صدر عاملی خطاب به فیلمسازان؛

نقطه درخشان ذهن خود را پيدا كنيد

14 مهر 1391 ساعت 16:13

رسول صدر عاملی در سومين كارگاه آموزشی جشنواره فيلم كوتاه تهران درباره شكل گيری ايده و نوشتن طرح صحبت كردكارگاه آموزش از ايده تا فيلمنامه سومين كارگاه جشنواره بود كه با حضور رسول صدرعاملي فيلمساز و طهماسب صلح جو مجري و منتقد برگزار شد.


به گزارش هنرنیوز به نقل از ستاد خبري جشنواره؛ صدرعاملي درباره كاركرد فيلمنامه در فيلم گفت:به نظر من اصولي و تكنيكي نوشتن فيلمنامه و درست نوشتن آن مهم ترين بخش يك فيلم است و باقي مراحل فقط ۳۰ درصد از كار را تشكيل مي دهد.وي معتقد است ما نبايد بگذاريم ايده ما را گول بزند. ايده اي كه مي تواند فيلمي ده دقيقه اي بشود نبايد ما را وسوسه كند تا آن را به يك فيلم سينمايي تبديل كنيم.
كارگردان فيلم من ترانه ۱۵ سال دارم درباره روند شكل گيري ايده گفت: من فكر مي كنم اگر ما به شهر خودمان نگاه كنيم اين شهر پر از ايده است. در هر خانه و در هر شخصي كه در اين شهر زندگي مي كند يك داستان نهفته است و البته معتقدم اين قدر فضاي ايده داستاني در اروپا يا به طور كلي كشورهاي پيشرفته وجود ندارد چون زندگي در آنجا نظم خاصي دارد و ماشيني شده است.
طهماسب صلح جو در تكميل صحبت هاي صدر عاملي درباره ايده گفت:ايده در ساده ترين و موجز ترين شكلش خودش را نشان مي دهد ومي تواند به رمان، فيلم كوتاه يا بلند و... تبديل شود.
رسول صدر عاملي درباره مسير تبديل شدن ايده به فيلمنامه توضيح داد: در جايي خوانده ام كه مي گويند ايده پردازان خوب كساني هستند كه خيلي خوب از روي آثار ديگران سرقت مي كنند.البته منظور از سرقت در اين جمله واقعا دزدي نيست بلكه برداشت شخصي شما از آن اثر است. ايده به هر شكلي پيش مي آيد ولي ايده ما بايد جسورانه باشد يعني بيانگر نكته اي خاص يا ناب باشد.اگر چنين چيزي در ايده ما وجود ندارد، بايد آن را كنار بگذاريم و گول ايده هاي ملتهب و هيجاني را نخوريم.
اين فيلمساز در ادامه گفت: آن ايده اي كه به ذهن شما خطور كرده است ريشه در ذهن شما دارد و براي پرورش آن چاره اي نداريد جز آنكه به خودتان رجوع كنيد. همين شخصي بودن ايده است كه آن را متفاوت مي كند و شما اول بايد به خودتان اعتماد كنيد.نقطه درخشان ذهن خودتان را پيدا كنيد و اين چيزي است كه همه بدون استثنا آن را دارند.
صدرعاملي با اشاره به اينكه نوشتن نياز به صبوري و متانت دارد گفت: اصلا نگران تكنيك نباشيد ما اول بايد قصه را پيدا كنيم و طرح را بنويسيم. طرح مي تواند بين يك تا بيست صفحه باشد.حتما بايد چارچوب و يك شروع، ميانه و پايان داشته باشد.بعد از آنكه ايده به طرح تبديل شد و گسترش اوليه پيدا كرد، آن موقع است كه كار تحقيق شروع مي شود. اين قسمت مهمي از فيلمنامه است چرا كه قرار است روي فيلمنامه شما سرمايه گذاري شود و فرم به فرم آن ارزشمند است پس بايد موقع نوشتن به آن دقت كنيم.
در پايان رسول صدر عاملي تاكيد كرد: در سينماي ما مشكل هميشگي پايان بندي فيلم هاست.به اين دليل كه ما هميشه گول شروع هاي تكان دهنده و هيجان انگيز را مي خوريم.
بيست و نهمين جشنوار بين المللي فيلم كوتاه تهران توسط انجمن سينماي جوانان ايران به دبيري هاشم ميرزاخاني در تهران پرديس سينمايي ملت در حال برگزاري است.


کد خبر: 47334

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcayeny.49n0e15kk4.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com