در تهرانگردی این هفته:
مرور خاطرات استاد شاگردی در دیدار با نوه میرزای شیرازی / خانوادهای با چهار شهید و دو جانباز
29 شهريور 1393 ساعت 13:41
احمد مسجد جامعی، عضو شورای اسلامی شهر تهران در آستانه آغاز سال تحصیلی با حضور در منطقه ۶ تهران، از مدارس تاریخی تهران دیدن کرد و سپس به دیدار یکی از نوادگان میرزای شیرازی در محله یوسف آباد رفت.
به گزارش هنرنیوز،مسجد جامعی و گروه تهرانگردان روز جمعه و در بخشی از برنامه مشهور تهرانگردی به منزل آیت الله آقا سید رضی شیرازی، از نوادگان مرحوم میرزای شیرازی، رفتند. آیت الله سید رضی شیرازی از علمای مورد احترام محله یوسف آباد و از نوادگان میرزای شیرازی است. او با شوخ طبعی از تهرانگردان استقبال کرد و گفت: آقای مسجدجامعی از آقایان ریشهدار و اصیل تهران است که توفیق خدمت به ده دوازده میلیون مردم تهران را پیدا کرده است. وی ادامه داد: داشتن ریشه و اصالت برای مسئولان بسیار مهم است.
تهرانگردان در منزل آیت الله آقا سید رضی شیرازی
این روحانی بزرگوار سپس به بیان خاطرتی از جد خود، آیت الله میرزای شیرازی پرداخت و گفت: میرزای شیرازی چند ویژگی داشت. نخست آنکه ایشان به سامرا رفتند و این نقطه را که مدفن دو تن از امامان شیعه است را احیا و آباد و در آنجا حوزه علمیه سامرا را راه اندازی کردند. هدف اصلی ایشان هم وحدت میان شیعه و سنی بود تا جایی که حتی وقتی یکی از فرزندانشان به شهادت رسیدند برای حفظ وحدت، موضوع شهادت ایشان را پیگیری نکردند.
بعدها انگلیسها که از وحدت سنی و شیعه و گسترش تفکر شیعی در سامرا هراس داشتند میرزای شیرازی را مجبور به ترک سامرا کردند.
وی افزود: همچنین سبک ایشان در درس و مباحثات علمی بود. ایشان ساعتها بالای منبر میرفتند و با طلاب مباحثه میکردند و بدین لحاظ مکتب و سبک تدریس و مباحثه در سامرا با نجف متفاوت بود. ایشان شاگرد شیخ مرتضی انصاری بود و خود نیز شاگردانی چون آخوند خراسانی، شیخ فضل الله نوری و آیت الله آشتیانی نیز در دامانشان پرورش خوردند. از ویژگیهای بارز میرزای بزرگ احترام ویژه ایشان برای استادش، شیخ مرتضی انصاری، بود؛ به نحوی که به احترام استاد تمایل به ظهور و بروز و نشر آثارش نداشت تا یک وقت آثار و شخصیت استاد تحت تأثیر شاگرد قرار نگیرد؛ نکتهای که در جامعه امروز ما کمتر دیده میشود.
او ادامه داد: مهمترین فتوای میرزای شیرازی، فتوای تحریم تنباکو در جریان جنبش مشروطه بود که همه نگاهها را به آن عالم بزرگ معطوف ساخت.
آقا رضی با اشاره به تنها تصویر باقی مانده از میرزای شیرازی گفت: نقل است که بعد از جریان تحریم تنباکو فردی از دستگاه سلطنتی قاجار مأمور شد به سامرا برود و عکسی از ایشان تهیه کند که این کپی همان تصویر است و اصل آن در کاخ گلستان نگهداری میشود.
مسجد جامعی نیز در این دیدار ضمن سوالاتی درباره شخصیت و ویژگیهای میرزای بزرگ گفت: آقا سید رضی در فلسفه، حکمت و اخلاق از روحانیون به نام تهران هستند و برادرشان نیز بنیانگذار تعمیر و مرمت علمی در میراث فرهنگی بودند.
مسجد جامعی و تهرانگردان پس از ساعتی گپ و گفت دوستانه و صمیمانه با این عالم خوش مشرب، نماز جماعت را به امامت ایشان اقامه کردند.
شهیدانی که پیش از انقلاب تیر خوردند و در دفاع مقدس شهید شدند
مسجد جامعی و تهرانگردان این هفته نیز مانند رسم دیرین هفتگی با حضور در منطقه ۶ به خانه ۵ شهید و جانباز رفتند و با خانواده حسن، علی اصغر و علی اکبر جواد سپهری، دیدار کردند.
احمد مسجد جامعی در این دیدار گفت: وظیفه ما بود که برای عرض ارادت خدمت این خانواده برسیم و ادای دینی به مقام شامخ این شهدای والا مقام کنیم.
برادر شهدا گفت: از پنج فرزند این خانواده ۳ فرزند و دایی شان به فیض شهادت نائل شدهاند و دو فرزند دیگر از جانبازان انقلاب اسلامی هستند.
وی با ذکر خاطرهای ادامه داد: ما قبل از انقلاب شاگردان مدرسه مروی بودیم. بسیاری از فرماندهان دفاع مقدس مثل شهید فکوری هم از دانش آموزان این مدرسه بودند. آن روزها ما در ساماندهی اعتراضات و تظاهرات نقش داشتیم و من و دو تن از برادرانم در جریان تظاهرات قبل از انقلاب تیر خوردیم اما موفق به فرار شدیم. در آن حادثه تعداد زیادی از مردم و به ویژه دانش آموزان مجروح یا شهید شدند.
مادر این خانواده نیز با احساس رضایت از تقدیم چند شهید به انقلاب و اسلام گفت: من از تقدیم این شهدا به اسلام و انقلاب ناراحت نیستم و خوشحال هم هستم. وی به گرمی از گروه تهرانگردان استقبال و هنگام خداحافظی آنها را با احترام مشایعت کرد.
کد خبر: 74820
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcawan0.49nyu15kk4.html