رسول ملاقلیپور و افراد دیگری که عدهشان هم خیلی زیاد نیست؛ نتیجه حرفهایم اینکه نباید این تفکر را داشته باشیم که چون کار گردان هستیم میتوانیم در هر قسمتی اعلام نظر کنیم.
این بازیگر سینما در پاسخ به این پرسش که به عنوان بازیگر هنگام خواندن فیلمنامه به چه شاخصههایی توجه میکنید هم اظهار داشت: بنده مثلاً وقتی همین فیلم نامه «دوئل» را خواندم فقط به کاراکتر مربوط به خودم در وحله اول توجه کردم. اگر نقش نوشته شده (مانند اسکندر در «دوئل») توجه مرا به خود جلب کرد حتماً قبول میکنم در غیر این صورت نه. اما در خواندن فیلمنامه به نقشهای مکمل و متن داستان خیلی توجه داشته و به آن اهمیت میدهم.
راد در پایان و در پاسخ به این پرسش که چگونه میتوان لحظات جنگ تحمیلی را به درستی به تصویر کشید افزود: هیچ کس نمیتواند لحظاتی را که آن انسانهای بزرگ از خودشان گذشتند و جانشان را فدا کردند به تصویر بکشد. مگر اینکه در انجا حضور داشته باشد و بعد در این حوزه متخصص هم باشد.
کد خبر: 64092
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcauwni.49nyo15kk4.html
هنر نیوز
http://www.honarnews.com