«خوب، بد، زشت!» سريال تبريزي درباره‌ي خبرنگاران

17 مرداد 1390 ساعت 10:32


كمال تبريزي كه در سريال جديدش شخصيت يك خبرنگار را به تصوير مي‌كشد به اين پرسش كه «تفاوت خبرنگار امروز با آنچه او به عنوان خبرنگار در سريال تاريخي «سرزمين كهن» تصوير كرده چيست؟» پاسخ داد. او همچنين گفت كه اگر سريالي درباره‌ي خبرنگاران بسازد نام آن را «خوب، بد، زشت!» خواهد گذاشت.
به گزارش هنرنیوز،اين كارگردان سينما و تلويزيون كه همزمان با روز خبرنگار ـ 17 مرداد ماه ـ با ايسنا سخن مي‌گفت در پاسخ به پرسش مطرح شده در بالا اظهار كرد: تقريبا تفاوت عمده‌اي ميان خبرنگاران فعلي و روزنامه‌نگاراني که در گذشته بوده‌اند نبايد باشد و نيست. خبرنگاران هم مثل بقيه مشاغل حرفه‌يي خوب و بد دارند. خبرنگار بد به صداقت و حقانيتي که بايد در خبر باشد اهميتي نمي‌دهد و براي خوشايند کارفرما حاضر به هر تغييري در متن حقيقت است! اما خبرنگار واقعي داراي صفاتي است که مهمترين آن‌ها شجاعت، صداقت، عدالت و حق طلبي است. به همين دليل اگر روزي درباره خبرنگاران فيلمي يا سريالي بسازم به احتمال زياد نامش را «خبرنگار؛ خوب، بد، زشت!» خواهم گذاشت.
كمال تبريزي كه شخصيت خبرنگاري با عنوان «يوسف» را در «سرزمين كهن» به تصوير مي‌كشد، درباره‌ي ضرورت توجه به اصول اوليه هر يك از حرفه‌ها از جمله خبرنگاري در سريال‌ها به خبرنگار سرويس تلويزيون خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) گفت: در به تصوير كشيدن مشاغل مختلف بايد اصول اوليه آن‌ها را رعايت كنيم تا براي مخاطب باورپذير شوند.
اين كارگردان افزود: نمي‌توان همه‌ي جزييات حرفه‌ها را در فيلم و سريال رعايت كرد؛ ولي ميزان دخل و تصرف نيز تا حدي مجاز است كه به تصور مخاطب از حرفه‌ها لطمه نزند. او كه اين روزها مشغول ساخت سريال «سرزمين كهن» است و شخصيت‌هاي مختلف با مشاغل گوناگوني را به تصوير مي‌كشد ، ادامه داد: قطعا مباني و اصول مشاغل را بايد در فيلم‌ها و سريال‌ها رعايت كنيم و با انجام پژوهش‌هاي لازم به اين نكات در طول ساخت يك اثر توجه كنيم. با اين وجود در ايجاد يك اثر، نويسنده يا كارگردان براي مخاطب پيام‌هايي را در نظر مي‌گيرند كه ممکن است شخصيت‌ها كاملا بر اساس شكل تخصصي حرفه‌ خود عمل نكنند؛ ولي با اين حال قطعا به اصول اوليه‌ي حرفه‌ها در ساخت هر اثر بايد توجه كرد. تبريزي اضافه كرد: خبرنگاران در گذشته همراه خود يك دوربين عكاسي هم داشتند و فقط از قلم و كاغذ براي ثبت رويدادها و گفته‌ها استفاده نمي‌كردند. اين اصول پايه‌يي در سريالي مانند «سرزمين كهن» كه به زمان گذشته مي‌پردازد، رعايت شده است.
كارگردان سريال «شهريار» در پايان گفت: در صورت نياز، اصول حرفه‌يي مشاغل، بايد فداي پيامي ‌شود كه سازندگان فيلم و سريال قصد انتقال آن را به مخاطب دارند؛ هرچند بايد تلاش كرد كه به رئاليسم يك اثر خدشه‌اي وارد نشود اما عمل به آن، به هر قيمتي نبايد صورت گيرد. مهم مفهومي است که بايد براي مخاطب باورپذير باشد.



کد خبر: 30684

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcayine.49nwa15kk4.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com