با ویرایش جدید و اضافه شدن 3 فصل تازه؛
انتشار چاپ پنجم « کجاوه سخن »
17 شهريور 1389 ساعت 9:58
چاپ پنجم کتاب «کجاوه سخن» به قلم اسدالله بقایی که گردآوری و تلخیص اشعار و غزلواره های فارسی است با اضافه شدن 3 فصل و ویرایش متن قبلی به زودی منتشر میشود.
به گزارش هنر نیوز به نقل از سوره مهر، اسدالله بقایی درباره چاپ پنجم کتاب «کجاوه سخن»که به زودی منتشر می شود،گفت: این کتاب که چهار سال از چاپ چهارم آن می گذرد در چاپ جدید با ویرایش و اضافه شدن 3 فصل منتشر می شود.
وی ادامه داد: ویرایش نهایی این کتاب تمام شده است که در چاپ جدید حدود 300 صفحه قطع رقعی اضافه شده است که چون با آن 800 صفحه قبلی صفحات چاپ جدید بیش از هزار صفحه می شد ترجیح دادم در قطع وزیری منتشر شود که فکر کنم حدود 850 صفحه می شود.
بقایی در مورد دلیل اضافه کردن به تعداد صفحات کتاب در چاپ جدید هم گفت: دلیل اضافه شدن این 3 فصل این است که در فاصله گذشت چند سال از چاپ قبلی کتاب تاکنون به موارد مهمی در شعر شاعران پارسی برخورد کردم که لازم بود در کتاب آورده شود.
نویسنده «بوی جوی مولیان» در توضیح فصل های اضافه شده به کتاب عنوان کرد: در یک فصل با نام «باغ خوش شعر»گلچینی از شعر شاعران در 2 تا 3 بیت آمده است. ویژگی این بخش این است که شاعرانی انتخاب شده اند که تنها همین چند بیت شاخص را در کارنامه خود داشتند ولی این شعرها به قدری خوبند که نمی توان از آنها صرفنظر کرد به همین دلیل بخشی از کتاب بدان اختصاص یافت.
بقایی اضافه کرد: این فصل در چاپ های قبلی کتاب جایی نداشت ولی با انتخاب 60 شاعر از زمان رودکی تاکنون و آوردن حداکثر 3 بیت شاخص از آنها ادای دینی به این شاعران شده و فکر می کنم فصل خواندنی و خوبی نیز شده است.
وی با تاکید بر اینکه در هیچ جای کتاب سهم ویژه ای برای قدما یا معاصران در نظر گرفته نشده و تنها معیار انتخاب آثار، زیبایی آنها بوده است بیان کرد: فصل جدید دیگر«بداهه ها و لطایف شعر فارسی» است که در 20 صفحه به داستان های کوتاه و لطایف شعرگونه فارسی که بیشتر حالت بداهه دارند پرداخته است.
این پژوهشگر در توضیح دیگر فصل جدید کتاب اشاره کرد: «ساقی نامه های شعر فارسی» عنوان فصل دیگر است که جای آن در کتاب خالی بود و به آن اضافه شد. در این بخش ساقی نامه های معروف فارسی از جمله آنچه در شعر حافظ و نظامی به عنوان ساقی نامه شناخته می شود آورده شده است.
این نویسنده درباره فصل هایی از کتاب که در چاپ های قبلی نیز بوده است اینگونه توضیح داد: درفصل اول این اثر به ادبیات شعر، فرهنگ واژه ها و اصطلات شعر، انواع سبک های شعر، تاثیر شعر و زبان عرب بر شعر و زبان پارسی پرداخته ام. در فصل دوم شمه ای از اشعار 110 شاعر کلاسیک شامل رودکی، ناصر خسرو قبادیانی، عمر خیام نیشابوری، سعدی شیرازی، مولانا، حافظ شیرازی، بابا طاهر عریان، هاتف اصفهانی و... ذکر شده است.
وی گفت: درفصل سوم آثاری از 15 شاعر نوپرداز بیان شده است که با اشعار لطیف بر روح خوانندگان اثر میگذارند به تعبیری بر دل می نشینند و فصل چهارم غزلواره های نثرفارسی با 66 عنوان از منابعی چون تاریخ بیهقی، تاریخ طبری، سفرنامه ناصر خسرو، قابوسنامه، کیمیای سعادت، تذکره الاولیاء، چهار مقاله، جامع التواریخ، گلستان سعدی، مقامات حمیدی، تاریخ سیستان، مقالات جلال آل احمد، مناجات نامه خواجه عبدالله انصاری، کشف الاسرار میبدی و... است.
وی در پایان در مورد آوردن فهرست منابع جدید هم گفت:چون قبلا آورده شده بود بهتر دیدم که فهرست اضافه نشود چون هم حجم مطالب زیاد می شد و از فهرست موضوع در ابتدای کتاب ، به عنوان فهرست منابع می توان استفاده کرد.
کد خبر: 16400
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcawyn6.49niw15kk4.html