گزارش هنرنیوز از نشست خبری هیجدهمین جشنواره تئاتر دانشگاهی ایران؛/2/

میرزایی:جشنواره تئاتر دانشگاهی تغییر محسوسی نکرده است

8 دی 1393 ساعت 16:04

مدیر کل فرهنگی وزارت علوم گفت: امسال قدری تغییر در مکانیزم های جشنواره صورت گرفته ولی اصل آن با تغییر دولت ، تغییر محسوسی نکرده است.


به گزارش خبرنگار هنرنیوز در این نشست حسین میرزایی مدیر کل فرهنگی وزارت علوم با بیان اینکه همکاران رسانه عضو اصلی هر رخداد فرهنگی هستند گفت: حضور رسانه ها باعث می شود که همه امور کشور به نحو احسن پیگیری شود. البته برخی از رسانه ها اعلام کرده بودند که بوی تعطیلی از جشنواره تاتر دانشجویی می آید که این موضوع به هیچ عنوان مد نظر حوزه وزارتی نبوده است.

وی افزود: وزارت علوم در اداره کل فرهنگی وظایف زیادی برعهده دارد و یکی از مهمترین آنان برگزاری جشنواره بین المللی تاتر دانشگاهی است . امسال قدری تغییر در مکانیزم های جشنواره صورت گرفته ولی اصل آن با تغییر دولت ، تغییر محسوسی نکرده است.

میرزایی ادامه داد: امیدوارم امسال بتوانیم جشنواره را در بهترین حالت برگزار کنیم چون برپایی این رویداد هنری یکی از وظایف ما در حوزه دانشجویی به حساب می آید. معتقدیم سهم دانشجو در پرداخت بلیت نیز نباید بیش از یک سوم باشد. به همین علت در تلاش هستیم که بقیه هزینه های بلیت یک نمایش را وزارت علوم تقبل کند.

وی با بیان اینکه هدف ما این است که کانون تاتر در سالهای آینده مشارکت بیشتری در تصمیم گیریها داشته باشند خبر داد فعال سازی کانون های تئاتر که متاسفانه این روزها فعالیت محسوسی ندارند در دستور کار ما قرار دارد. ضمن اینکه با مشارکت و مساعدت مدیرگروه‌های نمایش و اساتید دانشگاه ها تلاش داریم این دوره از جشنواره را به بهترین شکل برگزار کنیم.

مجید سرسنگی رئیس هیجدهمین جشنواره بین المللی تاتر دانشگاهی ایران نیز که در این نشست به بیشترین سوال ها پاسخ می گفت یاد آور شد: اولین شرط رشته کارگردانی این است که کارگردان باید متن مناسبی را برای اجرای خود برگزیند بنابراین اگر کارگردانی آنقدر درک حرفه ای از شرایط نداشته باشد و متنی را انتخاب کند که مناسب جامعه نباشد همان بهتر که از گردونه تاتر خارج شود.

وی با بیان اینکه متاسفانه در حال حاضر ارتباط منطقی بین آموزش و پرورش، آموزش عالی و محیط حرفه ای تئاتر وجود ندارد اظهار داشت: در این دوره تلاش کردیم تصمیم گیری‌ها در شورای مشورتی به شکل جمعی باشد و سلیقه فردی تاثیری در تصمیم گیری ها نداشته باشد.

سرسنگی گفت: یکی از ویژگی های جشنواره دانشجویی، جسارت آن است که می تواند همراه با تغییرات باشد. جشنواره تئاتر دانشگاهی در دوره‌ای آنقدر بخش‌های زیادی را در خود داشت که مساله اصلی یعنی اجرا در لابه‌لای این همه بخش گم می‌شد اما در جشنواره هجدهم ما بخش پژوهش و نمایشنامه‌نویسی را از بخش اجرا جدا کرده‌ایم. بدین ترتیب قرار است از طرف دبیرخانه در آذر ماه جشنواره پژوهش های تئاتری و در دی ماه در جشنواره نمایشنامه نویسی برگزار شود.

رئیس جشنواره تاتر دانشگاهی خاطر نشان کرد: تئاتر دانشگاهی، تئاتری خاص است و تقلیدی از تئاتر حرفه ای به حساب نمی آید و از مهمترین ویژگی های این تئاتر نیز ارتباطی است که با علم، دانش و آموزش برقرار می کند.

وی گفت: شعار یک جشنواره دانشجویی می تواند «تئاتر امروز برای فردا» باشد، به این منظور که امروز تجربه اش می کنیم تا فردا برای تئاتر از آن استفاده کنیم،

مجید سرسنگی افزود: در تلاش هستیم که روی کارگاه های آموزشی و سخنرانی ها تمرکز داشته باشیم تا استادان برجسته به ایران دعوت شوند. همچنین امیدوارم بتوانیم این تسهیلات را برای هنرمندان شهرستانی فراهم کنیم که آنها نیز بتوانند در تمام طول جشنواره در تهران حضور داشته باشند و اجراها را ببینند.

به گفته وی برگزیدگان بخش مدرسین و دانشجویان مثل سال گذشته می توانند در سالن های حرفه ای تماشاخانه ایرانشهر اجرای عمومی داشته باشند بنابراین روی کیفیت آثار تمرکز ویژه ای داشته باشیم.

رئیس جشنواره یاد آور شد: من همیشه با اختتامیه جشنواره های تاتر دانشگاهی معترضم و به همین دلیل یا در این مراسم ها حضور ندارم یا خیلی دیر به اختتامیه می روم چرا که برخی ها معتقدند چون این اختتامیه جشنواره دانشجویی است حالا هر دانشجویی هر توهینی که دلش خواست می تواند نسبت به مسئولین و یا دیگران داشته باشد. کسانی که در این مراسم هو می کنند یا سوت بلبلی می زنند همان آدم هایی هستند که در تاتر کشور جایی نخواهند داشت.

وی اظهار داشت: یکی از عزاهای هر دبیرخانه این است که اختتامیه جشنواره را چگونه برگزار کند چون آدم هایی در این مراسم ها حضور پیدا می کنند که نه تنها تاتری نخواهند شد بلکه چهره ای از دانشجویان را نشان می دهند که چهره واقعی دانشجو نیست.

امیر مرسلی دبیر جشنواره نیز در این نشست خبری گفت: در این دوره بخش دریافت متون کاملا حذف شده است چون پروسه وقت گیری به حساب می آمد. بنابراین از امروز که فراخوان جشنواره روی سایت قرار می گیرد، علاقه مندان فرصت دارند تا برای ثبت نام اقدام کرده و خود را برای بازبینی آماده کنند.

وی با بیان اینکه در این دوره بخش دانشجویان تئاتری و غیرتئاتری دیگر وجود ندارد و تنها یک بخش به نام بخش بین الملل فعال است اظهار داشت: در چند سال گذشته نیز جشنواره «مناطق» به فراموشی سپرده شده بود اما امسال در ۲ منطقه از کشور این جشنواره برگزار خواهد شد و برگزیدگان این مناطق به جشنواره دانشگاهی تهران راه پیدا خواهند کرد.

دبیر جشنواره خاطر نشان کرد : این جشنواره از ۲۶ اردیبهشت تا ۹ خرداد ماه برگزار خواهد شد به گونه ای که در هفته اول شاهد برگزاری ورک شاپ های خارجی و داخلی خواهیم بود و از دوم خرداد ماه نیز آثار صحنه‌ای اجرا خواهند شد.


کد خبر: 77854

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcayan0.49n0m15kk4.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com