مسئول دبيرخانه بنياد آذريزدي خبر داد:

پايه‌گذاري نخستين جايزه بين‌المللي ادبيات كودك و نوجوان در ايران

28 تير 1389 ساعت 9:53


مسئول دبيرخانه بنياد آذريزدي گفت: پايه‌گذاري نخستين جايزه بين‌المللي ادبيات كودك و نوجوان در ايران از اصلي‌ترين برنامه‌هاي دبيرخانه بنياد آذريزدي است.
به گزارش هنر نيوز به نقل از فارس ، رضا بردستاني يك‌شنبه شب در مراسم بزرگداشت نخستين سالگرد درگذشت استاد مهدي آذريزدي با اشاره به برنامه‌هاي دبيرخانه بنياد آذريزدي اظهار داشت: ايجاد ارتباط فرهنگي با بنيادهاي فرهنگي و جوامع دانشگاهي ملل مختلف، برخورد تخصصي با مقوله ادبيات كودك به ويژه در امر خلق و انتشار آثار، تاسيس مجتمع فرهنگي،‌ هنري و پژوهشي با رويكرد ‌آموزشي، خدماتي و فرهنگي، تاسيس مركز اسناد انقلاب اسلامي و دفاع مقدس با محوريت كودكان و نوجوانان، تدوين بخش ويژه هنرهاي هفت‌گانه با اولويت انيميشن، فيلم مستند و تئاتر، تاسيس انتشارات به معني خاص براي انتشار آثار مرتبط با كودكان و نوجوانان و نشر فصلنامه و سالنامه كودك و نوجوان از مهم‌ترين برنامه‌هاي دبيرخانه بنياد آذريزدي است.
وي تاسيس سينماي كودك، تاسيس پارك كودك با نگاه فرهنگي ـ آموزشي، برگزاري مسابقات ملي و بين‌المللي در زمينه‌هاي تصويرگري، نقد و ترجمه آثار منتخب، اهداي نشان دو سالانه استاد مهدي آذريزدي در سطح ملي و بين‌المللي را نيز از ديگر برنامه‌هاي دبيرخانه بنياد آذريزدي برشمرد و افزود: اين برنامه‌ها به تدريج به مرحله اجرا درخواهد آمد.
بردستاني با بيان اينكه بسياري از برنامه‌هاي اين دبيرخانه نيز به مرحله اجرا درآمده است، عنوان كرد: پايگاه اينترنتي سه زبانه آذريزدي راه‌اندازي شده همچنين تفاهم‌نامه‌اي با اداره كل كتابخانه‌هاي عمومي استان يزد براي احداث كتابخانه تخصصي كودك و نوجوان نيز منعقد شده است.
وي خاطرنشان كرد: بر همين اساس نخستين واحد كتابخانه تخصصي كودك و نوجوان، تا شهريورماه سال جاري در مجتمع امام علي(ع) يزد افتتاح مي‌شود.
بردستاني با اشاره به اينكه نيمه‌اي از منزل مسكوني آذريزدي به يغما رفته است، تصريح كرد: تلاش مي‌شود تا اين نيمه به يغما رفته خريداري شود و منزل مسكوني استاد آذريزدي به موزه كودك و نوجوان تبديل شود.
مسئول دبيرخانه بنياد آذريزدي همچنين با اشاره به مقبره آذريزدي نيز عنوان كرد: حسينيه خرمشاد يك آرامستان محلي است كه محلي‌ها در آن دفن هستند و اين مكان وقف است و اوقاف از ادارات دخيل در احداث اين مقبره است و از آنجا كه يك شهيد نيز در اين حسينيه دفن است، بنياد شهيد نيز در اين امر دخيل است.
وي با اشاره به نقش تك‌تك ادارات دخيل در امر مقبره‌سازي براي آذريزدي بيان داشت: شهرداري، استانداري و دستگاه‌هاي متولي فرهنگ در واقع تصميم‌گيرنده براي احداث مقبره هستند و از آنجا كه اين دستگاه‌ها بين پنج تا 11 مورد هستند، هنوز به نتيجه قطعي در اين زمينه نرسيده‌ايم.
بردستاني خاطرنشان كرد: با اين وجود فراخوان طرح مقبره آذريزدي منتشر شده و نقشه زميني و هوايي نيز از آرامگاه او تهيه شده و اميدواريم به زودي طرح مقبره استاد آذريزدي به مرحله اجرا درآيد.
وي در بخش ديگري از سخنان خود با ذكر خاطراتي از استاد مهدي آذريزدي اظهار داشت: هر جا كه به بهانه‌اي از استاد آذر و آثار او تجليل مي‌شد، اشك از چشمانش جاري مي‌شد.
بردستاني با اشاره به اينكه بسياري از دوستان آذريزدي دوستي‌هاي چندين ساله با اين استاد بزرگ داشتند اما حتي يك عكس يادگاري نيز با او ندارند، تصريح كرد: خيلي‌ها به بهانه دوستي با او عكس به يادگار و البته به سند مي‌گيرند اما بايد بدانيم كه آذريزدي ميراث‌‌بان مي‌خواهد نه ميراث‌خوار.
وي همچنين با اشاره به اينكه فرزندخواندگي يكي از پيچيده‌ترين مسائل حقوقي در كشور ماست، عنوان كرد: در كشور ما اگر زوجي ازدواج كرده و پنج سال از ازدواج آنها گذشته باشد و صاحب فرزندي نشده باشند، آن‌گاه مي‌توانند با شرايطي خاص فرزندخوانده داشته باشند اين در حالي است كه استاد آذريزدي اصلا ازدواج نكرده بود و فرزند و فرزندخوانده‌اي نداشت اما اكنون فردي با چند ورق پاره از اين اداره به آن اداره مي‌رود و مدعي فرزندخواندگي آذريزدي است.
در اين مراسم همچنين فاطمه ملازينلي 11 ساله كه از دوستان كوچك آذريزدي معرفي شد، شعر منظوم «ريش بهلول» استاد آذريزدي را قرائت كرد.


کد خبر: 13340

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcawen6.49ney15kk4.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com