دبیر کانون انجمن‌های صنفی راهنمایان گردشگری سراسر کشور:

مسوولان گردشگری کشور تاکنون هیچ حمایتی از راهنمایان تور نکرده‌اند

13 شهريور 1392 ساعت 13:33

دبیر کانون انجمن‌های صنفی راهنمایان گردشگری سراسر کشور گفت: راهنمایان تور آن قدر از حقوق ابتدایی خود محرومند که شاید نتوان به حقوق‌ بعدی آنها در سطح استاندار و بین‌المللی فکر کرد.



سیده مهسا مطهر  - دبیر کانون انجمن‌های صنفی راهنمایان گردشگری سراسر کشور- در گفت و گو با هنرنیوز با بیان این که راهنمایان تور در صف مقدم بخش خدمات گردشگری‌ قرار دارند، افزود: گاهی خدمات هتل‌ها، سایت‌ها و... دچار مشکل‌اند اما این راهنما است که سعی دارد گردشگران با کمترین مشکل سفری به یادماندنی را به پایان ببرد.

وی با اشاره به این که راهنمایان تور هم اکنون جایگاه خود را در جامعه تثبیت کرده‌ و به عنوان یک شخصیت فرهنگی در جامعه شناخته می‌شوند، خاطرنشان کرد: راهنمایان گردشگری از حقوق اولیه مثل بیمه تأمین اجتماعی و بازنشستگی محرومند. همچنین قراردادی بین راهنمایان و آژانس‌های مسافرتی بسته نمی‌شود. سازمان میراث فرهنگی نیز تا کنون هیچ حمایتی از راهنمایان تور نکرده است.

او اضافه کرد: این قشر آن قدر از حقوق ابتدایی خود محرومند که شاید نتوان به حقوق‌ بعدی آنها در سطح استاندار و بین‌المللی فکر کرد.

عضو هیت مدیره انجمن صنفی راهنمایان گردشگری تهران گفت: راهنمایان تور علاوه بر شغل خودشان تخصص‌های مختلف دارند و می‌توانند به عنوان چشم سوم سازمان عمل کنند.

مطهر خاطر نشان کرد: در حالی که مدیران گردشگری پشت میز مشغول بررسی مشکلی هستند ما عملا با آن مشکل مواجه‌ هستیم و آن را با پوست و گوشت لمس می‌کنیم.

وی با تأکید بر این که راهنمایان به عنوان مشاور و بازرس می‌توانند به کمک مسوولان گردشگری بیایند، افزود: هرچند در کمیته تهران گردی راهنمایان تور به عنوان مشاور حضور داشتند اما قطعاً یکی از انتظاراتمان این است که مسوولان، راهنمایان را به عنوان مشاور همراه خود داشته باشند چون خیلی از کاستی‌ها را ما از نزدیک حس می‌کنیم در حالی که دیگران حتا ممکن است این مشکل به ذهنشان هم خطور نکند.

دبیر کانون انجمن‌های صنفی راهنمایان گردشگری سراسر کشور تصریح کرد که در مقطع زمانی کوتاه درخواست راهنمایان گردشگری از مسوولان این است که حقوق اولیه آن‌ها مورد توجه قرار دهند.

او ادامه داد: ما اکنون در وهله اول نیازمند آنیم که راهنمایان تور تحت پوشش بیمه قرار گیرند. همچنین بستن قرار داد بین آژانس‌ها و راهنمایان اجباری شود تا این قشر بتوانند در صورت لزوم احقاق حق کنند.

این فعال حوزه گردشگری با اشاره به این که مدرک تحصیلی راهنمایان تور حداقل فوق دیپلم است و این افراد دست کم یک زبان به غیر از فارسی را مسلط هستند، یادآور شد: راهنمایان احتیاج به بازآموزی مداوم دارند. متأسفانه راهنمایان اکنون پس از برگزاری دوره آموزشی و دریافت کارت رها می‌شوند و صرفاً هر سال به لحاظ اخلاقی بررسی می‌شوند و از جنبه علمی مورد ارزیابی قرار نمی‌گیرند.

مطهر توضیح داد: همانطور که اتحادیه هتلداران و کانون دفاتر خدمات مسافرتی در امور مربوط به صنف خودشان اعمال نظر می‌کنند باید حداقل در کوتاه مدت تشکل‌های صنفی راهنمایان و کانون راهنمایان گردشگری ایران بتوانند در امور مربوط به راهنمایان اعمال نظر کنند.

او ادامه داد: کانون راهنمایان گردشگری ایران قیمت مصوبی برای انجام فعالیت‌های روزانه راهنمایان تور در نظر گرفته است که البته این نرخ مربوط به پارسال است. اما یادمان باشد کار راهنمایان فصلی و آزاد است، بیمه ندارند، هزینه‌های جانبی هم مزید برعلت است. همه این موارد باعث می‌شود که راهنمایان نتوانند از یک مبلغی پایین‌تر دریافت کنند.

دبیر کانون انجمن‌های صنفی راهنمایان گردشگری سراسر کشور تشریح کرد: هر چقدر تخصص، تعداد زبان‌های فراگرفته و زمان حضور در تور بیشتر باشد باید این درآمد افزایش یابد. از این رو تعیین کف حقوق راهنمایان باید حتماً با حضور آنها انجام شود.

مطهر خاطر نشان کرد: جامعه راهنمایان تور پیش از عید بخشنامه‌ای را تدوین کرد که براساس آن راهنمایان روزانه ۳۰ تا ۶۰ هزار تومان دریافت کنند. وقتی خود راهنما حضور ندارد نمی‌دانم بر چه اساسی چنین نرخی تعیین می‌شود و از آن بدتر جامعه راهنمایان تور معتقد است این کارمزد منصفانه است!

وی با تأیید لزوم نظارت بر کار راهنمایان افزود: وجود راهنمایان بدون مجوز یکی دیگر از معضلات اصلی راهنمایان گردشگری است. این افراد بدون تخصص تور برگزار می‌کنند و هیچ مسئولیتی هم در قبال گردشگر و سازمان میراث فرهنگی ندارند بنابراین نظارت و بازرسی دقیق برای عدم ورود چنین افرادی به حیطه راهنمایان گردشگری جزو ضروریات است.


کد خبر: 63354

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcayeni.49nem15kk4.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com